Standard.

ponedjeljak jun 18

Nije tačno da se sve završava preko poruka i humanitarnih akcija: Država troši milione i šalje hiljade ljudi na liječenje…

Svjedoci smo da se u javnosti gotovo svakodnevno pojavljuju apeli za skupljanje sredstava da bi se neko liječio u inostranstvu, pa se na osnovu toga stiče utisak da država i…

8 hits

ponedjeljak jun 18

Predloženo razrješenje Vanje Ćalović sa funkcije u ASK-u zbog ugovora sa EU: “Samo hoćete da me maknete”

Odbor za antikorupciju Skupštine Crne Gore predložio je parlamentu da razriješi direktoricu MANS-a Vanju Ćalović Marković sa funkcije člana Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije.

76 hits

ponedjeljak jun 18

Na 100 metara od plaže u Herceg Novom širi se mrlja: "Benzin i još NEŠTO" u zalivu?

Objavljeno u: Društvo

by Zana

U akvatorijumu Topaljskog zaliva, tačnije kod hercegnovskog tunela na Toploj, jutros se oko 11 časova, prema tvrdnji čitalaca portala Radio Jadran, pojavila velika naftna mrlja.

8 hits

ponedjeljak jun 18

Umjesto Jadran, Rusi izabrali Grahovo: Napravili farmu koza

Objavljeno u: Društvo

by Zana

Za razliku od većine Rusa, koji se nakon dolaska u našu zemlju nastanjuju na obali Jadranskog mora, petočlana porodica Tjuševski od maja 2013. živi na Grahovu – zaleđe Boke. Tu…

37 hits

 
 
 
 
srijeda, 14 mart 2018 18:15

Direktorat za vanredne situacije upozorio: Moguće poplave za vikend!

Nakon informacije o trenutnoj hidrološkoj i najavljenoj meteorološkoj situaciji za dane  vikenda 16-18. marta 2018. godine, kao i obilaska potencijalno ugroženih područja od strane službenika Direktorata za vanredne situacije, službi zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorice, Prijestonice Cetinje i Gradske opštine Golubovci, danas je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije održan sastanak u cilju analize sveukupne situacije sa aspekta mogućeg događanja poplava.

Ilustracija Ilustracija

Na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici Glavnog grada Podgorice, Gradske opštine Golubovci, Prijestonice Cetinje, Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju i Direktorata za vanredne situacije konstatovano je da u petak, subotu i nedjelju postoji mogućnost značajnog porasta nivoa Skadarskog jezera i rijeke Bojane, što može uzrokovati pojavu poplava u priobalnom području Skadarskog jezera i ušća rijeke Bojane.

Shodno tome, kao zaključak sa održanog sastanka, upućujemo apel građanima u potencijalno ugroženim područjima od nastanka poplava, da preduzmu preventivne aktivnosti na zaštiti materijalnih dobara, kao i da prate obavještenja koja će pripremati nadležni državni organi.

Za sjutrašnji dan je zakazan sastanak Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje sa početkom u 10 časova, sa koga će biti izdato zvanično saopštenje o nastupajućoj meteorološkoj situaciji i eventualnim daljim postupanjima. 

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.