Standard.

 
 
 
 
Jovana

Jovana

Supruga oštećenog Nikšićanina Radojice Zekovića svjedočila je danas u Višem sudu u Podogrici povodom eksploziva koji je podmetnut ispod automobila koji mu navodno pripada. Ona je pred vijećem sudije Ane Vuković kazala da ne zna zašto je označena kao svedok i zbog čega je izvršen pritisak na nju.

Ponovljeni sudski postupak za ubistvo Zorana Boljevića, za koje se sudi Danilu Jovanoviću i njegovim sestrićima Zoranu i Zdravku Raduloviću, održan je danas u Višem sudu u Podgorici, iznošenjem mišljenja balističke struke, vještaka Milovana Mihailovića. Takođe, ponovo su pregledani snimci sa nadzornih kamera lokala "Laganini", kao i kladionice "Bookmakers", na kojima je zabilježeno ubistvo Boljevića, zbog čega je njegov brat Goran napustio sudnicu.

Suđenje bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši, koji se tereti da je zloupotrebom službenog položaja i prekoračenjem granice službenog ovlašćenja za više miliona pričinio štetu Glavnom gradu, nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici, iznošenjem mišljenja vještaka građevinske i ekonomsko finansijske struke Vukašina Đuričkovića i Milenka Popovića. Vještaci su ostali kod dopunskog nalaza u kojem su naveli da je prilikom prodaje gradskog građevinskog zemljišta kompaniji “Carine”, oštećen gradski budžet za 6,7 miliona eura.

četvrtak, 19 septembar 2019 11:22

Crna Gora među 40 najljepših zemalja svijeta

CONDÉ NAST TRAVELLER, svjetski priznat magazin za putovanja, na svom je popisu 40 najljepših zemalja na svijetu uvrstio Hrvatsku, Crnu Goru i Sloveniju. Tako se Crna Gora našla na listi uz neke od najpopularnijih svjetskih destinacija poput Novog Zelanda, Kostarike, Australije, Kenije, Tajlanda, Japana i mnogih drugih. 

četvrtak, 19 septembar 2019 11:18

Recept dana: Tjestenina sa avokado pestom

Ukoliko baš niste ljubitelj spanaća, avokado može biti sjajna zamjena za kremasti pesto sos.

Glumac Nikolas Kejdž (55) je na premijeri svog novog filma "Running with the Devil" u Los Anđelesu bio je gotovo neprepoznatljiv. Na crvenom tepihu pojavio se zarastao u bradu, sijede kose skupljene u rep i s velikim šeširom koji mu je prekrivao pola lica. 

Dokazni postupak protiv navodnog vođe kavačkog klana, Kotoranina Slobodana Kašćelana i grupe koja se zajedno sa njim nalazi na optuženičkoj klupi odložen je danas u Višem sudu u Podgorici. Kako je primijetio predsjednik vijeća sudija Dragoje Jović, advokatica Nataša Deletić ne može po zamjeničkom punomoćju da zastupa i Iliju Dedovića i Aleksandra Đurišića, koji se nalazi u bjekstvu

Podgorička policija privela je danas pet osoba zbog narušavanja javnog reda i mira, a među njima su Marko Milačić i Vladislav Dajković. Službenici Uprave policije su danas u ulici Novaka Miloševa radi kontrole zaustavili vozilo kojim je upravljao R.J., koji je odbio da se izvrši kontrola stvari koje je prevozio u vozilu.

U Višem sudu u Bijelom Polju iznova je počelo suđenje Enesu Memiću (34) koji je okrivljen da je automobilom usmrtio saobraćajnog policajca iz Bijelog Polja, Irfana Kujovića. Suđenje je počelo iznova jer je umjesto dosadašnjeg predsjednika vijeća sudije Sanje Konatar, predmet dodijeljen nedavno izabranom sudiji Višeg suda, Draganu Mrdaku.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas novog ambasadora Crne Gore u Republici Turskoj na rezidentnoj osnovi sa sjedištem u Ankari, Perišu Kastratovića.