Standard.

četvrtak januar 17

Na više lokacija u Podgorici popravljene ograde i uklonjeni neprimjereni grafiti

Ekipe Agencije za stanovanje su predhodnih dana na više lokacija u gradu sanirale posledice vandalizma i neodgovornog odnosa pojedinaca prema gradskom mobilijagu i imovini, saopšteno je PG Biroa.

33 hits

četvrtak januar 17

Danas pretežno sunčano, do 12 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, a najviša temperatura iznosiće 12 stepeni.

34 hits

četvrtak januar 17

Vozite oprezno, na sjeveru moguća poledica

U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po suvim putevima, a u višim predjelima moguća je poledica zbog niskih temperatura.

33 hits

četvrtak januar 17

Profesori iz Elektrotehničke: Postavljanje kamera nije mobing, većina za to glasala

Zaposleni u podgoričkoj Elektrotehničkoj školi “Vaso Aligrudić”, uputili su juče otvoreno pismo ministru prosvjete Damiru Šehoviću, povodom toga što su, kako navode, ovih dana u žiži interesovanja u medijima i…

35 hits

 
 
 
 

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije poručio je mještanima Rijeke Crnojevića da "ako hoće da budu nasljednici svojih predaka, čuvaju ćirilicu". Amfilohije je juče u Rijeci Crnojevića prisustvovao Bogojavljenskom plivanju za Časni krst, i poručio da u Crnoj Gori "vlada okupatorsko pismo".

U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo do pretežno oblačno, uglavnom tokom prijepodneva mjestimično se očekuju padavine, a u popodnevnim satima u većem dijelu države biće suvo.

nedjelja, 20 januar 2019 09:10

Vozite oprezno zbog mokrih puteva

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim putevim, uz smanjenu vidljivost, saopštili su iz Auto-moto saveza i dodali da preko planinskih prevoja ima mjestimično poledice.

Broj zaposlenih bi do 2020. godine trebalo da bude manji pet odsto na centralnom i 10 odsto na lokalnom nivou, a najveći viškovi su u najvećim resorima i lokalnim samoupravama, kazala je u intervjuu za Dan ministarka javne uprave Suzana Pribilović. Objašnjava da su dosad najveća smanjenja u broju zaposlenih ostvarena kroz prestanak radnog odnosa na određeno vrijeme, potom odlaskom u penziju i proglašenjem tehnoloških viškova.

Više advokata demantovalo je podatke Sudskog savjeta, koje je juče objavila Pobjeda a prenio Standard, prema kojima se pojedini advokati nalaze na listi takozvanih "privilegovanih branilaca koji su najviše prihodovali po osnovu zastupanja stranaka po službenoj dužnosti".

Pismo ministra kulture, u kojem upozorava na kršenje standarda televizija "Pink" i "Happy", Agencija za elektronske medije još nije dobila. Za Radio Crne Gore, ipak, kažu da prate te emitere, formiraju predmet, te da će, ukoliko bude potrebno, pokrenuti složene, zakonom propisane procedure.

Navodi Sudskog savjeta o novčanim iznosima isplaćeni pojedinim advokatima angažovanim po službenoj dužnosti, neistiniti su, kazao je za Radio Crne Gore predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović.  

Advokat Goran Petrović saopštio je da su netačni podaci objavljeni danas u dnevnom listu Pobjeda o iznosima koji su isplaćeni iz budžeta Crne Gore advokatima za odbrane po službenoj dužnosti. On tvrdi da iznos koji se pominje nije tačan, i da po osnovu služenih odbrana nije dobio pomenuti novac.