Standard.

ponedjeljak decembar 09

Putevi suvi, vidljivost smanjena

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, a vidljivost je smanjena u kotlinama i duž rijeka, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

247 hits

ponedjeljak decembar 09

Putevi suvi, vidljivost smanjena

Objavljeno u: Društvo

ponedjeljak decembar 09

Nuhodžić: Nastavićemo još jače i snažnije da se borimo protiv korupcije

Svako ko se ogriješio o zakon, odgovaraće zbog toga, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

185 hits

ponedjeljak decembar 09

Otašević uredništvu RTCG: Ako niste montirali, recite ko vam je dao snimak

Novinar Dana Vladimir Otašević uputio je zahtjev uredništvu Radio-televizije Crne Gore od kojih je zahtijevao da kažu ko im je dostavio snimak na kojem je sakrivena činjenica da ga je…

293 hits

ponedjeljak decembar 09

Svaka treća majka odlagala vakcinaciju

U centralnom regionu Crne Gore najviše djece pohađa predškolsko obrazovanje, njih 60 odsto, što je iznad nacionalnog prosjeka od 53 odsto, pišu Dnevne novine.

203 hits

 
 
 
 
utorak, 10 decembar 2019 21:41

Sjutra promjenjivo oblačno

U Crnoj Gori sjutra će biti promjenljivo oblačno a najviša dnevna temperatura iznosiće 16 stepeni.

Reis Rifat ef. Fejzić sa saradnicima u okviru sližbene posjete Republici Turskoj danas je u Ankari bio gost turske Narodne Skupštine.

Na međunarodni dan ljudskih prava sa simboličnom porukom "IMAM 11" pripadnici romske i egipćanse populacije su institucijama poslali poruku da ne vide i da samo ćute kako se životi RAE djevojčica uništavaju, kazala je za Portal Standard izvršna direktorica nevladine organizacije Centar za romske inicijative Fana Delija.

utorak, 10 decembar 2019 07:28

Veće plate peticijom traži 1.300 doktora

Sindikat doktora medicine prikupio je 1.293 potpisa ljekara u peticiji kojom traže da se doktorima povećaju koeficijenti zarada i izjednače se sa primanjima službenika i funkcionera koji zarade primaju prema Zakonu o zaradama u javnom sektoru.

Agencija za ljekove i medicinska sredstva CALIMS izdala je upozorenje medicinskim radnicima koje se odnosi na primjenu lijeka „metotreksata“ u liječenju reumatoidnog artritisa, psorijaze i Kronove bolesti, u kojem se navodi da njegova svakodnevna upotreba može dovesti do smrtnog ishoda kod pacijenata, piše Dan.

Žiri za dodjelu nagrade ″19. decembar″ za 2019. godinu, na večerašnjoj sjednici, kojoj je prisustvovao gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, utvrdio je listu od 12 kandidata za ovu prestižnu nagradu. Na listi predloženih kandidata se posthumno našao Darko Vujošević zbog nesvakidašnjeg herojskog čina - žrtvovanja života u pokušaju da spasi tročlanu porodicu Kumburović.

ponedjeljak, 09 decembar 2019 22:50

Sjutra kiša i snijeg

Sjutra nas očekuje pretežno oblačno, u južnim predjelima povremeno kiša, na sjeveru će u višim planinskim predjelima padati snijeg, a u nižim kiša i snijeg.

ponedjeljak, 09 decembar 2019 16:05

Večeras dodjela nagrade Wild Beauty Award

Godišnja nagrada Wild Beauty Award 2019, za doprinos kvalitetu i razvoju turističke ponude, biće dodijeljena večeras u hotelu Hilton.