Standard.

nedjelja maj 20

Pored Halitija, Natalić I Đukić odlbili mjesto direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo

Sindikat doktora medicine Crne Gore tvrde da slučaj zamjene beba u Kliničkom centru i dalje potresa tu ustanovu.

399 hits

nedjelja maj 20

Crnogorski gej partneri neće moći da usvajaju djecu: Niko nije ni rekao da hoće

Predsjednik Upravnog odbora NVO Kvir Montenegro Danijel Kalezić saopštio je u razgovoru za Dan da nijesu tačne tvrdnje da se nacrtom Zakona o istopolnim partnerstvima, koji je na javnoj raspravi,…

139 hits

nedjelja maj 20

Za vrijeme praznika: Dežuraće pet domova zdravlja u Podgorici

Za vrijeme praznika povodom Dana nezavisnosti, u ponedeljak, 21. maja i utorak 22. maja 2018. godine, građanima će se pružati zdravstvena zaštita u objektima Doma zdravlja Podgorica, Blok pet, Nova…

19 hits

nedjelja maj 20

Zbog zamjene beba: UNICEF pozvao na transformaciju porodilišta u Crnoj Gori

Povodom nedavnog slučaja zamjene beba u Kliničkom centru, UNICEF poziva na transformaciju svih porodilišta u Crnoj Gori tako da postanu po mjeri beba.

49 hits

 
 
 
 
četvrtak, 19 april 2018 11:00

Izabran najpovoljniji ponuđač: Bemax gradi „Jugozapadnu obilaznicu”

Glavni grad Podgorica odabrao je najpovoljnijeg ponuđača, kompaniju Bemax doo, za izgradnju I i III dionice saobraćajnice “Jugozapadna obilaznica” – od magistralnog puta Podgorica-Petrovac do mosta na Morači i od mosta do puta Podgorica-Cetinje.

Kako je saopšteno iz PG biroa, tender je bio raspisan na vrijednost do 15.918.653 eura, a aponuda kompanije Bemax doo je 9.870.035 eura.

"Na tender je stiglo pet ponuda, od čega su tri ocijenjene kao neispravne. Ponuda kompanije Bemax je povoljnija za 3.918.898 eura od drugog ponuđača, čija je ponuda ocijenjena kao ispravna", navodi se u saopštenju.

Rok za žalbu je deset dana od dana prijema odluke.

"Obilaznica je dužine 3.621 m, podijeljena je na tri dionice i sadrži dva objekta: most preko rijeke Morače, dužine cc 150m i nadvožnjak u zoni KAP-a, dužine 29,4m. Poprečni profil saobraćajnice definisan je sa dvije kolovozne trake od po 7 m, razdjelnim ostrvom širine 2m i obostranim pješačkim stazama dužine po 2m", ističu u PG birou.

Kako dodaju, od prateće infrastrukture predviđena je izgradnja atmosferske kanalizacije, TK kanalizacije, javne rasvjete i vodovoda.

"Vodovod se na desnoj obali Moraće spaja sa novoprojektovanim vodovodom duž Cetinjskog puta, a na lijevoj obali će se spojiti sa postojećim vodovodom duž magistranog puta M-2 preko cjelovoda planiranog DUP-om 'KAP'. Duž najvećeg dijela trase biće izgrađen i kolektor fekalne kanalizacije koji ide ka budućem uređaju za prečišćavanje otpadnih voda", dodaju oni.

Prema tenderskoj dokumentaciji izvođač radova je dužan da izvrši predmetne radove u roku od 540 kalendarskih dana, od dana uvođenja izvođača u posao.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.