Standard.

subota februar 16

Bošković: Crna Gora imala podršku Njemačke u ključnim momentima

Saradnja Crne Gore i Njemačke, u oblasti odbrane je na veoma visokom nivou, saopštio je ministar odbrane Predrag Bošković u Minhenu gdje je prisustvovao radnom ručku, čiji je domaćin bila…

18 hits

subota februar 16

Nakon intervencije policije u Baru, Baković pokreće ispitni postupak

Zaštitinik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Šućko Baković s pažnjom prati situaciju u Baru, a povodom poslednjih dešavanja u vezi sa intervencijom policije, pokrenuće ispitni postupak po sopstvenoj inicijativi.

21 hits

subota februar 16

Na pijaci u Tuzima loša prodaja i uslovi: "Ovo je golo preživljavanje, čekamo tržnicu da se maknemo odavde"

Pijaca u Tuzima nije više posjećena kao nekada, čak ni cijene nisu niže već, kako kažu potrošači, slične onima u gradskim buticima i prodavnicama. Prodavci rade u lošim uslovima, zimi…

82 hits

subota februar 16

Uprava policije: Netačno je da su se policijski službenici CB Bar nedolično ponašali i vrijeđali građane

Povodom saopštenja Građanske inicijative a u kojem se navodi da su policijski službenici upućivali uvrede licima koja su pružala aktivni otpor u Baru, te da su se nedolično ponašali i…

38 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 545
petak, 12 oktobar 2018 10:04

Standard saznaje: Irinej dolazi u Crnu Goru, obilazi Ostrog, Cetinjski manastir i hram u Podgorici

Prvi put od kad je štampa objavila nezvaničnu informaciju da će Vlada Crne Gore zabraniti ulazak u našu zemlju srpskom patrijarhu Irineju, on će posjetiti našu zemlju. Kako Standard saznaje, Irinej u Crnu Goru stiže u ponedjeljak, 15. oktobra.

Irinej i Amfilohije Irinej i Amfilohije

Irinej u Crnu Goru dolazi sa patrijarhom antiohijskim Jovanom koji je ranije stigao u Beograd. Njih će u našoj zemlji dočekati mitropolit crnogorsko primorski, Amfilohije.

Prema informacijama Standarda, oni će obići ključne crnogorske svetinje - Ostrog, Cetinjski manastir i Hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Crnogorsko gostoprimstvo Irineju se, navodno, razmatra zbog izjave iz jula mjeseca kada je posjetio našu zemlju i poručio da je položaj Mitropolije crnogorsko primorske gori nego u vrijeme osmanske okupacije, a da je status Srba kao u doba ozoglašene fašističke tvorevine Nezavisne države Hrvatske.

Osim Irineja, na navodnom spisku se, zbog blaćenja Crne Gore u srpskim medijima, navodno nalaze i srpski istoričari Aleksandar Raković i Čedomir Antić, urednici i novinari pojedinih tabloida, ali i neki poznati TV voditelji.

Niko od crnogorskih zvaničnika do danas nije komentarisao ovu temu.

M.M.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 12 oktobar 2018 10:08

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.