Standard.

srijeda februar 21

Standard objašnjava: Otkud jevrejski simbol na crnogorskoj kapi Danila Petrovića?

"Nikola I", crnogorski grb ili četri S... Nijesu to jedini simboli koji se mogu naći na crnogorskoj kapi, a oko koje će se narod, nažalost, lako i danas zavaditi. Ipak,…

438 hits

srijeda februar 21

Nebo sprema iznenađenje Podgoričanima: Pašće snijeg u ponedjeljak?

Podgoričani više ne treba da se pitaju kad će kiša da prestane, jer je moguće da nam nebo sprema zanimljivije iznenađenje - snijeg.

364 hits

srijeda februar 21

Džomić: Crkva na Kruševcu nikad nije bila državna, ona pripada Mitropoliji

Crkva na Kruševcu nikad nije bila, a nije ni sada državna nego je uvijek bila i jeste crkvena, što je potvrđeno presudom Vrhovnog suda, poručio je protojerejstavrofor Velibor Džomić, koordinator…

11 hits

srijeda februar 21

Zbog kvara aviona, Montengro Airlines juče otkazao četiri leta

Juče su otkazana četiri leta Montenegro Airlinesa na linijama Podgorica-Rim i Podgorica-Ljubljana. Prema saznanjima Pobjede, prošle sedmice je došlo do kvara na jednom avionu MA. Iz nacionalne avio-kompanije su saopštili…

14 hits

 
 
 
 
utorak, 13 februar 2018 07:10

Masline i Tuzi dobijaju pijace

Glavni grad planira da u ovoj godini uloži oko 3,4 miliona eura u hidrotehničku infrastrukturu, gdje je najvažniji projekat izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. U planu je i izgradnja pijaca, uređenje zelenih površina i dječjih igrališta, ugradnja i rekonstrukcijajavne rasvjete.

 

Prema Programu uređenja prostora grada, biće izgrađena fekalna kanalizacija za 25 ulica u Zagoriču, na Zlatici, Preko Morače, na Koniku i Vrelima Ribničkim, u Maslinama i na Murtovini.

Na području Golubovaca i u Tuzima biće rekonstruisana postojeća i izgrađena nova sekundarnavodovodna mreža,dok će na Kakarickoj gori biti izgrađen vodovodni sistem, baš kao i na dijelu seoskog područja.

Takođe, u ovoj godini počeće i pripremni radovi izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sa insineracijom kanalizacionog mulja i glavnog kolektora u dužini 7,2 kilometara i 12,8 kilometara sekundarne kanalizacione mreže.

Za izgradnju i rekonstrukciju hidrotehničkih instalacija predviđeno je 3.412.077 eura. Od toga će 800.000 eura biti sredstva iz budžeta, Ministarstvo poljoprivrede uložiće 185.000, preduzeće Vodovod i kanalizacija 1.267.077, lokalne zajednice 160.000, a iz kredita milion eura.

Mještani Maslina i Tuzi dobiće nove pijace, čija će izgradnja koštati šest miliona eura. Izgradnja će biti realizovana kroz privatno-javno partnerstvo, pri čemu će ulog Glavnog grada biti zemljište i naknada za komunalno opremanje.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.