Standard.

 
 
 
 
Milica Minić

Milica Minić

Demokratska narodna partija pozvala je predsjednika Demokrata Aleksu Bečića da izađe na televizijski duel protiv njihovog funkcionera, inače nekadašnjeg Bečićevog šefa u SNP-u, Predraga Bulatovića. To je ishod višednevnog prepucavanja ove dvije stranke koje je počelo kada je šef Press centra Demokrata Dušan Stijepović kazao da je Aleksandar Vučić kupio Bulatovića za četiri miliona eura, zbog čega je DNP najavila tužbu. Demokrate su potom ocijenile da ih DNP tuži "kod Mila".

Tim novoimenovanog direktora Uprave policije Veselina Veljovića već uveliko radi na pripremi novog koncepta unutrašnje organizacije ove službe, promjene su izvjesne čak i do kraja ove godine. Očekuje se ukidanje pet centara bezbjednosti i kompletna reorganizacija Sektora kriminalističke policije, saznaje portal Standard.

Kad bi neko neinformisan pogledao nacionalno izjašnjavanje stanovnika Crne Gore od '48. do 2011. mogao bi da pomisli da su se dešavale masovne imigracije. "Čudo božije" jednog naroda se odselilo, a drugog doselilo. Istina je da niko s mjesta nije makao. Kad neko kaže da mu se đed izjašnjavao kao Srbin, postavlja se pitanje - koji đed kad smo od '48. do '91. imali od 1, 8 do devet odsto Srba. Situacija se drastično promijenila 2003. i 2011. od kada ih ima oko 30 odsto. Predsjednik države Milo Đukanović sad tvrdi da lideri prosrpskih stranaka traže pare od Beograda da bi poveli kampanju i posrbili Crnu Goru uoči narednog popisa 2021. godine.

četvrtak, 13 septembar 2018 22:25

Demokrate: DF nas tuži kod Mila

Najavivši krivičnu prijavu protiv šefa Press centra Demokrata, Duška Stjepovića, Demokratski front odustao je od borbe argumentima, tačnije rečeno - predao se, i političku borbu odlučio da prenese na teren koji im očito više odgovara - a to je teren zarobljenih institucija kojima ne vjeruje ni Demokratski front, izuzev kada se treba obračunavati sa Demokratama, saopšteno je iz stranke Alekse Bečića.

Pisanje nekih srpskih medija tome da je nekadašnji američki predsjednik Bil Klinton dao 55 miliona dolara crnogorskom kolegi Milu Đukanoviću da bi srušio Slobodana Miloševića je dio obnovljene medijsko-političke ofanzive Beograda na Podgoricu, kaže šef države u intervjuu za TVCG.

Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića napali su stanovnici zagrebačkog Vukomerca koji su protestovali nakon jučerašnje pucnjave u tom naselju.

Ako Beograd ikada postigne bilo kakav sporazum sa Prištinom, Srbija bi morala da dobije jasne garancije da će postati država članica EU 2025. godine. To je rekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu Rojtersu.

Novi toplotni talas, sa temperaturama i do 10 stepeni Celzijusa višim od prosjeka za ovo doba godine stiže u Evropu od sredine septembra, a paklene vrućine neće poštedjeti ni Crnu Goru, objavljeno je na portalu "Severe Weather Europe".

Crna Gora je meta nove političko-medijske ofanzive Srbije nalik onoj iz devedesetih godina, kaže predsjednik naše zemlje Milo Đukanović.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović objasnio je da se svaki put povlačio s državnih funkcija pošto je prethodno ostvarivao strateške ciljeve, a nakon pobjede na parlamentarnim izborima.