Standard.

srijeda oktobar 17

Radar za nadzor vazdušnog saobraćaja biće smješten na brdu Vrsuta kod Bara

Agencija za kontrolu letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) iz Beograda zakupiće lokaciju kod brda Vrsuta, u blizini Bara, na kojoj će biti izgrađen novi radar za nadzor i kontrolu…

13 hits

srijeda oktobar 17

Crnogorski i albanski državljanin spašeni sa Kučkih korita

Pripadnici Gorske službe spašavanja uspješno su završili spasilačku akciju u reonu Kučih korita jutros oko dva sata i evakuisali državljanina Crne Gore i Albanije koji su bili zaglavljeni.

18 hits

srijeda oktobar 17

Zbog ogromne količine ftalata: Zabranjena prodaja četiri vrste igračaka,

Inspektori su zabranili prodaju četiri vrste igračaka za djecu jer su laboratorijskim nalazima utvrdili da sadrže mnogo veću količinu opasne hemikalije ftalat od dozvoljene, zbog čega mogu da ugroze zdravlje…

13 hits

srijeda oktobar 17

Izgorio kamion na Mateševu, drva spašena

U požaru koji je izbio u kamionu preduzeća Vujisić kompani nije bilo povrijeđenih. Vozilo natovareno trupcima sasvim je izgorjelo.

19 hits

 
 
 
 
četvrtak, 11 oktobar 2018 16:32

Purišić na konsultativnom saslušanju zbog Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje je, na 31. sjednici, održanoj 8. oktobra 2018. godine, jednoglasno odlučio da se, na osnovu člana 73 Poslovnika Skupštine Crne Gore, održi konsultativno saslušanje ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića.

Kako je saopšteno iz Skupštine, povod za održavanje predmetnog konsultativnog saslušanja su najavljene izmjene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koje su, u formi nacrta, već duže vrijeme, na javnoj raspravi.

"Pojedine odredbe ovog nacrta zakona od životne su važnosti za najširu javnost i izazvale su otpor reprezentativnih sindikalnih organizacija (Saveza sindikata Crne Gore i Unije slobodnih sindikata Crne Gore). Zbog toga je i Odbor bio jednoglasan u odluci da se održi ovo konsultativno saslušanje", navodi se u saopštenju.

Takođe, Odbor je odlučio da, u cilju dobijanja potrebnih informacija i stručnih mišljenja, na sjednicu pozove sljedeća lica: Duška Zarubicu, generalnog sekretara Saveza sindikata Crne Gore; Srđu Kekovića, generalnog sekretara Unije slobodnih sindikata Crne Gore; Svetlanu Vuksanović, predsjednicu Unije poslodavaca Crne Gore; Darka Radunovića, ministra finansija; Dušana Perovića, direktora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja; Vlastimira Golubovića, predsjednika Privredne komore Crne Gore.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.