Standard.

ponedjeljak oktobar 21

Otvoren Centar za profesionalnu rehabilitaciju u Podgorici

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Centar za profesionalnu rehabilitaciju danas su u Podgorici otvorili potrpedsjednik Vlade Milutin Simović, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, direktor Milo Paunović i član Savjeta za brigu osoba sa invaliditetom…

206 hits

ponedjeljak oktobar 21

Pet osoba sa invaliditetom nastavilo radni angažman: „Bez predrasuda do radio voditelja“

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Tri osobe s invaliditetom su u Udruženju paraplegičara Podgorica, a dvije u Radio Zeti nastavile radni angažman u trajanju od šest mjeseci, nakon što su prošle obuku za osposobljavanje za…

212 hits

ponedjeljak oktobar 21

Crnogorci ne vole bračne ugovore, za 12 godina potpisano svega 50

Bračni ugovor je forma koja omogućava partnerima da prije ili tokom braka regulišu prava na postojeću i buduću, imovinu. Crnogorci i Crnogorke, međutim, ne razmišljaju o imovinskopravnim aspektima odnosa, ako…

225 hits

nedjelja oktobar 20

Ulicu i drogu zamijenila fakultetom i sportom

Marija Zogović, prva je djevojka koja je ušla i izašla iz Centra za tretman zavisnica na Kakarickoj gori. Uspjela je da izađe iz paklenog lavirinta i petnaestogodišnju "aktivnu fazu“ zamijeni…

1018 hits

 
 
 
 
srijeda, 19 septembar 2018 14:48

Šehović i Krapović otvorilli novi vrtić u TQ Plaza u Budvi, upisano 200 djece

Ministar prosvjete Damir Šehović i predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović, svečano su otvorili danas novu vaspitnu jedinicu JPU “Ljubica V. Jovanović - Maše” koja se prostire na 700 m2 u TQ Plaza, a u koji je već upisano oko 200 mališana. 

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, ministar je poručio da su predškolske ustanove ključ socijalizacije djece i njihovog uključivanja u okruženje koje nije porodično, te da boraveći u vrtiću oni od najranijeg uzrasta uče da komuniciraju sa drugIma, da se zajedno suočavaju sa preprekama i da ih prevazilaze. 

“Zato je značaj predškolskog obrazovanja nemjerljiv, a upisna politika koju vodi Ministarstvo takva da se vodi računa o onome što je najbolje za djecu”, zaključio je Šehović i dodao da u toj namjeri Ministarstvo nastoji da, u saradnji sa upravama vrtića i opštinama, obezbijedi najbolje uslove za boravak djece u vrtiću. 

On je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je u posljednje dvije godine obuhvat djece predškolskim obrazovanjem povećan sa 59 posto na 70 posto. Ističući da je Budva opština koja raste, on je zaključio da je širenje kapaciteta vrtića naročito važno, te da će novi vrtić u TQ Plaza značajno rasteretiti kapacitete JPU “Ljubica V. Jovanović – Maše”. Takođe, on je pohvalio saradnju sa Opštinom Budva i zahvalio na razumijevanju za pitanja obrazovnog sistema i ustupanju prostora koji je danas otvoren.

DSC 0728

Ministar je podsjetio da je ovog mjeseca otvoren novi vrtić na Starom aerodromu, te da se projektuju još dva nova vrtića u Glavnom gradu. Rekao je da su radovi na izgradnji vrtića u Tuzima u toku, a da se u prvoj nedJelji oktobra očekuje početak radova na izgradnji vrtića u Baru. 

Dragan Krapović naglasio je da je lokalna uprava istrajna u namjeri da najmlađim sugrađanima pruži što bolje uslove za rast i razvoj i obezbijedi srećno djetinjstvo. Prema njegovim riječima, Opština je odlučila da sva svoja raspoloživa sredstva usmjeri ka rješavanju problema prebukiranosti kapaciteta postojeća dva objekta vrtića u užem gradskom jezgru Budve, te da će učiniti sve da neke od postojećih prostora, koji su u vlasništvu Opštine, prenamjeni i učini adekvatnim za boravak mališana.

DSC 0760

Krapović je istakao da je odluku lokalne uprave da u što kraćem roku odgovori potrebama mališana podržala društvena zajednica Budve i kroz upravu vrtića, Ministarstvo prosvjete.

“Zadovoljni ovim pilot projektom, nadamo se da ćemo pokrenuti sve na maksimalno angažovanje i da se ubrzo vidimo u novom vrtiću u Dubovici ili rekonstruisanom i dograđenom starom vrtiću u Budvi. Projekat TQ Plaza je, kao što znate, po mnogo čemu kontroverzan. Sada će, međutim, biti oplemenjen dječijim osmjesima i radošću, a meni je veliko zadovoljstvo što sam bio na čelu tima koji je vodio ovaj projekat. Smatram da je sada ovaj prostor dobio najbolju moguću namjenu i sa neizmjernim zadovoljstvom ga predajem na upotrebu onima koji će na stručan i odgovoran način brinuti o našim najmlađim sugrađanima”, istakao je Krapović. 

Direktorica JPU "Ljubica V. Jovanović - Maše", Vera Šaranović izrazila je zadovoljstvo zbog otvaranja pete vaspitne jedinice ovog vrtića. Ona je rekla da su upisom 193 djece u novu vaspitnu jedinicu značajno rasterećeni kapaciteti budvanskog vrtića koji ukupno broji 1200 djece. 

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.