Standard.

četvrtak maj 23

Zakon o vjerskim slobodama za povraćaj imovine: Katolici i muslimani kolateralna šteta u "obračunu" države i SPC

Utvrđivanje Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti prije svega znači da je država krenula u obračun sa Srpskom pravoslavnom crkvom kao najvećim pojedinačnim zemljoposjednikom u Crnoj Gori, i to je jasno…

109 hits

četvrtak maj 23

Preminuo Aleksandar Šime Dedović

Izvršni direktor NVO Alfa Centar Aleksandar Šime Dedović preminuo je jutros u 54. godini.

115 hits

četvrtak maj 23

Zbog bolovanja propalo milion radnih dana

Prema podacima Fonda za zdravstveno osiguranje, u 2018. godini je zbog bolovanja zaposlenih izgubljeno 1.140.540 radnih dana, što je državu koštalo 5.950.000 eura, piše Dan.

30 hits

četvrtak maj 23

Udruženje boraca NOR-a želi da Spomeniku na Gorici doda nove simbole

Udruženje boraca NOR-a i antifašista Podgorice priprema inicijativu kako bi Spomenik partizanu borcu na Gorici dobio novi status, odnosno da ne bude samo samo simbol sjećanja na Narodnooslobodilačku borbu i…

25 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 545
petak, 12 oktobar 2018 10:04

Standard saznaje: Irinej dolazi u Crnu Goru, obilazi Ostrog, Cetinjski manastir i hram u Podgorici

Prvi put od kad je štampa objavila nezvaničnu informaciju da će Vlada Crne Gore zabraniti ulazak u našu zemlju srpskom patrijarhu Irineju, on će posjetiti našu zemlju. Kako Standard saznaje, Irinej u Crnu Goru stiže u ponedjeljak, 15. oktobra.

Irinej i Amfilohije Irinej i Amfilohije

Irinej u Crnu Goru dolazi sa patrijarhom antiohijskim Jovanom koji je ranije stigao u Beograd. Njih će u našoj zemlji dočekati mitropolit crnogorsko primorski, Amfilohije.

Prema informacijama Standarda, oni će obići ključne crnogorske svetinje - Ostrog, Cetinjski manastir i Hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Crnogorsko gostoprimstvo Irineju se, navodno, razmatra zbog izjave iz jula mjeseca kada je posjetio našu zemlju i poručio da je položaj Mitropolije crnogorsko primorske gori nego u vrijeme osmanske okupacije, a da je status Srba kao u doba ozoglašene fašističke tvorevine Nezavisne države Hrvatske.

Osim Irineja, na navodnom spisku se, zbog blaćenja Crne Gore u srpskim medijima, navodno nalaze i srpski istoričari Aleksandar Raković i Čedomir Antić, urednici i novinari pojedinih tabloida, ali i neki poznati TV voditelji.

Niko od crnogorskih zvaničnika do danas nije komentarisao ovu temu.

M.M.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 12 oktobar 2018 10:08

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.