Standard.

nedjelja januar 20

Sjutra oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka

Ministarstvo odbrane sjutra objavljuje oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka. Kao što je već najavljivano, oglas se raspisuje za 50 mjesta, a mogu se prijaviti crnogorski državljani, starosti od 18…

21 hits

nedjelja januar 20

Adrenalinski turizam je hit u svijetu, a Crna Gora je idealna za avanturiste i ljubitelje drugačije vrste odmora!

Crna Gora jedna je od najastraktivnijih turističkih destinacija na svijetu, dok je adrenalinski turizam novi adut naše zemlje u čiji se uspjeh ne sumnja. Iskusni crnogorski spasilac, planinar i alpinista,…

39 hits

nedjelja januar 20

Amfilohije: U Crnoj Gori vlada okupatorsko pismo, to je sramno

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije poručio je mještanima Rijeke Crnojevića da "ako hoće da budu nasljednici svojih predaka, čuvaju ćirilicu". Amfilohije je juče u Rijeci Crnojevića prisustvovao Bogojavljenskom plivanju za Časni…

89 hits

nedjelja januar 20

Popodne bez padavina u većem dijelu države

U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo do pretežno oblačno, uglavnom tokom prijepodneva mjestimično se očekuju padavine, a u popodnevnim satima u većem dijelu države biće suvo.

14 hits

 
 
 
 
srijeda, 17 oktobar 2018 18:41

"Očekujemo hitnu reakciju nadležnih, kako bi skinuli stigmu sa profesije ljekara i ključnih institucija"

Ministarstvo zdravlja očekuje od Agencije za sprečavanje korupcije i drugih nadležnih organa brzu reakciju, a nakon danas objavljenog istraživanja "Korupcija u zdravstvu iz ugla ljekara", koju je predstavio Sindikat doktora medicine.

"Očekujemo hitnu reakciju nadležnih, kako bi skinuli stigmu sa profesije ljekara i ključnih institucija" Ilustracija

"Smatramo neophodnim da u skladu sa svojim nadležnostima, reaguju u što kraćem roku kako bi se spriječilo uznemiravanje javnosti i skinula stigma sa profesije ljekara i ključnih institucija u zdravstvenom sistemu", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Iz Ministarstva poručuju i da nude "punu podršku i saradnju svim nadležnim organima u provjeri podataka i ulozi Ministarstva zdravlja i institucija sistema u navodnoj korupciji u zdravstvu".

Ranije su, na istraživanje SDMCG-a i Ljekarske komore, reagovali i iz Kliničkog centra poručivši da njihovo istraživanje "nije interpretirano na pravi način, i da priče o stepenu korupcije u zdravstvu ne odgovaraju stvarnom stanju".

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.