Standard.

četvrtak april 19

Mihailo: Ako Amfilohijevi "volovi" nijesu govor mržnje ne znam šta je, ko ga štiti nije ništa bolji od njega

Mitropolit Crnogrske pravoslavne crkve Mihailo kazao je za Standard, da ne razumije kako je Osnovno tužilaštvo na Cetinju odbacilo krivičnu prijavu protiv mitropolita SPC Amfilohija za govor mržnje. Mihailo se…

469 hits

četvrtak april 19

Nastavnica dobila otkaz, tvrdi da se radi o ličnom obračunu direktorke sa njom

Vršiteljka dužnosti direktorice OŠ “Štampar Makarije Milica Stanković nakon okončanog disciplinskog postupka protiv nastavnice informatike Mirjane Vidaković donijela je odluku da joj se uruči otkaz zbog teže povrede radne obaveze,…

113 hits

četvrtak april 19

Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Amfilohija: "Volovi" nisu govor mržnje

Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju rješenjem od 5. aprila odbacilo je krivičnu prijavu Crnogorskog pokreta protiv Amfilohija Radovića, poglavara Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, kojom su ga teretili da…

65 hits

 
 
 
 

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u intervjuu za "Nedeljnik" je rekao da ne želi da bude srpski patrijarh zbog "crkve u Crnoj Gori".

četvrtak, 19 april 2018 22:00

Ovo je prognoza vremena za sjutra

Sjutra će u Crnoj Gori biti pretežno sunčano, uz povremeno malu ili umjerenu oblačnost u sjevernim predjelima.

Da li znate da svi mi, građani Crne Gore, za program Javnog servisa dajemo "grdne pare"?

Tijesna pravosudna saradnja među zemljama regiona, uz adekvatnu regionalnu policijsku saradnju, predstavlja ključ uspjeha u borbi protiv organizovanog kriminala, ocijenjeno je na sastanku potpredsjednika Vlade i ministra pravde Zorana Pažina sa ministarkom pravde Republike Srbije Nelom Kuburović.

Prošlogodišnja obrazovna reforma je bila vrlo ozbiljna, a to pokazuje i posljednji izvještaj Evropske komisije, koji je napredak u obrazovanju ocijenio dobrim. Aktivnosti u srednjem obrazovanju se nastavljaju, pa tako u ovoj školskoj godini 101 poslodavac je u sistemu dualnog obrazovanja, a za novu školsku godinu koja će početi u septembru, već sada ima oko 150 zainteresovanih poslodavaca, a očekuje se da će taj broj do početka upisa biti znatno veći. Osim toga, u ovoj godini ima oko 280 učenika u dualnom sistemu, a broj novih mjesta za narednu godinu će biti još najmanje toliko, što znači da će od septembar biti ne manje od 500 učenika u dualnom obrazovanju.

Na prvom Digitalnom samitu Zapadnog Balkana, koji je održan 18. i 19. aprila u Skoplju, naglašena je ambicija Dojče Telekoma da unaprijedi digitalnu transformaciju u tom regionu, radi ubrzanja ekonomskog prosperiteta i integracije u EU.

Mitropolit Crnogrske pravoslavne crkve Mihailo kazao je za Standard, da ne razumije kako je Osnovno tužilaštvo na Cetinju odbacilo krivičnu prijavu protiv mitropolita SPC Amfilohija za govor mržnje. Mihailo se zapitao "šta je govor mržnje ako nije poređenje jednog čitavog naroda sa volovima".

Glavni grad Podgorica odabrao je najpovoljnijeg ponuđača, kompaniju Bemax doo, za izgradnju I i III dionice saobraćajnice “Jugozapadna obilaznica” – od magistralnog puta Podgorica-Petrovac do mosta na Morači i od mosta do puta Podgorica-Cetinje.