Standard.

ponedjeljak oktobar 21

Otvoren Centar za profesionalnu rehabilitaciju u Podgorici

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Centar za profesionalnu rehabilitaciju danas su u Podgorici otvorili potrpedsjednik Vlade Milutin Simović, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, direktor Milo Paunović i član Savjeta za brigu osoba sa invaliditetom…

204 hits

ponedjeljak oktobar 21

Pet osoba sa invaliditetom nastavilo radni angažman: „Bez predrasuda do radio voditelja“

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Tri osobe s invaliditetom su u Udruženju paraplegičara Podgorica, a dvije u Radio Zeti nastavile radni angažman u trajanju od šest mjeseci, nakon što su prošle obuku za osposobljavanje za…

212 hits

ponedjeljak oktobar 21

Crnogorci ne vole bračne ugovore, za 12 godina potpisano svega 50

Bračni ugovor je forma koja omogućava partnerima da prije ili tokom braka regulišu prava na postojeću i buduću, imovinu. Crnogorci i Crnogorke, međutim, ne razmišljaju o imovinskopravnim aspektima odnosa, ako…

225 hits

nedjelja oktobar 20

Ulicu i drogu zamijenila fakultetom i sportom

Marija Zogović, prva je djevojka koja je ušla i izašla iz Centra za tretman zavisnica na Kakarickoj gori. Uspjela je da izađe iz paklenog lavirinta i petnaestogodišnju "aktivnu fazu“ zamijeni…

1016 hits

 
 
 
 
utorak, 21 avgust 2018 10:53

Stiže nam zahlađenje: Od nedjelje kiša, pljuskovi i grmljavina

Arhiva Arhiva

U Crnoj Gori do nedjelje biće pretežno sunčano, stabilno i veoma toplo vrijeme, a u subotu veče će, krajem dana, doći do povećanja oblačnosti, kiše, pljuskova i grmljavine, saopštio je dežurni sinoptičar Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore, Vučina Popović.

On je, u izjavi za PR Centar, kazao da, u toku ove sedmice, u pojedinim satima može doći do slabog do umjerenog razvoja oblačnosti.

„Danas i u petak postoje šanse da, u planinama, bude kratkotrajno kiša i koji pljusak sa grmljavinom. U srijedu i četvrtak skoro da nema nikakvih šansi. U subotu će veći dio dana biti suvo i pretežno sunčano vrijeme, a krajem dana i tokom noći očekujemo povećanje oblačnosti“, kazao je Popović.

zeca pr centar

FOTO: PR Centar

Prema njegovim riječima, kišu pljuskove i grmljavinu moguće je očekivati prvo u jugozapadnim i zapadnim predjelima.

„Padavine će se nastaviti u nedjelju, a tokom većeg dijela dana biće nestabilno, kiša, pljuskovi i grmljavina. Najviše padavina očekujemo u nedjelju veče“, rekao je Popović.

U ponedjeljak će, kako je naveo, doći do poboljšanja vremena u južnim predjelima, prestanka padavina i postepenog razvedravanja.

„Na sjeveru će i dalje biti kiše, po koji pljusak. Vjetar će biti slab do umjeren, promjenljivog smjera. U subotu očekujemo pojačan, južni i jugoistočni vjetar, a do nedelje veče umjeren do jak sjeverni vjetar“, istakao je Popović.

On je kazao da će, prvi dio naredne sedmice, u južnom i centralnom dijelu, biti u znaku suvog vremena, pretežno sunčanog, navodeći da može biti slabe do umjerene oblačnosti povremeno.

„Na sjeveru će biti umjereno do potpuno oblačno, povremeno sa slabom kišom, a vjetar će biti umjeren do jak“, naveo je Popović.

Kako je rekao, od nedjelje će doći do pada temperature, „i neće biti više vrućina“.

„Najsvježiji period, u narednih desetak dana, biće ponedjeljak i utorak, a od srijede u južnim i centralnim predjelima očekujemo porast temperature, tako da će najviša dnevna temperatura u južnim i centralnim predjelima biti iznad 30 stepeni“, kazao je Popović.

On je rekao da će na sjeveru prilično zahladiti u nedjelju i ponedjeljak, navodeći da će najviša dnevna temperatura vazduha biti oko 20 stepeni, na Žabljaku 13 do 15 stepeni, „ali od utorka i srijede, i u sjevernim predjelima, očekujemo porast temperature“.

„Znači, završetak ljeta očekujemo krajem ove sedmice, od nedjelje“, zaključio je Popović.

Izvor: PR Centar

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.