Standard.

ponedjeljak decembar 17

Amfilohije nas zove volovima, a sjedi u Manastiru Svetog Petra Cetinjskog

Danilo Brajović nedavno je imenovan za predsjednika Crkvene opštine Crnogorske pravoslavne crkve na Cetinju. Njegovo ime, kao i imena njegovog oca Dušana i majke Smiljke dobro su poznata Cetinjanima, ali i…

122 hits

ponedjeljak decembar 17

Porodica ključna u borbi protiv maloljetne delikvencije: Prva krađa stepenica do ozbiljnog kriminala

Značaj institucija u suzbijanju maloljetničke delinkvencije je nesporan, ali se na put ovom problemu može stati samo jačanjem i ozdravljenjem porodice, kao osnovne ćelije društva, ističu stručnjaci, piše Pobjeda.

21 hits

ponedjeljak decembar 17

Mitrić: Bez kazne za odbijanje svjedočenja izgubićemo svjedoke

Neustavno je Zakonom o krivičnom postupku propisivati način, proceduru i visinu kazne za onoga ko odbije da svjedoči, ali to ne znači da ovaj institut može ostati van norme. Polazeći od…

22 hits

ponedjeljak decembar 17

Zajednica opština: Rok za legalizaciju produžiti do 2020.

Zajednica opština traži da se rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju nelegalnih objekata, koji je istekao 16. jula, produži sve do donošenja plana generalne regulacije, koji se očekuje 2020.

23 hits

 
 
 
 
petak, 12 oktobar 2018 13:26

Mješavinom ijekavice i ekavice zasijenio fudbalsku poslasticu: Čiji je NAŠ komentator?

Prošlo je i to. Srbija je savladala Crnu Goru usred Podgorice 2:0, "Bože pravde" je od nas dobila glasan aplauz, a onda smo zapjevali "Oj, svijetla majska zoro". Niko nije "vatrio", sve je prošlo u najboljem redu, nadamo se boljem rezultatu u revanšu, ali u fokusu publike, koja je meč pratila na televiziji, bio je komentator. "Prva promEna, ali ne i posLJednja". Komentator se mučio s ijekavicom, akcentovanjem crnogorskih prezimena, pa je poštenije bilo da je prenos radio na sopstvenom maternjem jeziku. Prva tema večerašnjeg izdanja emisije "Neđelja u petak" koju A1 TV realizuje sa Standardom biće "Ciji je bio 'naš' komentator?"

Reprezentacija Crne Gore Reprezentacija Crne Gore

Ovu temu komentarisaće novinari Nevenka Ćirović, Marko Novaković, Slavko Mandić i Gojko Raičević.

96c980680054c45fb9e9e64fd0e6d696 L

Da li su vatreni navijači Crne Gore, koji su gledali prenos utakmice, zbog komentatora dobili svojevrsnu "anesteziju", odnosno napad smijeha?

Koju su ocjenu zavrijedili naši navijači koji su jakim aplauzom pozdravili "Bože pravde" i tokom cijele utakmice korektno navijali, a što ćemo sa onim dijelom navijača Crne Gore koji se mučki potukao između sebe iznad natpisa "Ovo je Najtopliji kamen i kamen gdje hrabrost i čojstvo dostižu vrhunce"?

Da li bismo voljeli da nas u Beogradu dočekaju kao što smo mi njih ovdje, i zašto na tribinama nije bilo drćavnog vrha - predsjednika Mila Đukanovića i premijera Duška Markovića?

To će biti samo neka od pitanja o kojima će polemisati Nevenka, Marko, Slavko i Gojko.

Večeras će se, u svjetlu nezvanične informacije da će nekim javnim ličnostima iz Srbije, biti zabranjen ulazak u Crnu Goru zbog blaćenja naše zemlje, tražiti i odgovor na pitanje "Na šta ličimo u očima srpskih medija".

Domaćin emisije je novinarka Standarda, Milica Minić.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 12 oktobar 2018 13:32

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.