Standard.

nedjelja decembar 16

Uskoro počinje projekat revitalizacije mreže vrijedan preko 22 miliona

Crnogorski elektrodistributivni sistem je, nakon što je Komisija za otvaranje i vrjednovanje ponuda izvršila detaljan pregled ponude Konzorcijuma kojeg čine “Mezon” d.o.o. Danilovgrad, “Electro Team” d.o.o. Budva i “Ramel” d.o.o.…

13 hits

nedjelja decembar 16

Mladi u Crnoj Gori nedovoljno aktivni, rijetko se bave sportom

Mladi u Crnoj Gori nedovoljno su fizički aktivni. Osim što se malo kreću, rijetko se bave sportskim aktivnostima ili kućnim poslovima.

10 hits

subota decembar 15

Iz Čistoće za Standard: Problem lutalica neće biti riješen dok je neodgovornih vlasnika, ove godine dovedeno 625 pasa, 85 udomljeno

Posljednjih mjeseci u medijima su se često pojavljivali tekstovi u kojima građani ukazuju na problem pasa lutalica u podgoričkim naseljima, i kako taj problem niko ne rješava godinama. Iz Čistoće…

32 hits

nedjelja decembar 16

Zatvoren saobraćaj na putu Plužine – Šćepan Polje

Na jugu se jutros saobraća po suvim putevima, dok na sjeveru i u centralnim predjelima ima snijega i poledice, saopštili su iz Auto-moto saveza Crne Gore.

12 hits

 
 
 
 
četvrtak, 11 oktobar 2018 16:32

Purišić na konsultativnom saslušanju zbog Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje je, na 31. sjednici, održanoj 8. oktobra 2018. godine, jednoglasno odlučio da se, na osnovu člana 73 Poslovnika Skupštine Crne Gore, održi konsultativno saslušanje ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića.

Kako je saopšteno iz Skupštine, povod za održavanje predmetnog konsultativnog saslušanja su najavljene izmjene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koje su, u formi nacrta, već duže vrijeme, na javnoj raspravi.

"Pojedine odredbe ovog nacrta zakona od životne su važnosti za najširu javnost i izazvale su otpor reprezentativnih sindikalnih organizacija (Saveza sindikata Crne Gore i Unije slobodnih sindikata Crne Gore). Zbog toga je i Odbor bio jednoglasan u odluci da se održi ovo konsultativno saslušanje", navodi se u saopštenju.

Takođe, Odbor je odlučio da, u cilju dobijanja potrebnih informacija i stručnih mišljenja, na sjednicu pozove sljedeća lica: Duška Zarubicu, generalnog sekretara Saveza sindikata Crne Gore; Srđu Kekovića, generalnog sekretara Unije slobodnih sindikata Crne Gore; Svetlanu Vuksanović, predsjednicu Unije poslodavaca Crne Gore; Darka Radunovića, ministra finansija; Dušana Perovića, direktora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja; Vlastimira Golubovića, predsjednika Privredne komore Crne Gore.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.