Standard.

petak novembar 16

Amfilohije: Došlo vrijeme da Crnogorci stavljaju svoje brkove i muški ponos, tamo gdje im mjesto nije

Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski, Amfilohije, oglasio se povodom sjutrašnje Šeste Povorke ponosa u Podgorici. On je poručio da "propagiranje pederastije kao 'ponosa' predstavlja svođenje ljubavi na tjelesnu pohotu, ugrožava vječni…

61 hits

petak novembar 16

Bomba iz Drugog svjetskog rata teška tonu, uklonjena kod mosta Tara II

Bomba teška oko 1000 kilograma iz Drugog svjetskog rata, koju su radnici CRBC-a pronašli prilikom izvođenja radova na lokalitetu Jabuka kod mosta Tara II, danas je uklonjena na bezbjednu lokaciju…

51 hits

petak novembar 16

"Nadležni u najkraćem roku da riješe napad na Radončića"

Medijski savjet za samoregulaciju najoštrije osuđuje napad na publicistu i novinara Šekija Radončića koji se sinoć desio u Podgorici.

14 hits

petak novembar 16

"Boro je zaspao, ali Crna Gora će sanjati njegove sne i čuvati njegov duh"

Komemoracija povodom smrti novinara i publiciste Bora Krivokapića, istaknutog publiciste i novinara, održana je danas u Crnogorskom narodnom pozorištu. Kada se od danas do navijek bude spominjalo ime Bora Krivokapića, u…

17 hits

 
 
 
 
utorak, 13 februar 2018 07:10

Masline i Tuzi dobijaju pijace

Glavni grad planira da u ovoj godini uloži oko 3,4 miliona eura u hidrotehničku infrastrukturu, gdje je najvažniji projekat izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. U planu je i izgradnja pijaca, uređenje zelenih površina i dječjih igrališta, ugradnja i rekonstrukcijajavne rasvjete.

 

Prema Programu uređenja prostora grada, biće izgrađena fekalna kanalizacija za 25 ulica u Zagoriču, na Zlatici, Preko Morače, na Koniku i Vrelima Ribničkim, u Maslinama i na Murtovini.

Na području Golubovaca i u Tuzima biće rekonstruisana postojeća i izgrađena nova sekundarnavodovodna mreža,dok će na Kakarickoj gori biti izgrađen vodovodni sistem, baš kao i na dijelu seoskog područja.

Takođe, u ovoj godini počeće i pripremni radovi izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sa insineracijom kanalizacionog mulja i glavnog kolektora u dužini 7,2 kilometara i 12,8 kilometara sekundarne kanalizacione mreže.

Za izgradnju i rekonstrukciju hidrotehničkih instalacija predviđeno je 3.412.077 eura. Od toga će 800.000 eura biti sredstva iz budžeta, Ministarstvo poljoprivrede uložiće 185.000, preduzeće Vodovod i kanalizacija 1.267.077, lokalne zajednice 160.000, a iz kredita milion eura.

Mještani Maslina i Tuzi dobiće nove pijace, čija će izgradnja koštati šest miliona eura. Izgradnja će biti realizovana kroz privatno-javno partnerstvo, pri čemu će ulog Glavnog grada biti zemljište i naknada za komunalno opremanje.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.