Standard.

srijeda novembar 21

Petnjica: Nastavnik ošamario đaka koji boluje od tumora

U Osnovnoj školi “Savin Bor” u istoimenom selu u Petnjici nastavnik Refik Škrijelj udario je đaka A. M. (14), koji boluje od tumora, jer je, navodno, polomio bravu, pišu Novosti.

160 hits

srijeda novembar 21

Na primorju jutros situacija stabilna

Situacija u Herceg Novom, nakon jučerašnjeg nevremena, jutros je mirna.

32 hits

srijeda novembar 21

DANAS JE ARANĐELOVDAN! Ovaj svetac ispunjava najveću želju ako učinite JEDNU VAŽNU stvar tokom dana!

Pravoslavna crkva i njeni vjernici danas slave veliki praznik Sabor Svetog Arhangela Mihaila, u narodu poznatiji kao Aranđelovdan.

99 hits

srijeda novembar 21

CP podnio krivičnu prijavu: "Raković, Krivokapić i Antić izazivali vjersku mržnju"

Crnogorski pokret podnio je Vrhovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv protojereja SPC Momčila Krivokapića iz Kotora, istoričara Čedomira Antića iz Beograda i istoričara Aleksandra Rakovića iz Beograda zbog…

22 hits

 
 
 
 
četvrtak, 08 novembar 2018 08:05

Pet kandidata u trci za generalnog direktora RTCG-a

Spiker Radio-televizije Crne Gore, Branislav Nikezić iz Bara i Željko Đukić iz Bijelog Polja konkurisali su za mjesto generalnog direktora Javnog servisa.

Naime, njih dvojica su svoje prijave poslali poštom. Među kandidatima za čelnog čovjeka RTCG-a je i bivši direktor Pobjede Dragoljub Šarović, direktor TV Nikšić Milutin Stijepović i vršilac dužnosti generalnog direktora RTCG Božidar Šundić.

 

“Ukupno je pet prijavljenih kandidata. Sva dokumenta su otišla u pravnu službu na provjeru, potom pravna služba, kada sve završi, predaje dokumenta Savjetu RTCG-a. Nakon toga, Savjet će imati intervju sa svim kandidatima i zakazaće sjednicu i izabrati generalnog direktora. Menadžment RTCG-a nema više ništa s tim, sada je sve u rukama Savjeta”, kazao je Dnevnim novinama vršilac dužnosti generalnog direktora Božidar Šundić.

Podsjetimo, mandat generalnog direktora RTCG traje četiri godine, a konkursom je predviđeno da bi kandidati, osim crnogorskog državljanstva i prebivališta na teritoriji Crne Gore, trebalo da imaju najmanje pet godina radnog iskustva, te najmanje visoku stručnu spremu (VII1, 240 kredita CSPK).

Osim dokaza o ispunjavanju traženih uslova, kandidati su, kako je precizirano u konkursu, u obavezi da dostave i program razvoja i rada Radio-televizije Crne Gore (RTCG) tokom mandatnog perioda.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 08 novembar 2018 07:35

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.