Standard.

 
 
 
 
Jovana

Jovana

Jedan od organizatora građanskih protesta "Odupri se 97.000", Džemal Perović kazao je nakon večerašnjeg sastanka da sjutra očekuje svih 39 poslanika opozicije na bini u Podgorici. Sastanak opozicije i organizatora protesta završen je kasno večeras u hotelu Nikić u Podgorici. 

Poslanici Demokratskog fronta nijesu večeras došli na sastanak sa organizatorima građanskih protesta "Odupri se 97.000". Džemal Perović, jedan od organizatora protesta, danas je pozvao sve opozicione partije i poslanike na sastanak u hotel "Nikić". Sastanak je počeo u 21 sat.

Regulatorna tijela Evropske unije su kompaniji Google odredila kaznu od 1,49 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne uloge u onlajn reklamiranju. Komesarka EU za konkurenciju Margret Vestager je objavila rezultate duge istrage u slučaju Google servisa AdSense.

Odlukom televizije Nova M o ukidanju prava distrubucije krši se direktiva Evropskog parlamenta (EP) i Zakon o elektronskim medijima, saopštili su iz komapnije M:tel i istakli da više od 150 hiljada korisnika neće moći da gleda utakmice crnogorske fudbalske reprezentacije - događaj od javnog značaja za državu.

Sudija za istragu Osnovnog suda u Bijelom Polju, Dragan Mrdak, odredio je pritvor do 30 dana sugrađaninu D.S. (26) iz naselja Rakonje, koji se tereti za tešku krađu na drzak način - novca u iznosu 100.000 eura. Za njegovim saučesnikom R.M.(27) se traga, koji je,  kako je saopštila Uprava policije, trenutno nedostupan nadležnim organima.

Sekretarijat za inspekcijske poslove u saradnji sa Komunalnom policijom Opštine Bijelo Polje, preduzeo je mjere inspekcijskog i komunalnog nadzora u vezi sa pojavom izlivanja crvene tečnosti u rijeku Lješnicu, javlja Radio Bijelo Polje.

Veliki požar izbio je na Crkvinama, a kako je za portal Antena M kazao komandir Službe zaštite i spašavanja Željko Darmanović, za sada uspijevaju da odbrane objekte.

SNP je od prvog dana protesta iskreno u tom procesu, smatrajući da je u Crnoj Gori sazrelo vrijeme za promjenu vlasti i promjenu sistema vrijednosti, koji je doveo do potpune podijeljenosti crnogorskog društva u svim segmentima, saopšteno je iz te partije. SNP smatra da je dogovor o Sporazumu, koji su predložili organizatori protesta moguć i lako ostvarljiv, uz prethodnu saglasnost svih opozicionih partija, i samih organizatora protesta.

Savjet za konkurentnost je na V sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, usvojio Plan rada za 2019. godinu. Kako je saopšteno, Planom je predviđeno da ove godine budu održane najmanje četiri sjednice – po jedna u svakom kvartalu. Ove godine fokus je na četiri ključne teme za poslovni ambijent - Predlog Zakona o privrednim društvima, Poreska politika i siva ekonomija, Predlog Zakona o radu i Digitalizacija

Praznik mimoze je nešto što je bilo i što će ostati prepoznatljiv dio Herceg Novog, ocijenio je predsjednik Opštine Stevan Katić, navodeći da su građani i gosti ovogodišnji jubilarni 50. Praznik mimoze okarakterisali kao jedan od najsupješnijih do sada.