Standard.

nedjelja maj 20

Pored Halitija, Natalić I Đukić odlbili mjesto direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo

Sindikat doktora medicine Crne Gore tvrde da slučaj zamjene beba u Kliničkom centru i dalje potresa tu ustanovu.

418 hits

nedjelja maj 20

Crnogorski gej partneri neće moći da usvajaju djecu: Niko nije ni rekao da hoće

Predsjednik Upravnog odbora NVO Kvir Montenegro Danijel Kalezić saopštio je u razgovoru za Dan da nijesu tačne tvrdnje da se nacrtom Zakona o istopolnim partnerstvima, koji je na javnoj raspravi,…

146 hits

nedjelja maj 20

Za vrijeme praznika: Dežuraće pet domova zdravlja u Podgorici

Za vrijeme praznika povodom Dana nezavisnosti, u ponedeljak, 21. maja i utorak 22. maja 2018. godine, građanima će se pružati zdravstvena zaštita u objektima Doma zdravlja Podgorica, Blok pet, Nova…

19 hits

nedjelja maj 20

Zbog zamjene beba: UNICEF pozvao na transformaciju porodilišta u Crnoj Gori

Povodom nedavnog slučaja zamjene beba u Kliničkom centru, UNICEF poziva na transformaciju svih porodilišta u Crnoj Gori tako da postanu po mjeri beba.

51 hits

 
 
 
 
utorak, 13 februar 2018 07:10

Masline i Tuzi dobijaju pijace

Glavni grad planira da u ovoj godini uloži oko 3,4 miliona eura u hidrotehničku infrastrukturu, gdje je najvažniji projekat izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. U planu je i izgradnja pijaca, uređenje zelenih površina i dječjih igrališta, ugradnja i rekonstrukcijajavne rasvjete.

 

Prema Programu uređenja prostora grada, biće izgrađena fekalna kanalizacija za 25 ulica u Zagoriču, na Zlatici, Preko Morače, na Koniku i Vrelima Ribničkim, u Maslinama i na Murtovini.

Na području Golubovaca i u Tuzima biće rekonstruisana postojeća i izgrađena nova sekundarnavodovodna mreža,dok će na Kakarickoj gori biti izgrađen vodovodni sistem, baš kao i na dijelu seoskog područja.

Takođe, u ovoj godini počeće i pripremni radovi izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sa insineracijom kanalizacionog mulja i glavnog kolektora u dužini 7,2 kilometara i 12,8 kilometara sekundarne kanalizacione mreže.

Za izgradnju i rekonstrukciju hidrotehničkih instalacija predviđeno je 3.412.077 eura. Od toga će 800.000 eura biti sredstva iz budžeta, Ministarstvo poljoprivrede uložiće 185.000, preduzeće Vodovod i kanalizacija 1.267.077, lokalne zajednice 160.000, a iz kredita milion eura.

Mještani Maslina i Tuzi dobiće nove pijace, čija će izgradnja koštati šest miliona eura. Izgradnja će biti realizovana kroz privatno-javno partnerstvo, pri čemu će ulog Glavnog grada biti zemljište i naknada za komunalno opremanje.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.