Standard.

utorak februar 19

Vozač kamion istovario šut i smeće pored kuća i zamalo istukao očevidce koji su slikali

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Nepoznati počinioci su jutros, u podgoričkom naselju Zabjelo, pored kontejnera istovarili veliku količinu šuta, smeća i kabastog materijala. Ni veliki napori radnika Komunalnog preduzeća i pražnjenja kontejnera dva puta dnevno,…

81 hits

utorak februar 19

Počeo projekat „100 najvećih u Crnoj Gori 2019“

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Projekat „100 najvećih u Crnoj Gori 2019“ namijenjen je kompanijama, koje i pored brojnih ograničenja, objektivnih i subjektivnih barijera u poslovanju, u kontinuitetu postižu odlične rezultate i kao takve zaslužuju…

29 hits

utorak februar 19

Tri kandidata za direktora AEM-a

Nikola Ivanović, Goran Vuković i Snežana Vučković prijavili su se na konkurs za izbor direktora Agencije za elektronske medije (AEM).

20 hits

utorak februar 19

U Podgorici prvo otvoren SKC Sveti Sava, pa tek onda Srpska kuća

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta napravio je neuoobičajeni performans prilikom otvaranja Srpske kuće u petak, 15. februara, kada je, sat prije zvaničnog otvaranja krovne institucije Srba u Crnoj Gori prvo otvorio…

20 hits

 
 
 
 
srijeda, 10 oktobar 2018 07:38

Niko nije bio protiv, ali Bogojević nije postao redovni profesor

Senatori Univerziteta Crne Gore juče nijesu izabrali dekana Filološkog fakulteta Dragana Bogojevića u zvanje redovnog profesora, jer je Naučni odbor ocijenio da ne ispunjava kriterijume. Prema saznanjima Pobjede, zanimljivo je što niko od senatora nije glasao protiv toga da se izabere u zvanje redovnog profesora, već su njih troje podržali taj prijedlog, dok su ostali bili uzdržani. Bogojević je ponovo izabran u zvanje vanrednog profesora.

Senatori nijesu polemisali o kandidaturi dekana Filološkog, ali sagovornik Pobjede sa UCG navodi da postoji mogućnost da je Bogojević u ovom slučaju “oštećen”. Istakao je kako je Naučni odbor, između ostalog, naveo u mišljenju da on ima monografiju i poglavlje u monografiji francuskih izdavača, koji se ne nalaze na spisku izdavača koji je usvojio Senat Univerziteta Cme Gore, te da se ne mogu koristiti za ekvivalenciju. Sagovornik ovog lista međutim, ukazuje na važnost što su Bogojevićevi radovi objavljeni kod izdavača u Francuskoj koji su i te kako renomirani, te da ih je trebalo uvrstiti u tu listu.

Bogojević je juče za Pobjedu samo kratko rekao da nije izabran u zvanje redovnog profesora, jer nije imao reference koje je propisao Senat. Komentarišući navode da je mogao biti izabran u zvanje redovnog profesora da je lista međunarodnih izdavača osvježena, naveo je da smatra da taj spisak svakako treba “apdejtovati”.

“Mislim da gotovo i da nema, osim anglosaksonskih izdavača, malo ko drugi. To bi bilo korisnije za Univerzitet u cjelini i primjerenije našim uslovima”, naveo je Bogojević.

Dragan Bogojević bio je među onima koji su stali uz bivšu rektorku Univerziteta Crne Gore Radmilu Vojvodić, u oktobru prošle godine.

Senatori juče nijesu usvojili prijedlog Vijeća Medicinskog fakulteta da bolnica “Danilo I” na Cetinju bude nastavna baza ove visokoškolske ustanove, ocjenjujući ga neosnovanim. Obrazložili su to navodima da je ova bolnica sekundarni nivo zdravstvene zaštite i da zbog toga nema pravo da bude nastavna baza.

Senatori su juče za redovnog profesora za oblast telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu izabrali Zorana Veljovića, aktuelnog dekana te visokoškolske ustanove. Zanimljivo je, prema riječima sagovornika Pobjde, što je uz jednoglasan izbor Veljovića, potom donešena i odluka da Senat raspiše još jedan konkurs za radno mjesto iz oblasti telekomunikacija. On vjeruje da je to urađeno kako bi se “izašlo u susret” i “koleginici Maji Delibašić, koja se, takođe, prijavila na ovaj konkurs”.

“Senat ne može da raspiše konkurs. Inicijativa za to mora doći od fakulteta. Moraju se vidjeti sistematizovana radna mjesta, da li ima časova za to ili ne. Na telekomunikacijama rade tri plus jedan profesor. Tu nema više mjesta za bilo koga. Sve i da ima mjesta za petog, odakle Senat zna da je ETF-u bitnije da se neko primi na telekomunikacijama, a ne na nekom drugom predmetu…”, naveo je on.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.