Standard.

nedjelja januar 20

Sjutra oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka

Ministarstvo odbrane sjutra objavljuje oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka. Kao što je već najavljivano, oglas se raspisuje za 50 mjesta, a mogu se prijaviti crnogorski državljani, starosti od 18…

21 hits

nedjelja januar 20

Adrenalinski turizam je hit u svijetu, a Crna Gora je idealna za avanturiste i ljubitelje drugačije vrste odmora!

Crna Gora jedna je od najastraktivnijih turističkih destinacija na svijetu, dok je adrenalinski turizam novi adut naše zemlje u čiji se uspjeh ne sumnja. Iskusni crnogorski spasilac, planinar i alpinista,…

39 hits

nedjelja januar 20

Amfilohije: U Crnoj Gori vlada okupatorsko pismo, to je sramno

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije poručio je mještanima Rijeke Crnojevića da "ako hoće da budu nasljednici svojih predaka, čuvaju ćirilicu". Amfilohije je juče u Rijeci Crnojevića prisustvovao Bogojavljenskom plivanju za Časni…

90 hits

nedjelja januar 20

Popodne bez padavina u većem dijelu države

U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo do pretežno oblačno, uglavnom tokom prijepodneva mjestimično se očekuju padavine, a u popodnevnim satima u većem dijelu države biće suvo.

14 hits

 
 
 
 
petak, 14 septembar 2018 14:51

Počinje izgradnja nove zgrade kineske Ambasade u Podgorici

Usvajanjem detaljnog urbanističkog plana na posljednjoj sjednici Skupštine Glavnog grada stvorene su planske pretpostavke za početak gradnje nove zgrade Ambasade NR Kine u Podgorici, zaključeno je na današnjem sastanku gradonačelnika Podgorice dr Ivana Vukovića sa amabasadorom NR Kine u Crnoj Gori Liu Jin-om

Na sastanku je istaknuto da dvije zemlje imaju veoma dobre prijateljske odnose i saradnju na infrastrukturnim projektima, u oblasti ekonomije i kulture.

"Prostor za intenzivniju saradnju postoji na lokalnom nivou, posebno kada su u pitanju glavni gradovi dvije države", istakao je ambasador Jin.

On je podsjetio da Forum gradonačelnika Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope – 16+1 koji je održan u Podgorici u septembru prošle godine predstavlja primjer dobre saradnje sa konkretnim rezultatima, i pozvao zvaničnu Podgoricu da za predstojeći sastanak u Beogradu kandiduje nove projekte koji će biti predstavljeni Pekingu.

Po riječima gradonačelnika Podgorice, memorandumi o saradnji koji su potpisani u prethodnom periodu predstavljaju dobru osnovu za dalji razvoj institucionalnih odnosa.

„Pored velikih infrastrukturnih projekata koje realizujemo sa NR Kinom, na lokalnom nivou se možemo pohvaliti da je upravo donacijom NR Kine i započela realizacija izgradnje biciklističkih staza u Podgorici, uz sve ostale vidove podrške našem gradu na svim poljima“, rekao je Vuković.

001 6 1030x744

On je najavio da je u planu da se već početkom oktobra organizuje sastanak sa predstavnicima diplomatskog kora na kome će biti predstavljeni potencijali Glavnog grada i aktuelni projekti.

„Jedan od prioriteta u budućem radu biće i internacionalizacija i intenzivnija saradnja na međunarodnom planu“, istakao je Vuković.

Svi zajednički projekti koji su već realizivani kao i budući, kao i intezitet saradnje dva grada i dvije države potvrđuju opravdanosti izgradnje nove zgrade Ambasade koja neće biti samo diplomatsko predstavništvo, već jedan reprezentativni objekat multifunkcionalnog karaktera. U tom smislu, kako je zaključeno na sastanku, svako sa svoje strane će uložiti dodatne napore da se taj projekat realizuje u najkraćem mogućem roku.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.