Standard.

subota jun 23

Herceg Novi: Na dionici puta Ratiševina-Mojdež počele da pucaju kuće, rekonstrukcija prioritet

Objavljeno u: Društvo

by zeljka

Premda mještani strahuju da će prije početi sezona kiša i da će s urušenim putem Ratiševina-Mojdež otići i njihove kuće i imanja, prioritet lokalne uprave je izrada projekta rekonstrukcije oštećenog…

47 hits

subota jun 23

Nikolić ne zna otkud priče o preseljenju Visoke medicinske škole

Objavljeno u: Društvo

by zeljka

Dio profesora i saradnika Visoke medicinske škole u Beranama, kao i dio studenata, oglasili su se juče saopštenjem u kojem tvrde kako je ponovo aktuelizovana priča o preseljenju ove škole…

54 hits

subota jun 23

FOTO - Obilna kiša poplavila šetalište u Ulcinju

Objavljeno u: Društvo

by zeljka

Nevrijeme praćeno obilnim padavinama i vjetrom zahvatilo je sinoć veći dio Crne Gore, piše portal RTCG.

139 hits

subota jun 23

Zbog radova bez struje više gradova

Objavljeno u: Društvo

by zeljka

Djelovi više opština biće više sati bez struje zbog ugradnje brojila i radova na mreži, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

10 hits

 
 
 
 
četvrtak, 22 februar 2018 07:52

Đačku užinu koristi 40 odsto učenika

Oko 40 odsto učenika podgoričkih osnovnih škola korisiti đačku užinu, a roditelji su veoma zadovoljni ovim projektom, kazali su za DN iz škole Sergije Stanić. Takođe, kako su iz Ministarstva prosvjete naglasili, u toku je analiza mogućih modela za obezbjeđivanje besplatne užine socijalno ugroženim đacima.

Đačku užinu u podgoričkim osnovnim školama koristi oko 40 odsto ukupnog broja učenika, saopšteno je Dnevnim novinama iz srednje stručne škole “Sergije Stanić čiji učenici pripremaju obroke osnovcima.

“Nakon prvih sumiranja rezultata, đačku užinu koristilo je na samom početku oko 40 odsto ukupnog broja učenika koji pohađaju nastavu u školama na teritoriji Podgorice. Taj broj nešto varira, ali i dalje je na visokom nivou, i na nivou koji je znatno viši u odnosu na prethodnu školsku godinu", kazali su iz škole Sergije Stanić.

Ovaj projekat je od početka primjene izazvao brojne pozitivne komentare roditelja zabrinutih zbog hrane lošeg kvaliteta koja je đacima bila na raspolaganju u blizini škola. Međutim, projekat bi, pored toga, uskoro mogao da dobije i novu dimenziju, jer se, kako su kazali iz Ministarstva prosvjete Dnevnim novinama, traži model koji bi omogućio besplatnu užinu učenicima iz socijalno ugroženih porodica.

“Tražimo rješenja u tom pravcu, a analiza mogućih modela je u toku", saopšteno je DN iz Ministarstva.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.