Standard.

četvrtak novembar 15

Centar Podgorice u subotu blokiran zbog Povorke ponosa: Organizatori spremni, ove ulice će biti zatvorene za saobraćaj

Zbog održavanja Šeste Povorke ponosa „Montenegro Pride 2018“, većina ulica u centru Podgorice će u subotu biti zatvorena za saobraćaj. Od 6 do 13 sati za saobraćaj će biti zatvorene…

61 hits

četvrtak novembar 15

Nuhodžić: Snažnijom saradnjom i prevencijom protiv nasilnog ekstremizma

Bliska saradnja i koordinacija, a naročito razmjena operativnih informacija sa partnerskim organima za sprovođenje zakona iz regiona, Evrope i Sjedinjenih Američkih Država, ključni su u borbi i sprečavanju nasilnog ekstremizma,…

10 hits

četvrtak novembar 15

Simović: Stabilan i integrisan Balkan treba Evropi, a stabilna i ujedinjena Evropa treba Balkanu

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović govoreći na 12. godišnjem sastanku Ministara poljoprivrede jugoistočne Evrope, koji se danas održava u Strugi, u Makedoniji, poručio je da…

7 hits

četvrtak novembar 15

Đukanović: Boro Krivokapić čovjek rijetke mudrosti, lucidnosti i analitičnosti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uptio je telegram saučešća porodici poznatog crnogorskog i jugoslovenskog novinara i publiciste Bora Krivokapića.

10 hits

 
 
 
 
petak, 14 septembar 2018 14:51

Počinje izgradnja nove zgrade kineske Ambasade u Podgorici

Usvajanjem detaljnog urbanističkog plana na posljednjoj sjednici Skupštine Glavnog grada stvorene su planske pretpostavke za početak gradnje nove zgrade Ambasade NR Kine u Podgorici, zaključeno je na današnjem sastanku gradonačelnika Podgorice dr Ivana Vukovića sa amabasadorom NR Kine u Crnoj Gori Liu Jin-om

Na sastanku je istaknuto da dvije zemlje imaju veoma dobre prijateljske odnose i saradnju na infrastrukturnim projektima, u oblasti ekonomije i kulture.

"Prostor za intenzivniju saradnju postoji na lokalnom nivou, posebno kada su u pitanju glavni gradovi dvije države", istakao je ambasador Jin.

On je podsjetio da Forum gradonačelnika Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope – 16+1 koji je održan u Podgorici u septembru prošle godine predstavlja primjer dobre saradnje sa konkretnim rezultatima, i pozvao zvaničnu Podgoricu da za predstojeći sastanak u Beogradu kandiduje nove projekte koji će biti predstavljeni Pekingu.

Po riječima gradonačelnika Podgorice, memorandumi o saradnji koji su potpisani u prethodnom periodu predstavljaju dobru osnovu za dalji razvoj institucionalnih odnosa.

„Pored velikih infrastrukturnih projekata koje realizujemo sa NR Kinom, na lokalnom nivou se možemo pohvaliti da je upravo donacijom NR Kine i započela realizacija izgradnje biciklističkih staza u Podgorici, uz sve ostale vidove podrške našem gradu na svim poljima“, rekao je Vuković.

001 6 1030x744

On je najavio da je u planu da se već početkom oktobra organizuje sastanak sa predstavnicima diplomatskog kora na kome će biti predstavljeni potencijali Glavnog grada i aktuelni projekti.

„Jedan od prioriteta u budućem radu biće i internacionalizacija i intenzivnija saradnja na međunarodnom planu“, istakao je Vuković.

Svi zajednički projekti koji su već realizivani kao i budući, kao i intezitet saradnje dva grada i dvije države potvrđuju opravdanosti izgradnje nove zgrade Ambasade koja neće biti samo diplomatsko predstavništvo, već jedan reprezentativni objekat multifunkcionalnog karaktera. U tom smislu, kako je zaključeno na sastanku, svako sa svoje strane će uložiti dodatne napore da se taj projekat realizuje u najkraćem mogućem roku.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.