Standard.

petak april 19

Marković čestitao Pesah: Praznični dani podsjećaju na njegovanje zajedništva i okupljanja

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je u ime Vlade i u svoje ime predsjedniku Jevrejske zajednice Crne Gore Đorđu Raičeviću i građanima jevrejske vjeroispovijesti Pesah, praznik kojim se…

22 hits

petak april 19

Vujanovićev sin tvrdi da u novčaniku nije imao ni euro

Sin bivšeg predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, Danilo, tvrdi da u novčaniku koji mu je prijetnjom pištoljem ukrao Mirko Paović iz Podgorice, nije bilo 1.452 eura.

58 hits

petak april 19

Knežević: Na spisku si DEA zbog kokaina, Bokan: Nikad nijesam radio sa drogom, od danas ti ništa ne opraštam!

Predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević objavio je audio snimak razgovara sa vlasnikom kompanike Voli Draganom Bokanom u kojem Bokana optužuje da je u "njegovim brodskim kontejnerima bila droga i da…

145 hits

petak april 19

Danas sunčano, do 24 stepena

U južnim i centralnim predjelima Crne Gore danas će biti sunčano uz slab do umjeren razvoj dnevne oblačnosti, a na sjeveru promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima.

22 hits

 
 
 
 
petak, 14 septembar 2018 14:51

Počinje izgradnja nove zgrade kineske Ambasade u Podgorici

Usvajanjem detaljnog urbanističkog plana na posljednjoj sjednici Skupštine Glavnog grada stvorene su planske pretpostavke za početak gradnje nove zgrade Ambasade NR Kine u Podgorici, zaključeno je na današnjem sastanku gradonačelnika Podgorice dr Ivana Vukovića sa amabasadorom NR Kine u Crnoj Gori Liu Jin-om

Na sastanku je istaknuto da dvije zemlje imaju veoma dobre prijateljske odnose i saradnju na infrastrukturnim projektima, u oblasti ekonomije i kulture.

"Prostor za intenzivniju saradnju postoji na lokalnom nivou, posebno kada su u pitanju glavni gradovi dvije države", istakao je ambasador Jin.

On je podsjetio da Forum gradonačelnika Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope – 16+1 koji je održan u Podgorici u septembru prošle godine predstavlja primjer dobre saradnje sa konkretnim rezultatima, i pozvao zvaničnu Podgoricu da za predstojeći sastanak u Beogradu kandiduje nove projekte koji će biti predstavljeni Pekingu.

Po riječima gradonačelnika Podgorice, memorandumi o saradnji koji su potpisani u prethodnom periodu predstavljaju dobru osnovu za dalji razvoj institucionalnih odnosa.

„Pored velikih infrastrukturnih projekata koje realizujemo sa NR Kinom, na lokalnom nivou se možemo pohvaliti da je upravo donacijom NR Kine i započela realizacija izgradnje biciklističkih staza u Podgorici, uz sve ostale vidove podrške našem gradu na svim poljima“, rekao je Vuković.

001 6 1030x744

On je najavio da je u planu da se već početkom oktobra organizuje sastanak sa predstavnicima diplomatskog kora na kome će biti predstavljeni potencijali Glavnog grada i aktuelni projekti.

„Jedan od prioriteta u budućem radu biće i internacionalizacija i intenzivnija saradnja na međunarodnom planu“, istakao je Vuković.

Svi zajednički projekti koji su već realizivani kao i budući, kao i intezitet saradnje dva grada i dvije države potvrđuju opravdanosti izgradnje nove zgrade Ambasade koja neće biti samo diplomatsko predstavništvo, već jedan reprezentativni objekat multifunkcionalnog karaktera. U tom smislu, kako je zaključeno na sastanku, svako sa svoje strane će uložiti dodatne napore da se taj projekat realizuje u najkraćem mogućem roku.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.