Standard.

 
 
 
 
Kristina Perković

Kristina Perković

Zima je sezona novih romansi, ali čim prođe praznična euforija, mnogi će ponovo postati samci. Oni koji traže ozbiljniju vezu treba da budu oprezni prije nego što ih ponese trenutni zanos.

Predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, Glavnog grada, Agencije za zaštitu prirode i životne sredine, Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju i Instituta za javno zdravlje dogovorili su preduzimanje kratkoročnih mjera u cilju smanjenja zagađenja vazduha i definisali precizne preporuke građanima za ponašanje u nepovoljnim klimatskim uslovima, a takođe je dat i osvrt na dugoročne mjere, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja imenovao jeFrančesku Di Đovani na mjesto zamjenika ministra u Državnom sekretarijatu Vatikan, saopštila je Sveta stolica.

Nacionalnoj avio-kompaniji Montenegro Airlines ove godine, osmi put po redu, uručen je IOSA sertifikat koji se izdaje nakon kompleksne revizije koju obavi Međunarodna asocijacija redovnih avio-prevozilaca IATA, saopšteno je iz te kompanije. 

V.d. Vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković razgovarao je u kineskoj rezidenciji u Podgorici sa ambasadorom NR Kine Liu Jinom, saopšteno je iz Tužilaštva.

Meteorolog Branko Micev je, u razgovoru za portal Standard, najavio da će u Crnoj Gori od sjutra nastupiti naoblačenje i osjetno hladnije vrijeme. On smatra da je vazduh zagađen i zbog toga što su u januaru bile visoke temperature.

Na Klinici za urologiju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) otvorena je nova endoskopska sala, čija je vrijednost 435 hiljada eura, a koja će omogućiti bolje i efikasnije organizovanje operativnog programa.

Radovi na probijanju ulice u podnožju brda Gorica, zbog kojih bageri i pikameri već danima odvaljuju djelove brda i kidaju brojno drveće, izvode se prema nevažećem DUP-u “Zagorič 1 – Dio zone A“, koji je prestao da važi još 2. avgusta 2018. godine. Zbog toga pozivamo Glavni grad da odmah i bez odlaganja zaustavi sve navedene nezakonite radove do donošenja novog plana, jer svojim nezakonitim djelovanjem nanose veliku štetu brdu Gorica i životnoj sredini, ukazali su u podgoričkom odboru Građanskog pokreta URA.

Odbor Socijalističke narodne partije (SNP) Glavnog grada i odbornici u lokalnoj Skupštini podržavaju inicijativu kolega iz opozicije kojom se traži razrješenje gradonačelnika Ivana Vukovića zbog, kako su kazali, nepoštovanja zakonskih rokova za donošenje strateških planova razvoja grada.

Zakon o slobodi vjeroispovijesti napad je na "srpsku crkvu", a ne na Mitropoliju crnogorsko-primorsku ni eparhije, kazao je pedsjenik Srbije Aleksandar Vučić.