Standard.

četvrtak maj 23

Zakon o vjerskim slobodama za povraćaj imovine: Katolici i muslimani kolateralna šteta u "obračunu" države i SPC

Utvrđivanje Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti prije svega znači da je država krenula u obračun sa Srpskom pravoslavnom crkvom kao najvećim pojedinačnim zemljoposjednikom u Crnoj Gori, i to je jasno…

109 hits

četvrtak maj 23

Preminuo Aleksandar Šime Dedović

Izvršni direktor NVO Alfa Centar Aleksandar Šime Dedović preminuo je jutros u 54. godini.

118 hits

četvrtak maj 23

Zbog bolovanja propalo milion radnih dana

Prema podacima Fonda za zdravstveno osiguranje, u 2018. godini je zbog bolovanja zaposlenih izgubljeno 1.140.540 radnih dana, što je državu koštalo 5.950.000 eura, piše Dan.

30 hits

četvrtak maj 23

Udruženje boraca NOR-a želi da Spomeniku na Gorici doda nove simbole

Udruženje boraca NOR-a i antifašista Podgorice priprema inicijativu kako bi Spomenik partizanu borcu na Gorici dobio novi status, odnosno da ne bude samo samo simbol sjećanja na Narodnooslobodilačku borbu i…

26 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 545
petak, 12 oktobar 2018 13:26

Mješavinom ijekavice i ekavice zasijenio fudbalsku poslasticu: Čiji je NAŠ komentator?

Prošlo je i to. Srbija je savladala Crnu Goru usred Podgorice 2:0, "Bože pravde" je od nas dobila glasan aplauz, a onda smo zapjevali "Oj, svijetla majska zoro". Niko nije "vatrio", sve je prošlo u najboljem redu, nadamo se boljem rezultatu u revanšu, ali u fokusu publike, koja je meč pratila na televiziji, bio je komentator. "Prva promEna, ali ne i posLJednja". Komentator se mučio s ijekavicom, akcentovanjem crnogorskih prezimena, pa je poštenije bilo da je prenos radio na sopstvenom maternjem jeziku. Prva tema večerašnjeg izdanja emisije "Neđelja u petak" koju A1 TV realizuje sa Standardom biće "Ciji je bio 'naš' komentator?"

Reprezentacija Crne Gore Reprezentacija Crne Gore

Ovu temu komentarisaće novinari Nevenka Ćirović, Marko Novaković, Slavko Mandić i Gojko Raičević.

96c980680054c45fb9e9e64fd0e6d696 L

Da li su vatreni navijači Crne Gore, koji su gledali prenos utakmice, zbog komentatora dobili svojevrsnu "anesteziju", odnosno napad smijeha?

Koju su ocjenu zavrijedili naši navijači koji su jakim aplauzom pozdravili "Bože pravde" i tokom cijele utakmice korektno navijali, a što ćemo sa onim dijelom navijača Crne Gore koji se mučki potukao između sebe iznad natpisa "Ovo je Najtopliji kamen i kamen gdje hrabrost i čojstvo dostižu vrhunce"?

Da li bismo voljeli da nas u Beogradu dočekaju kao što smo mi njih ovdje, i zašto na tribinama nije bilo drćavnog vrha - predsjednika Mila Đukanovića i premijera Duška Markovića?

To će biti samo neka od pitanja o kojima će polemisati Nevenka, Marko, Slavko i Gojko.

Večeras će se, u svjetlu nezvanične informacije da će nekim javnim ličnostima iz Srbije, biti zabranjen ulazak u Crnu Goru zbog blaćenja naše zemlje, tražiti i odgovor na pitanje "Na šta ličimo u očima srpskih medija".

Domaćin emisije je novinarka Standarda, Milica Minić.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 12 oktobar 2018 13:32

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.