Standard.

utorak januar 15

Inicirano obnavljanje avio-linije Podgorica – Zagreb

Odnosi između Crne Gore i Hrvatske su izuzetno bliski i prijateljski što je odlična osnova za dalje produbljivanje saradnje, posebno između lokalnih zajednica, zaključeno je na sastanku koji su danas…

29 hits

utorak januar 15

Bez vode sjutra nekoliko podgoričkih naselja

Zbog radova na prespajanju novoizgrađenog na postojeći cjevovod potrošači iz naselja Donja Gorica, Beri, Donji Kokoti, Lekići, Farmaci i Grbavci će sjutra u periodu od 10 do 15 sati biti bez…

51 hits

utorak januar 15

VIDEO: Vozite pažljivo od Nikšića prema Žabljaku

Na Žabljaku je izmjereno 68 centimetara snijega. Kamere Infobiroa zabilježile su kakvo je danas stanje na putu Nikšić- Šavnik- Žabljak.

24 hits

utorak januar 15

Rođeno sedam beba

U Porodilištu Kliničkog centra Crne Gore, u protekla 24 sata, rođeno je sedam beba.

22 hits

utorak januar 15

Rođeno sedam beba

Objavljeno u: Društvo

 
 
 
 
četvrtak, 08 novembar 2018 17:04

CPC rukopoložila sveštenika, ukrajinska delegacija posjetila nikšićku parohiju

Na praznik Svetoga Dimitrija, na Svetoj Arhijerejskoj liturgiji mitropolit Mihailo je rukopoložio u čin sveštenika đakona kotorske parohije Mila Mihajlovića, i proizveo u čin protojereja, paroha kotorskog Branislava Pajovića.

Kako je saopšteno iz CPC, juče je delegacija Ukrajine sa predstavnicima Savjeta Evrope koji su radnoj posjeti Crnoj Gori, obišla Parohiju nikšićku Crnogorske crkve.

U Episkopskom dvoru Crnogorske crkve u Nikšiću, smještenom u ljetnjikovcu kralja Nikole, podignutom 1880. dočekao ih je arhimandrit Boris Bojović.

On je pozdravio visoke goste, i poželio im dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo i zahvalio im na posjeti Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

"Istakao je veze između ukrajinskog i crnogorskog naroda kao i naše dvije sestrinske crkve, ističući da se crnogorska crkva moli za konačni mir u Ukrajini, i da se iskreno raduje tomosu koji će Vaseljenska ubrzo uručiti Kijevskoj patrijaršiji", navode iz CPC.

Ispred delegacije Ukrajine zahvalio se Igor Stokoz, prestavnik Donjecke državne administracije.

Kazao je da će tomos dati podsticaja da dvije sestrinske crkve, crnogorska i ukrajinska, uspostave još plodonosniju saradnju, na sreću dva naroda i dvije pravoslavne crkve.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.