Standard.

nedjelja januar 26

Mihailo: Grb, zastavu, himnu i slavu Crne Gore pronijeli ste širom Evrope

Mitropolit CPC Mihailo čestitao je vaterpolistima osvajanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

252 hits

nedjelja januar 26

(FOTO - VIDEO) Održane litije širom Crne Gore: U Podgorici molitveni hod predvodio Amfilohije

Litije povodom protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti, održavane su i danas u više gradova u Crnoj Gori. U Podgorici je litiju predvodio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, a kretala se…

207 hits

nedjelja januar 26

Đukanović čestitao vaterpolistima: Crna Gora je ponosna na vas, vratili ste naš trofejni sport na najsjajnije staze

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, povodom sjajnog uspjeha naših vaterpolista i osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu, uputio je najsrdačnije čestitke vaterpolistima i cijelom timu.

65 hits

nedjelja januar 26

Marković: Crna Gora slavi i diči se svojom Reprezentacijom

Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je vaterpolo reprezentaciji Crne Gore na osvojenoj bronzanoj medalji na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

60 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
petak, 22 jun 2018 11:36

ASK: Vuksanović prekršio Zakon o sprječavanju korupcije, podredio javni interes privatnom

Predsjednik Odbora direktora Aerodromi Crne Gore Božidar Vuksanović kao javni funkcioner prekršio je Zakon o sprječavanju korupcije, navodi se u odluci Agencije za sprječavanje korupcije koja je donijeta juče.

Kako se navodi u saopštenju ASK Vuksanović je prekršio članove 7, 8 i 12 stav 5 Zakona o sprječavanju korupcije, tako što je kao član odbora ACG, nakon imenovana na javnu funkciju 30. juna 2017, glasao za sebe i izmjene statuta da bi se profesionalizovala funkcija predsjednika borda, na koju je postavljen.

"Time je ostvario naknadu-zaradu od septembra do maja 2017, u ukupnom bruto iznosu 31.939 eura, što nije na osnovu odluke osnivača - Vlade, kako je propisano statutom ACG. Time je javni interes podredio privatnom", piše u odluci ASK. Ta odluka je konačna u postupku pred Agencijom za sprječavanje korupcije.

Agencija je postupak pokrenula protiv Vuksanovića po prijavi Aktivista organizacije civilnog društva i istraživačkih novinara, od 1. juna ove godine, zbog toga što je, sebi omogućio nezakonito sticanje imovinske koristi u Aerodromima.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.