Standard.

subota oktobar 20

"Da se vidi i zna, ovdje nema širenja i šepurenja": CPC dobila obnovljeni ljetnjikovac kralja Nikole

Rekonstruisani ljetnjikovac kralja Nikole u Nikšiću, sagrađen 1880. godine svečano je otovren i predat na trajno korišćenje Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Objekat su otvorili mitropolit Mihailo, ministar kulture Aleksandar Bogdanović i…

39 hits

subota oktobar 20

Danas do 27 stepeni

U južnim i centralnim predjelima Crne Gore danas će biti pretežno sunčano i dosta toplo vrijeme za ovo doba godine.

10 hits

subota oktobar 20

Danas do 27 stepeni

Objavljeno u: Društvo

subota oktobar 20

Poskupljenje taksija: Kilometar će koštati 55 centi

Zbog novog poskupljenja goriva poskupjeće i taksi prevoz za 5 centi, pa će tako nova cijena po pređenom kilometru iznositi 55 centi, potvrdio je za TVCG predsjednik udruženja podgoričkih taksista Vesko Bjelić.

55 hits

subota oktobar 20

Preko veze od upisa u školu, do ocjena, pa i diplome Luča

Istraživanje Zavoda za školstvo pokazalo je da oko 20 odsto osnovaca i srednjoškolaca smatra da je korupcija prisutna u svim školama u Crnoj Gori. U ovoj ustanovi juče su predstavljeni…

46 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 24 septembar 2018 19:46

Marković odgovorio kako je Džejms Bond učinio Crnu Goru još poznatijom

Premijer Crne Gore Duško Marković boravi u Njujorku na panelu o programu ekonomskog državljanstva malih država.

Komentarišući simboliku susreta sa predsjednikom SAD-a Donaldom Trampom na samitu NATO-a i poznatog filma o Džejmsu Bondu, Marković je istakao da kada je sniman film niko nije mogao da zamisli da će Crna Gora danas živjeti realnim životom iz tog filma.

"Ali je isto tako rijetko ko prije deset godina mogao pomisliti da će Crna Gora da sjedi sa istim političkim stolom sa najvećim zemljama današnjice i da smo ravnopravni. I možda zbog toga je nastao i taj dijalog između predsjednika Trampa i mene", rekao je predsjednik Vlade.

Kako je premijer zaključio, u Crnoj Gori danas postoje prestižni hoteli kao što su: Aman, Marriott, Ritz-Carlton, Chedi, Regent...

"Našu zemlju posjećuju najbogatiji ljudi, a najprestižniji časopisi i portali je svrstavaju u najprestižniju destinaciju na svijetu", zaključuio je Marković.

Podsjećamo, u filmu iz serijala o Džjmsu Bondu "Kazino Rojal" Crna Gora je prikazana kao izuzetno razvijena srednjeevropska zemlja, bogatih gradova, željeznice najviše klase, ljubaznih konobara i predusretljivih domaćina koji izgovaraju engleski sa blago francuskim naglaskom. Crna Gora je u filmu iz 2006. godine prikazana kao lijepa brdovita i šumska zemlja, čistih i cvijetnih gradova.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 24 septembar 2018 23:19

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.