Standard.

nedjelja decembar 16

Uskoro počinje projekat revitalizacije mreže vrijedan preko 22 miliona

Crnogorski elektrodistributivni sistem je, nakon što je Komisija za otvaranje i vrjednovanje ponuda izvršila detaljan pregled ponude Konzorcijuma kojeg čine “Mezon” d.o.o. Danilovgrad, “Electro Team” d.o.o. Budva i “Ramel” d.o.o.…

13 hits

nedjelja decembar 16

Mladi u Crnoj Gori nedovoljno aktivni, rijetko se bave sportom

Mladi u Crnoj Gori nedovoljno su fizički aktivni. Osim što se malo kreću, rijetko se bave sportskim aktivnostima ili kućnim poslovima.

10 hits

subota decembar 15

Iz Čistoće za Standard: Problem lutalica neće biti riješen dok je neodgovornih vlasnika, ove godine dovedeno 625 pasa, 85 udomljeno

Posljednjih mjeseci u medijima su se često pojavljivali tekstovi u kojima građani ukazuju na problem pasa lutalica u podgoričkim naseljima, i kako taj problem niko ne rješava godinama. Iz Čistoće…

32 hits

nedjelja decembar 16

Zatvoren saobraćaj na putu Plužine – Šćepan Polje

Na jugu se jutros saobraća po suvim putevima, dok na sjeveru i u centralnim predjelima ima snijega i poledice, saopštili su iz Auto-moto saveza Crne Gore.

12 hits

 
 
 
 
srijeda, 10 oktobar 2018 07:38

Niko nije bio protiv, ali Bogojević nije postao redovni profesor

Senatori Univerziteta Crne Gore juče nijesu izabrali dekana Filološkog fakulteta Dragana Bogojevića u zvanje redovnog profesora, jer je Naučni odbor ocijenio da ne ispunjava kriterijume. Prema saznanjima Pobjede, zanimljivo je što niko od senatora nije glasao protiv toga da se izabere u zvanje redovnog profesora, već su njih troje podržali taj prijedlog, dok su ostali bili uzdržani. Bogojević je ponovo izabran u zvanje vanrednog profesora.

Senatori nijesu polemisali o kandidaturi dekana Filološkog, ali sagovornik Pobjede sa UCG navodi da postoji mogućnost da je Bogojević u ovom slučaju “oštećen”. Istakao je kako je Naučni odbor, između ostalog, naveo u mišljenju da on ima monografiju i poglavlje u monografiji francuskih izdavača, koji se ne nalaze na spisku izdavača koji je usvojio Senat Univerziteta Cme Gore, te da se ne mogu koristiti za ekvivalenciju. Sagovornik ovog lista međutim, ukazuje na važnost što su Bogojevićevi radovi objavljeni kod izdavača u Francuskoj koji su i te kako renomirani, te da ih je trebalo uvrstiti u tu listu.

Bogojević je juče za Pobjedu samo kratko rekao da nije izabran u zvanje redovnog profesora, jer nije imao reference koje je propisao Senat. Komentarišući navode da je mogao biti izabran u zvanje redovnog profesora da je lista međunarodnih izdavača osvježena, naveo je da smatra da taj spisak svakako treba “apdejtovati”.

“Mislim da gotovo i da nema, osim anglosaksonskih izdavača, malo ko drugi. To bi bilo korisnije za Univerzitet u cjelini i primjerenije našim uslovima”, naveo je Bogojević.

Dragan Bogojević bio je među onima koji su stali uz bivšu rektorku Univerziteta Crne Gore Radmilu Vojvodić, u oktobru prošle godine.

Senatori juče nijesu usvojili prijedlog Vijeća Medicinskog fakulteta da bolnica “Danilo I” na Cetinju bude nastavna baza ove visokoškolske ustanove, ocjenjujući ga neosnovanim. Obrazložili su to navodima da je ova bolnica sekundarni nivo zdravstvene zaštite i da zbog toga nema pravo da bude nastavna baza.

Senatori su juče za redovnog profesora za oblast telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu izabrali Zorana Veljovića, aktuelnog dekana te visokoškolske ustanove. Zanimljivo je, prema riječima sagovornika Pobjde, što je uz jednoglasan izbor Veljovića, potom donešena i odluka da Senat raspiše još jedan konkurs za radno mjesto iz oblasti telekomunikacija. On vjeruje da je to urađeno kako bi se “izašlo u susret” i “koleginici Maji Delibašić, koja se, takođe, prijavila na ovaj konkurs”.

“Senat ne može da raspiše konkurs. Inicijativa za to mora doći od fakulteta. Moraju se vidjeti sistematizovana radna mjesta, da li ima časova za to ili ne. Na telekomunikacijama rade tri plus jedan profesor. Tu nema više mjesta za bilo koga. Sve i da ima mjesta za petog, odakle Senat zna da je ETF-u bitnije da se neko primi na telekomunikacijama, a ne na nekom drugom predmetu…”, naveo je on.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.