Standard.

ponedjeljak decembar 17

Amfilohije nas zove volovima, a sjedi u Manastiru Svetog Petra Cetinjskog

Danilo Brajović nedavno je imenovan za predsjednika Crkvene opštine Crnogorske pravoslavne crkve na Cetinju. Njegovo ime, kao i imena njegovog oca Dušana i majke Smiljke dobro su poznata Cetinjanima, ali i…

120 hits

ponedjeljak decembar 17

Porodica ključna u borbi protiv maloljetne delikvencije: Prva krađa stepenica do ozbiljnog kriminala

Značaj institucija u suzbijanju maloljetničke delinkvencije je nesporan, ali se na put ovom problemu može stati samo jačanjem i ozdravljenjem porodice, kao osnovne ćelije društva, ističu stručnjaci, piše Pobjeda.

21 hits

ponedjeljak decembar 17

Mitrić: Bez kazne za odbijanje svjedočenja izgubićemo svjedoke

Neustavno je Zakonom o krivičnom postupku propisivati način, proceduru i visinu kazne za onoga ko odbije da svjedoči, ali to ne znači da ovaj institut može ostati van norme. Polazeći od…

22 hits

ponedjeljak decembar 17

Zajednica opština: Rok za legalizaciju produžiti do 2020.

Zajednica opština traži da se rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju nelegalnih objekata, koji je istekao 16. jula, produži sve do donošenja plana generalne regulacije, koji se očekuje 2020.

23 hits

 
 
 
 
petak, 12 oktobar 2018 10:04

Standard saznaje: Irinej dolazi u Crnu Goru, obilazi Ostrog, Cetinjski manastir i hram u Podgorici

Prvi put od kad je štampa objavila nezvaničnu informaciju da će Vlada Crne Gore zabraniti ulazak u našu zemlju srpskom patrijarhu Irineju, on će posjetiti našu zemlju. Kako Standard saznaje, Irinej u Crnu Goru stiže u ponedjeljak, 15. oktobra.

Irinej i Amfilohije Irinej i Amfilohije

Irinej u Crnu Goru dolazi sa patrijarhom antiohijskim Jovanom koji je ranije stigao u Beograd. Njih će u našoj zemlji dočekati mitropolit crnogorsko primorski, Amfilohije.

Prema informacijama Standarda, oni će obići ključne crnogorske svetinje - Ostrog, Cetinjski manastir i Hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Crnogorsko gostoprimstvo Irineju se, navodno, razmatra zbog izjave iz jula mjeseca kada je posjetio našu zemlju i poručio da je položaj Mitropolije crnogorsko primorske gori nego u vrijeme osmanske okupacije, a da je status Srba kao u doba ozoglašene fašističke tvorevine Nezavisne države Hrvatske.

Osim Irineja, na navodnom spisku se, zbog blaćenja Crne Gore u srpskim medijima, navodno nalaze i srpski istoričari Aleksandar Raković i Čedomir Antić, urednici i novinari pojedinih tabloida, ali i neki poznati TV voditelji.

Niko od crnogorskih zvaničnika do danas nije komentarisao ovu temu.

M.M.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 12 oktobar 2018 10:08

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.