Standard.

utorak januar 15

Inicirano obnavljanje avio-linije Podgorica – Zagreb

Odnosi između Crne Gore i Hrvatske su izuzetno bliski i prijateljski što je odlična osnova za dalje produbljivanje saradnje, posebno između lokalnih zajednica, zaključeno je na sastanku koji su danas…

29 hits

utorak januar 15

Bez vode sjutra nekoliko podgoričkih naselja

Zbog radova na prespajanju novoizgrađenog na postojeći cjevovod potrošači iz naselja Donja Gorica, Beri, Donji Kokoti, Lekići, Farmaci i Grbavci će sjutra u periodu od 10 do 15 sati biti bez…

51 hits

utorak januar 15

VIDEO: Vozite pažljivo od Nikšića prema Žabljaku

Na Žabljaku je izmjereno 68 centimetara snijega. Kamere Infobiroa zabilježile su kakvo je danas stanje na putu Nikšić- Šavnik- Žabljak.

24 hits

utorak januar 15

Rođeno sedam beba

U Porodilištu Kliničkog centra Crne Gore, u protekla 24 sata, rođeno je sedam beba.

23 hits

utorak januar 15

Rođeno sedam beba

Objavljeno u: Društvo

 
 
 
 
četvrtak, 08 novembar 2018 08:05

Pet kandidata u trci za generalnog direktora RTCG-a

Spiker Radio-televizije Crne Gore, Branislav Nikezić iz Bara i Željko Đukić iz Bijelog Polja konkurisali su za mjesto generalnog direktora Javnog servisa.

Naime, njih dvojica su svoje prijave poslali poštom. Među kandidatima za čelnog čovjeka RTCG-a je i bivši direktor Pobjede Dragoljub Šarović, direktor TV Nikšić Milutin Stijepović i vršilac dužnosti generalnog direktora RTCG Božidar Šundić.

 

“Ukupno je pet prijavljenih kandidata. Sva dokumenta su otišla u pravnu službu na provjeru, potom pravna služba, kada sve završi, predaje dokumenta Savjetu RTCG-a. Nakon toga, Savjet će imati intervju sa svim kandidatima i zakazaće sjednicu i izabrati generalnog direktora. Menadžment RTCG-a nema više ništa s tim, sada je sve u rukama Savjeta”, kazao je Dnevnim novinama vršilac dužnosti generalnog direktora Božidar Šundić.

Podsjetimo, mandat generalnog direktora RTCG traje četiri godine, a konkursom je predviđeno da bi kandidati, osim crnogorskog državljanstva i prebivališta na teritoriji Crne Gore, trebalo da imaju najmanje pet godina radnog iskustva, te najmanje visoku stručnu spremu (VII1, 240 kredita CSPK).

Osim dokaza o ispunjavanju traženih uslova, kandidati su, kako je precizirano u konkursu, u obavezi da dostave i program razvoja i rada Radio-televizije Crne Gore (RTCG) tokom mandatnog perioda.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 08 novembar 2018 07:35

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.