Standard.

subota avgust 17

Prijava protiv organizatora skupa na Cijevni: Zakone svi moraju da poštuju

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Ministarstvo kulture podnijeće prijavu protiv organizatora javnog skupa u Tragaji na obali Cijevne na kojem je bila istaknuta samo albanska zastava.

184 hits

subota avgust 17

Knjige u prodaji od ponedjeljka 26. avgusta

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Distribucija kompleta udžbenika počeće najkasnije u ponedjeljak, a prodaja, kako su i ranije najavili iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, počinje 26. avgusta.

112 hits

subota avgust 17

Vandali oskrnavili objekat CPC u Nikšiću, Episkop Boris poručio: Svoji smo na svome, znamo ko su nalogodavci

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Nepoznati počinioci oskrnavili su u noći između četvrtka i petka objekat Crnogorske pravoslavne crkve u Nikšiću grafitima neprimjerene sadržine i ispisanim ocilima po zidovima i vratima. Vladika Boris, episkop ostroškonikšićki Crnogorske…

115 hits

petak avgust 16

Na Durmitoru spašena državljanka Irske, u toku njen transport ka Žabljaku

Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore uspješno su završili spasilačku akciju na Durmitoru, u kojoj je državljanka Irske Amanda Finnegan (33) prilikom planinarenja sa grupom sunarodnika zadobila povredu lijeve noge.

133 hits

 
 
 
 
nedjelja, 23 septembar 2018 13:36

Marković u Karnegi Holu na koncertu Rađenović: Ponosni smo na mlade, uspješne ljude koji nas ovako predstavljaju u svijetu

Predsjednik Vlade Duško Marković prisustvovao je u subotu uveče u Karnegi Holu u Njujorku koncertu mlade crnogorske sopranistkinje Tamare Rađenović i tom prilikom joj obećao pomoć Države u daljoj karijeri rekavši da je Crna Gora ponosna na mlade, uspješne ljude koji nas ovako predstavljaju u svijetu.

Tamara Rađenović ima 23 godine, prošle godine je diplomirala solo pjevanje na Kraljevskom koledžu za muziku u Londonu koji je pod patronatom britanske kraljevske porodice. Prva je crnogorska umjetnica koja je nastupila u Karnegi holu – jednoj od najprestižnih koncertnih dvorana u svijetu.

Nakon koncerta rekla je Televiziji Crne Gore da je oduševljena i počastvovana činjenicom da je njenom debiju u Karnegi holu prisustvoao predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

Tamara je prošlog mjeseca uputila premijeru pismo kojim ga je pozvala na koncert koji se vremenski poklapa sa godišnjim zasijedanjem Generalne skupštine Ujedinjenih nacija..

Uvažavajući vaš, sigurna sam, gust raspored u Njujorku, bila bih zaista počastvovana ako biste uspjeli da u njega dodate i moj koncert. Iako će moja karijera, zbog prirode posla, biti uglavnom internacionalna, veliki sam patriota i želim da budem ambasador svoje zemlje. Nikada ne zaboravljam svoju voljenu Crnu Goru. Samim tim, nisam mogla a da Vas ne pozovem na koncert“, napisala je u avgustu Tamara Rađenović premijeru Dušku Markoviću.

Tamara i njeni gosti, sopranistkinja Majo Morales Varas i tenor njujorške Metropolitan opere Mario Čang, pjevali su operske arije uz klavirsku pratnju pijanistkinje Karoline Doudl.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.