Standard.

utorak februar 19

Vozač kamion istovario šut i smeće pored kuća i zamalo istukao očevidce koji su slikali

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Nepoznati počinioci su jutros, u podgoričkom naselju Zabjelo, pored kontejnera istovarili veliku količinu šuta, smeća i kabastog materijala. Ni veliki napori radnika Komunalnog preduzeća i pražnjenja kontejnera dva puta dnevno,…

80 hits

utorak februar 19

Počeo projekat „100 najvećih u Crnoj Gori 2019“

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Projekat „100 najvećih u Crnoj Gori 2019“ namijenjen je kompanijama, koje i pored brojnih ograničenja, objektivnih i subjektivnih barijera u poslovanju, u kontinuitetu postižu odlične rezultate i kao takve zaslužuju…

29 hits

utorak februar 19

Tri kandidata za direktora AEM-a

Nikola Ivanović, Goran Vuković i Snežana Vučković prijavili su se na konkurs za izbor direktora Agencije za elektronske medije (AEM).

20 hits

utorak februar 19

U Podgorici prvo otvoren SKC Sveti Sava, pa tek onda Srpska kuća

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta napravio je neuoobičajeni performans prilikom otvaranja Srpske kuće u petak, 15. februara, kada je, sat prije zvaničnog otvaranja krovne institucije Srba u Crnoj Gori prvo otvorio…

20 hits

 
 
 
 
četvrtak, 11 oktobar 2018 16:32

Purišić na konsultativnom saslušanju zbog Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje je, na 31. sjednici, održanoj 8. oktobra 2018. godine, jednoglasno odlučio da se, na osnovu člana 73 Poslovnika Skupštine Crne Gore, održi konsultativno saslušanje ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića.

Kako je saopšteno iz Skupštine, povod za održavanje predmetnog konsultativnog saslušanja su najavljene izmjene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koje su, u formi nacrta, već duže vrijeme, na javnoj raspravi.

"Pojedine odredbe ovog nacrta zakona od životne su važnosti za najširu javnost i izazvale su otpor reprezentativnih sindikalnih organizacija (Saveza sindikata Crne Gore i Unije slobodnih sindikata Crne Gore). Zbog toga je i Odbor bio jednoglasan u odluci da se održi ovo konsultativno saslušanje", navodi se u saopštenju.

Takođe, Odbor je odlučio da, u cilju dobijanja potrebnih informacija i stručnih mišljenja, na sjednicu pozove sljedeća lica: Duška Zarubicu, generalnog sekretara Saveza sindikata Crne Gore; Srđu Kekovića, generalnog sekretara Unije slobodnih sindikata Crne Gore; Svetlanu Vuksanović, predsjednicu Unije poslodavaca Crne Gore; Darka Radunovića, ministra finansija; Dušana Perovića, direktora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja; Vlastimira Golubovića, predsjednika Privredne komore Crne Gore.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.