Standard.

srijeda oktobar 17

Radar za nadzor vazdušnog saobraćaja biće smješten na brdu Vrsuta kod Bara

Agencija za kontrolu letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) iz Beograda zakupiće lokaciju kod brda Vrsuta, u blizini Bara, na kojoj će biti izgrađen novi radar za nadzor i kontrolu…

12 hits

srijeda oktobar 17

Crnogorski i albanski državljanin spašeni sa Kučkih korita

Pripadnici Gorske službe spašavanja uspješno su završili spasilačku akciju u reonu Kučih korita jutros oko dva sata i evakuisali državljanina Crne Gore i Albanije koji su bili zaglavljeni.

15 hits

srijeda oktobar 17

Zbog ogromne količine ftalata: Zabranjena prodaja četiri vrste igračaka,

Inspektori su zabranili prodaju četiri vrste igračaka za djecu jer su laboratorijskim nalazima utvrdili da sadrže mnogo veću količinu opasne hemikalije ftalat od dozvoljene, zbog čega mogu da ugroze zdravlje…

11 hits

srijeda oktobar 17

Izgorio kamion na Mateševu, drva spašena

U požaru koji je izbio u kamionu preduzeća Vujisić kompani nije bilo povrijeđenih. Vozilo natovareno trupcima sasvim je izgorjelo.

14 hits

 
 
 
 
petak, 12 oktobar 2018 10:04

Standard saznaje: Irinej dolazi u Crnu Goru, obilazi Ostrog, Cetinjski manastir i hram u Podgorici

Prvi put od kad je štampa objavila nezvaničnu informaciju da će Vlada Crne Gore zabraniti ulazak u našu zemlju srpskom patrijarhu Irineju, on će posjetiti našu zemlju. Kako Standard saznaje, Irinej u Crnu Goru stiže u ponedjeljak, 15. oktobra.

Irinej i Amfilohije Irinej i Amfilohije

Irinej u Crnu Goru dolazi sa patrijarhom antiohijskim Jovanom koji je ranije stigao u Beograd. Njih će u našoj zemlji dočekati mitropolit crnogorsko primorski, Amfilohije.

Prema informacijama Standarda, oni će obići ključne crnogorske svetinje - Ostrog, Cetinjski manastir i Hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Crnogorsko gostoprimstvo Irineju se, navodno, razmatra zbog izjave iz jula mjeseca kada je posjetio našu zemlju i poručio da je položaj Mitropolije crnogorsko primorske gori nego u vrijeme osmanske okupacije, a da je status Srba kao u doba ozoglašene fašističke tvorevine Nezavisne države Hrvatske.

Osim Irineja, na navodnom spisku se, zbog blaćenja Crne Gore u srpskim medijima, navodno nalaze i srpski istoričari Aleksandar Raković i Čedomir Antić, urednici i novinari pojedinih tabloida, ali i neki poznati TV voditelji.

Niko od crnogorskih zvaničnika do danas nije komentarisao ovu temu.

M.M.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 12 oktobar 2018 10:08

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.