Standard.

utorak februar 19

Vozač kamion istovario šut i smeće pored kuća i zamalo istukao očevidce koji su slikali

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Nepoznati počinioci su jutros, u podgoričkom naselju Zabjelo, pored kontejnera istovarili veliku količinu šuta, smeća i kabastog materijala. Ni veliki napori radnika Komunalnog preduzeća i pražnjenja kontejnera dva puta dnevno,…

80 hits

utorak februar 19

Počeo projekat „100 najvećih u Crnoj Gori 2019“

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Projekat „100 najvećih u Crnoj Gori 2019“ namijenjen je kompanijama, koje i pored brojnih ograničenja, objektivnih i subjektivnih barijera u poslovanju, u kontinuitetu postižu odlične rezultate i kao takve zaslužuju…

29 hits

utorak februar 19

Tri kandidata za direktora AEM-a

Nikola Ivanović, Goran Vuković i Snežana Vučković prijavili su se na konkurs za izbor direktora Agencije za elektronske medije (AEM).

20 hits

utorak februar 19

U Podgorici prvo otvoren SKC Sveti Sava, pa tek onda Srpska kuća

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta napravio je neuoobičajeni performans prilikom otvaranja Srpske kuće u petak, 15. februara, kada je, sat prije zvaničnog otvaranja krovne institucije Srba u Crnoj Gori prvo otvorio…

20 hits

 
 
 
 
utorak, 13 februar 2018 07:10

Masline i Tuzi dobijaju pijace

Glavni grad planira da u ovoj godini uloži oko 3,4 miliona eura u hidrotehničku infrastrukturu, gdje je najvažniji projekat izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. U planu je i izgradnja pijaca, uređenje zelenih površina i dječjih igrališta, ugradnja i rekonstrukcijajavne rasvjete.

 

Prema Programu uređenja prostora grada, biće izgrađena fekalna kanalizacija za 25 ulica u Zagoriču, na Zlatici, Preko Morače, na Koniku i Vrelima Ribničkim, u Maslinama i na Murtovini.

Na području Golubovaca i u Tuzima biće rekonstruisana postojeća i izgrađena nova sekundarnavodovodna mreža,dok će na Kakarickoj gori biti izgrađen vodovodni sistem, baš kao i na dijelu seoskog područja.

Takođe, u ovoj godini počeće i pripremni radovi izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sa insineracijom kanalizacionog mulja i glavnog kolektora u dužini 7,2 kilometara i 12,8 kilometara sekundarne kanalizacione mreže.

Za izgradnju i rekonstrukciju hidrotehničkih instalacija predviđeno je 3.412.077 eura. Od toga će 800.000 eura biti sredstva iz budžeta, Ministarstvo poljoprivrede uložiće 185.000, preduzeće Vodovod i kanalizacija 1.267.077, lokalne zajednice 160.000, a iz kredita milion eura.

Mještani Maslina i Tuzi dobiće nove pijace, čija će izgradnja koštati šest miliona eura. Izgradnja će biti realizovana kroz privatno-javno partnerstvo, pri čemu će ulog Glavnog grada biti zemljište i naknada za komunalno opremanje.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.