Standard.

ponedjeljak novembar 19

Podgoričani ogorčeni zbog učestalog nestanka struje; CEDIS: Nije do nas, pazite kablove!

Nakon što se u dva dana zapalila ista trafostanica u Podgorici, ogorčeni stanari obližnje zgrade, koji su bili satima bez struje poručuju da takve situacije ne mogu biti uobičajene te…

69 hits

ponedjeljak novembar 19

Formirana komisija za provjeru Bečićevog rada: Da li je plagijat utvrdiće stručnjaci iz Srbije i Hrvatske

Vijeće Ekonomskog fakulteta formiralo je komisiju za provjeru autentičnosti magistarskog rada predsjednika Demokratske Crne Gore Alekse Bečića, koju čine stručnjaci iz Srbije i Hrvatske.

42 hits

ponedjeljak novembar 19

Podgorička naselja ponovo bez struje

Zbog kvara na kablu “Ruske kule” iz trafostanice PG4 bez napona je dio korisnika Bloka VI, Blok IX, Ruskih kula i Dalmatinske.

21 hits

ponedjeljak novembar 19

Podgorička naselja ponovo bez struje

Objavljeno u: Društvo

ponedjeljak novembar 19

Jedan od najopasnijih poslova na svijetu: Deaktivirao 50 bombi, najteža imala skoro dva kg TNT-a

Deaktiviranje eksplozivnih naprava jedan je od najrizičnih poslova koji u Upravi policije obavljaju službenici Grupe za antiterorističke preglede Tima za protivdiverzionu zaštitu. Oni obavljaju jedan od tri najrizičnija posla na…

84 hits

 
 
 
 
petak, 17 avgust 2018 14:01

Ognjanović i Janković za Standard: Na podgoričkom aerodromu nije bilo fizičkih obračuna među taksistima

Vlasnici dva taksi udruženja Rojal plus i Lider Aleksandar Boban Vujović i Rajo Božović, uputili su dopis Aerodromima Crne Gore-Podgorica, Komunalnoj policiji i Komunalnoj inspekciji u kojem tvrde da 10-12 dviljih taksista remete javni red i mir na aerodromu i sve češće se fizički obračunavaju sa vozačima zaposlenim u pomenutim udruženjima. Međutim, iz Uprave policije i Komunalne policije demantovali su da je na podgoričkom aerodromu ugrožen javni red i mir, te da je bilo nekih obračuna između legalniih i tzv. divljih taksista.

"Samo je tačno da je došlo do verbalnog konflikta jednog, kako ga oni nazivaju divljeg taksiste i jednog taksiste iz legalnog udruženja ali nije bilo nikakvog narušavanja javnog reda i mira. Policija je sa njima obavila razgovor i oni nijesu htjeli da podnose prijave jedan protiv drugog i ta se priča tako završila. Moram da naglasim i da cijela sezona protiče dosta dobro i bez većih konflikata, tako da priča o remećenju javnog reda i mira iz dopisa ne odgovara istini", rekao je Standardu Igor Ognjanović iz Uprave policije.

Sa stavovima Ognjanovića saglasan je i načelnik Komunalne policije Goran Janković.

"Informacije o incidentima između divljih i legalnih taksista nam nijesu poznate. Na aerodromu komunalni policajci rade svakodnevno u dvije smjene, po dva službenika i nije nam poznato da je bilo nekih obračuna među taksistima i ugrožavanja javnog reda i mira. Mi ćemo nastaviti sa obavljanjem našeg posla i divlji taksisti su svedeni na minimum. Uma još par slučajeva dviljih taksista koje ćemo u skladu sa zakom i samo po zakonu sankcionisati", kazao je Standardu Janković.

Podsjećamo, Vujović i Božović uputili su juče dopis Aerodromima Crne Gore-Podgorica, Komunalnoj policiji i Komunalnoj inspekciji u nadi da će konačno preduzeti konkretne mjere na suzbijanju višegodišnjeg problema koji imaju sa “divljim taksistima” koji im svakodnevno, navodno, “otimaju” putnike.

"Već duži niz godina grupa od 10-12 osoba (divljih taksista) radi ličnog interesa konstantno remeti javni red i mir na Aerodromu Podgorica i sve češće fizički (što može potvrditi izlazak patrole na lice mjesta) se obračunavaju sa taksi vozačima zaposlenim u našim taksi udruženjima koji smo zakupci parking prostora na podgoričkom aerodromu i koje legalno i uskladu sa zakonom obavljaamo taksi prevoz. Sredinom prošle sedmice došlo je i do fizičkog kontakta između našeg vozača i jednog nelegalnog taksiste koji su spriječili drugi taksisti na aerodromu, nakon čega je nastavljeno verbalno vrijeđanje od strane “divljih taksista” na očigled brojnih turista koji su se tu nalazili”, tvrde Božović i Vujović u dopisu.

N.D.L.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.