Standard.

subota oktobar 20

"Da se vidi i zna, ovdje nema širenja i šepurenja": CPC dobila obnovljeni ljetnjikovac kralja Nikole

Rekonstruisani ljetnjikovac kralja Nikole u Nikšiću, sagrađen 1880. godine svečano je otovren i predat na trajno korišćenje Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Objekat su otvorili mitropolit Mihailo, ministar kulture Aleksandar Bogdanović i…

42 hits

subota oktobar 20

Danas do 27 stepeni

U južnim i centralnim predjelima Crne Gore danas će biti pretežno sunčano i dosta toplo vrijeme za ovo doba godine.

10 hits

subota oktobar 20

Danas do 27 stepeni

Objavljeno u: Društvo

subota oktobar 20

Poskupljenje taksija: Kilometar će koštati 55 centi

Zbog novog poskupljenja goriva poskupjeće i taksi prevoz za 5 centi, pa će tako nova cijena po pređenom kilometru iznositi 55 centi, potvrdio je za TVCG predsjednik udruženja podgoričkih taksista Vesko Bjelić.

57 hits

subota oktobar 20

Preko veze od upisa u školu, do ocjena, pa i diplome Luča

Istraživanje Zavoda za školstvo pokazalo je da oko 20 odsto osnovaca i srednjoškolaca smatra da je korupcija prisutna u svim školama u Crnoj Gori. U ovoj ustanovi juče su predstavljeni…

47 hits

 
 
 
 
petak, 12 oktobar 2018 17:08

Blam UŽIVO: Nova M dala BRDO PARA za prenos mečeva Crne Gore, a "zaboravila" na "sitnicu" - CRNOGORSKOG komentatora

Zašto je Nova M prenosila meč Crna Gora - Srbija, a ne RTCG? To je jedno od najčešćih pitanja gledalaca u Crnoj Gori, nakon što su, tokom prenosa, pretrpjeli verbalno nasilje zajedno s komentatorom koji ga je silom na sramotu izvršio, Milom Lekićem. Od njega smo u programu čuli da je ono što je npr. oficijalni spiker rekao "poremJetilo" crnogorske igrače, da je selektor Ljubiša Tumbaković izveo prvu promEnu, ali ne i posLJednju...

Kako je sve počelo?

UEFA je raspisala međunarodni tender za otkup prava prenosa sportskih takmičenja, među kojima, i utakmice Lige nacija koju igra Crna Gora.

Kako nezvanično saznaje Standard, RTCG je na licitaciji ponudila 500.000 eura.

Nikakvu šansu naš Javni servis nije imao jer je Sport klub, inače dio United Group, ponudio tri puta više i otkupio prava za milion i po eura! 

Kako su Sport klub i Nova M, zajedno sa Telemahom, dio United Group - sva prava su njihova.

Inače, nijedan javni servis u regionu nije uspio da ih "nadjača", tako da je npr. i ugledna HRT ostala bez prava na prenos utakmica nacionalne selekcije iako su na licitaciji ponudili čak sedam miliona eura. 

Koliko je jaka grupa posrijedi, najbolje oslikava to što nedavno održano Svjetsko prvenstvo u Rusiji, nije prenosila RAI, već Mediaset Silvija Berluskonija koja je dio iste priče.

Kad se vratimo na crnogorski slučaj - ostaje pitanje jesmo li morali da slušamo poremećenu ijekavicu tokom prenosa? Odgovor je - NE.

U komentatorsku stolicu je mogao da sjedne bilo ko od domaćih komentatora - ili iz same televizije Nova M ili su mogli honorarno da angažuju nekoga od kolega iz drugih medija.

Fizički ili tehnički zabran, kako saznajemo, nije postojao.

Ipak, nakon brutalne reakcije domaće publike, ostaje nada da će Nova M ubuduće angažovati naše komentatore za mečeve naše selekcije.

S obzirom na to da ćemo u Crnoj Gori i Ligu nacija i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, šampionat Evrope i kvalifikacije za Mundijal moći da gledamo samo na televiziji Nova M, valjalo bi da su i oni shvatili koliko su nam svima sinoć zaparali uši.

Prema našim informacijama, United Group je za prenose utakmica selekcija regiona, a koje organizuje UEFA, izdvojila čak 40 miliona eura.

 

M.M.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 12 oktobar 2018 17:10

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.