Standard.

ponedjeljak septembar 24

Nova pravila: U Crnu Goru se mogu uvoziti samo automobili sa EURO 4 standardom motora ili noviji modeli

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva je izradilo izmjene i dopune Pravilnika o tehničkim zahtjevima za vozila koja se uvoze ili prvi put stavljaju na tržište u Crnoj Gori u dijelu bezbjednosno…

69 hits

ponedjeljak septembar 24

Skoro svako drugo dijete u CG ima problema sa viškom kilograma: Najveća odgovornost je na roditeljima

Oko 40 odsto djevojčica i dječaka u Crnoj Gori, dakle skoro svako drugo dijete, ima problem sa prekomjernom tjelesnom masom ili je gojazno, rezultati su istraživanja Instituta za javno zdravlje…

58 hits

ponedjeljak septembar 24

Za čitav park: CGES donirao 3.262 eura za projekat "Moje drvo"

Crnogorski elektroprenosni sistem donirao je 3.262 eura za učešće u projktu “Moje drvo” i na taj način će, kupovinom 22 sadnice, opremiti čitavu lokaciju u Ulici Kralja Nikole u Podgorici.

15 hits

ponedjeljak septembar 24

Bijela kuga hara u 17 opština

Negativan prirodni priraštaj, bijela kuga, u prvoj polovini 2018. godine zabilježen je u čak 17 od 23 opštine u Crnoj Gori, pokazuju podaci Zavoda za statistiku (Monstat). Broj rođenih je…

14 hits

ponedjeljak septembar 24

Bijela kuga hara u 17 opština

Objavljeno u: Društvo

 
 
 
 
petak, 14 septembar 2018 14:51

Počinje izgradnja nove zgrade kineske Ambasade u Podgorici

Usvajanjem detaljnog urbanističkog plana na posljednjoj sjednici Skupštine Glavnog grada stvorene su planske pretpostavke za početak gradnje nove zgrade Ambasade NR Kine u Podgorici, zaključeno je na današnjem sastanku gradonačelnika Podgorice dr Ivana Vukovića sa amabasadorom NR Kine u Crnoj Gori Liu Jin-om

Na sastanku je istaknuto da dvije zemlje imaju veoma dobre prijateljske odnose i saradnju na infrastrukturnim projektima, u oblasti ekonomije i kulture.

"Prostor za intenzivniju saradnju postoji na lokalnom nivou, posebno kada su u pitanju glavni gradovi dvije države", istakao je ambasador Jin.

On je podsjetio da Forum gradonačelnika Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope – 16+1 koji je održan u Podgorici u septembru prošle godine predstavlja primjer dobre saradnje sa konkretnim rezultatima, i pozvao zvaničnu Podgoricu da za predstojeći sastanak u Beogradu kandiduje nove projekte koji će biti predstavljeni Pekingu.

Po riječima gradonačelnika Podgorice, memorandumi o saradnji koji su potpisani u prethodnom periodu predstavljaju dobru osnovu za dalji razvoj institucionalnih odnosa.

„Pored velikih infrastrukturnih projekata koje realizujemo sa NR Kinom, na lokalnom nivou se možemo pohvaliti da je upravo donacijom NR Kine i započela realizacija izgradnje biciklističkih staza u Podgorici, uz sve ostale vidove podrške našem gradu na svim poljima“, rekao je Vuković.

001 6 1030x744

On je najavio da je u planu da se već početkom oktobra organizuje sastanak sa predstavnicima diplomatskog kora na kome će biti predstavljeni potencijali Glavnog grada i aktuelni projekti.

„Jedan od prioriteta u budućem radu biće i internacionalizacija i intenzivnija saradnja na međunarodnom planu“, istakao je Vuković.

Svi zajednički projekti koji su već realizivani kao i budući, kao i intezitet saradnje dva grada i dvije države potvrđuju opravdanosti izgradnje nove zgrade Ambasade koja neće biti samo diplomatsko predstavništvo, već jedan reprezentativni objekat multifunkcionalnog karaktera. U tom smislu, kako je zaključeno na sastanku, svako sa svoje strane će uložiti dodatne napore da se taj projekat realizuje u najkraćem mogućem roku.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.