Standard.

nedjelja avgust 19

Policija na Ivanovim Koritima djelovala preventivno: Ni sveštenici CPC nijesu mogli u crkvu

Policajci, koji jutros nijesu dozvoli sveštenstvu Mitropolije Crnogorsko-primorske da održi liturgiju u crkvi na Ivanovim Koritima povodom praznika Preobraženja Gospodnjeg, djelovala je preventivno, potvrđeno je portalu Standard.

81 hits

nedjelja avgust 19

Brezna: Počelo takmičenje u ljenčarenju, učestvuje 18 takmičara

Takmičenje u ljenčarenju je okupilo 18 učesnika, od čega 15 iz Crne Gore i tri dame iz Srbije.

120 hits

nedjelja avgust 19

Vojni logor za djecu i omladinu

Djeca i mladi od 10 do 24 godine starosti boravili su u kampu na Zlatiboru od 9. do 18. augusta.

19 hits

nedjelja avgust 19

Vojni logor za djecu i omladinu

Objavljeno u: Društvo

nedjelja avgust 19

Od 1980. konstantno se zagrijava: Jadran topliji stepen nego prije 15 godina

Za proteklih gotovo četiri decenije temperatura površine Jadranskog mora bilježi trend rasta oko 0,03 stepena Celzijusova godišnje, pokazuju raspoloživi podaci Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore prikupljani u mjernoj…

14 hits

 
 
 
 
utorak, 13 februar 2018 07:10

Masline i Tuzi dobijaju pijace

Glavni grad planira da u ovoj godini uloži oko 3,4 miliona eura u hidrotehničku infrastrukturu, gdje je najvažniji projekat izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. U planu je i izgradnja pijaca, uređenje zelenih površina i dječjih igrališta, ugradnja i rekonstrukcijajavne rasvjete.

 

Prema Programu uređenja prostora grada, biće izgrađena fekalna kanalizacija za 25 ulica u Zagoriču, na Zlatici, Preko Morače, na Koniku i Vrelima Ribničkim, u Maslinama i na Murtovini.

Na području Golubovaca i u Tuzima biće rekonstruisana postojeća i izgrađena nova sekundarnavodovodna mreža,dok će na Kakarickoj gori biti izgrađen vodovodni sistem, baš kao i na dijelu seoskog područja.

Takođe, u ovoj godini počeće i pripremni radovi izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sa insineracijom kanalizacionog mulja i glavnog kolektora u dužini 7,2 kilometara i 12,8 kilometara sekundarne kanalizacione mreže.

Za izgradnju i rekonstrukciju hidrotehničkih instalacija predviđeno je 3.412.077 eura. Od toga će 800.000 eura biti sredstva iz budžeta, Ministarstvo poljoprivrede uložiće 185.000, preduzeće Vodovod i kanalizacija 1.267.077, lokalne zajednice 160.000, a iz kredita milion eura.

Mještani Maslina i Tuzi dobiće nove pijace, čija će izgradnja koštati šest miliona eura. Izgradnja će biti realizovana kroz privatno-javno partnerstvo, pri čemu će ulog Glavnog grada biti zemljište i naknada za komunalno opremanje.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.