Standard.

nedjelja mart 24

Crnogorci pod stresom: Najviše pijemo ljekove za visoki pritisak, dijabetes i čir na želucu

Ako je suditi po ljekovima koji se u našoj zemlji najviše konzumiraju, Crnogorci imaju dosta problema sa stresom. Iako se preporučuje da se što više šeta i boravi u prirodi,…

50 hits

nedjelja mart 24

I pored crvene potjernice: Miloš Marović na derbiju Zvezda - Partizan

Sin bivšeg visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, Miloš, ili neko ko nevjerovatno liči na njega, sinoć je snimljen u beogradskoj hali “Aleksandar Nikolić”, gdje je pratio polufinalni meč ABA lige…

57 hits

nedjelja mart 24

Radonjić: Približiti građanima model cirkularne ekonomije

Crna Gora posvećuje sve veću pažnju oblasti životne sredine, a prioriteti za naredni period su uspostavljanje funkcionalnog sistema upravljanja otpadom i upoznavanje građana sa modelom cirkularne ekonomije, ocijenjeno je u…

18 hits

nedjelja mart 24

Nastavnici Policijske akademije Danilovgrad najavili štrajk

Nastavno osoblje JU "Policijska Akademija“ saopštilo je da stupa u jednosatni štrajk upozorenja, počev od ponedjeljka, 25. marta. Poručuju kako će okupljanja biti mirna i bez ometanja procesa rada, do konačnog…

25 hits

 
 
 
 
četvrtak, 08 novembar 2018 17:04

CPC rukopoložila sveštenika, ukrajinska delegacija posjetila nikšićku parohiju

Na praznik Svetoga Dimitrija, na Svetoj Arhijerejskoj liturgiji mitropolit Mihailo je rukopoložio u čin sveštenika đakona kotorske parohije Mila Mihajlovića, i proizveo u čin protojereja, paroha kotorskog Branislava Pajovića.

Kako je saopšteno iz CPC, juče je delegacija Ukrajine sa predstavnicima Savjeta Evrope koji su radnoj posjeti Crnoj Gori, obišla Parohiju nikšićku Crnogorske crkve.

U Episkopskom dvoru Crnogorske crkve u Nikšiću, smještenom u ljetnjikovcu kralja Nikole, podignutom 1880. dočekao ih je arhimandrit Boris Bojović.

On je pozdravio visoke goste, i poželio im dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo i zahvalio im na posjeti Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

"Istakao je veze između ukrajinskog i crnogorskog naroda kao i naše dvije sestrinske crkve, ističući da se crnogorska crkva moli za konačni mir u Ukrajini, i da se iskreno raduje tomosu koji će Vaseljenska ubrzo uručiti Kijevskoj patrijaršiji", navode iz CPC.

Ispred delegacije Ukrajine zahvalio se Igor Stokoz, prestavnik Donjecke državne administracije.

Kazao je da će tomos dati podsticaja da dvije sestrinske crkve, crnogorska i ukrajinska, uspostave još plodonosniju saradnju, na sreću dva naroda i dvije pravoslavne crkve.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.