Standard.

petak avgust 23

EK za Standard: Prihvatanje seksualne raznolikosti sporo napreduje, sami odlučite da li ćete dozvoliti istopolne brakove

Evropska komisija (EK) ocijenila je da prihvatanje seksualne raznolikosti u Crnoj Gori napreduje sporim tempom, ali su istakli da naša država sama, bez uticaja Evropske unije, treba da odluči da…

142 hits

petak avgust 23

Zdravstvene ustanove da poštuju propise kada je u pitanju nasilje u porodici

Zdravstvene ustanove moraju da poštuju jasno propisane korake u postupanju kada je u pitanju nasilje u porodici i nasilje prema ženama, saopšteno je iz Centra za ženska prava povodom nedavnog…

98 hits

petak avgust 23

Sahrana Radovića najvjerovatnije u ponedjeljak

Posmrtni ostaci alpiniste Milana Radovića očekuje se da će u Crnu Goru biti dopremljeni sjutra popodne, na tivatski aerodrom.

223 hits

petak avgust 23

Koalicija za održivi razvoj: Sve u državi uništeno, ne damo da se unovče Sinjajevina, rijeke i Jadransko more

Koalicija za održivi razvoj održala je danas performans i konferenciju za medije ispred Skupštine Crne Gore na kojoj su podsjetili da se "prirodni resursi naše države rapidno devastiraju zarad interesa…

174 hits

 
 
 
 
četvrtak, 08 novembar 2018 08:05

Pet kandidata u trci za generalnog direktora RTCG-a

Spiker Radio-televizije Crne Gore, Branislav Nikezić iz Bara i Željko Đukić iz Bijelog Polja konkurisali su za mjesto generalnog direktora Javnog servisa.

Naime, njih dvojica su svoje prijave poslali poštom. Među kandidatima za čelnog čovjeka RTCG-a je i bivši direktor Pobjede Dragoljub Šarović, direktor TV Nikšić Milutin Stijepović i vršilac dužnosti generalnog direktora RTCG Božidar Šundić.

 

“Ukupno je pet prijavljenih kandidata. Sva dokumenta su otišla u pravnu službu na provjeru, potom pravna služba, kada sve završi, predaje dokumenta Savjetu RTCG-a. Nakon toga, Savjet će imati intervju sa svim kandidatima i zakazaće sjednicu i izabrati generalnog direktora. Menadžment RTCG-a nema više ništa s tim, sada je sve u rukama Savjeta”, kazao je Dnevnim novinama vršilac dužnosti generalnog direktora Božidar Šundić.

Podsjetimo, mandat generalnog direktora RTCG traje četiri godine, a konkursom je predviđeno da bi kandidati, osim crnogorskog državljanstva i prebivališta na teritoriji Crne Gore, trebalo da imaju najmanje pet godina radnog iskustva, te najmanje visoku stručnu spremu (VII1, 240 kredita CSPK).

Osim dokaza o ispunjavanju traženih uslova, kandidati su, kako je precizirano u konkursu, u obavezi da dostave i program razvoja i rada Radio-televizije Crne Gore (RTCG) tokom mandatnog perioda.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 08 novembar 2018 07:35

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.