Standard.

četvrtak decembar 13

Rambo Amadeus predstavio pjesmu i spot „Birajmo šta gledamo“

Djeca mnogo gledaju u ekran, jer je to besplatno i zbog toga bi država trebalo da im pruži besplatne sportske, kulturno-umjetničke i muzičke sadržaje i da učini sve da razviju…

23 hits

četvrtak decembar 13

Vlada na današnjoj sjednici utvrdila predlog novog Zakona o mladima

Ministar sporta Nikola Janović je na današnjoj konferenciji za medije govorio o Predlogu zakona o mladima kao i o ključnim benefitima koje donosi novo zakonsko rješenje, saopšteno je iz Vlade.

12 hits

četvrtak decembar 13

Šehović: Dobitnici nagrada iz Fonda za talente iz čak 23 opštine, konkurencija bila izuzetno jaka

Posebna vrijednost Fonda za kvalitet i talente, iz koga će do kraja godine biti uručeno preko 500 nagrada najboljim nastavnicima i učenicima,jeste da, prema preliminarnim podacima, dobitnici nagrada dolaze iz…

9 hits

četvrtak decembar 13

Srpskoj pravoslavnpj crkvi će biti naloženo da ukloni krstionicu na vodi

Građevinsko-urbanistička inspekcija Ministarstva održivog razvoja i turizma bila je u utorak na Ostrvu cvijeća i konstatovala da su tamo u toku građevinski radovi, mimo planskih dokumenata, što znači da će…

36 hits

 
 
 
 
petak, 12 oktobar 2018 17:08

Blam UŽIVO: Nova M dala BRDO PARA za prenos mečeva Crne Gore, a "zaboravila" na "sitnicu" - CRNOGORSKOG komentatora

Zašto je Nova M prenosila meč Crna Gora - Srbija, a ne RTCG? To je jedno od najčešćih pitanja gledalaca u Crnoj Gori, nakon što su, tokom prenosa, pretrpjeli verbalno nasilje zajedno s komentatorom koji ga je silom na sramotu izvršio, Milom Lekićem. Od njega smo u programu čuli da je ono što je npr. oficijalni spiker rekao "poremJetilo" crnogorske igrače, da je selektor Ljubiša Tumbaković izveo prvu promEnu, ali ne i posLJednju...

Kako je sve počelo?

UEFA je raspisala međunarodni tender za otkup prava prenosa sportskih takmičenja, među kojima, i utakmice Lige nacija koju igra Crna Gora.

Kako nezvanično saznaje Standard, RTCG je na licitaciji ponudila 500.000 eura.

Nikakvu šansu naš Javni servis nije imao jer je Sport klub, inače dio United Group, ponudio tri puta više i otkupio prava za milion i po eura! 

Kako su Sport klub i Nova M, zajedno sa Telemahom, dio United Group - sva prava su njihova.

Inače, nijedan javni servis u regionu nije uspio da ih "nadjača", tako da je npr. i ugledna HRT ostala bez prava na prenos utakmica nacionalne selekcije iako su na licitaciji ponudili čak sedam miliona eura. 

Koliko je jaka grupa posrijedi, najbolje oslikava to što nedavno održano Svjetsko prvenstvo u Rusiji, nije prenosila RAI, već Mediaset Silvija Berluskonija koja je dio iste priče.

Kad se vratimo na crnogorski slučaj - ostaje pitanje jesmo li morali da slušamo poremećenu ijekavicu tokom prenosa? Odgovor je - NE.

U komentatorsku stolicu je mogao da sjedne bilo ko od domaćih komentatora - ili iz same televizije Nova M ili su mogli honorarno da angažuju nekoga od kolega iz drugih medija.

Fizički ili tehnički zabran, kako saznajemo, nije postojao.

Ipak, nakon brutalne reakcije domaće publike, ostaje nada da će Nova M ubuduće angažovati naše komentatore za mečeve naše selekcije.

S obzirom na to da ćemo u Crnoj Gori i Ligu nacija i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, šampionat Evrope i kvalifikacije za Mundijal moći da gledamo samo na televiziji Nova M, valjalo bi da su i oni shvatili koliko su nam svima sinoć zaparali uši.

Prema našim informacijama, United Group je za prenose utakmica selekcija regiona, a koje organizuje UEFA, izdvojila čak 40 miliona eura.

 

M.M.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 12 oktobar 2018 17:10

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.