Standard.

petak avgust 23

EK za Standard: Prihvatanje seksualne raznolikosti sporo napreduje, sami odlučite da li ćete dozvoliti istopolne brakove

Evropska komisija (EK) ocijenila je da prihvatanje seksualne raznolikosti u Crnoj Gori napreduje sporim tempom, ali su istakli da naša država sama, bez uticaja Evropske unije, treba da odluči da…

139 hits

petak avgust 23

Zdravstvene ustanove da poštuju propise kada je u pitanju nasilje u porodici

Zdravstvene ustanove moraju da poštuju jasno propisane korake u postupanju kada je u pitanju nasilje u porodici i nasilje prema ženama, saopšteno je iz Centra za ženska prava povodom nedavnog…

96 hits

petak avgust 23

Sahrana Radovića najvjerovatnije u ponedjeljak

Posmrtni ostaci alpiniste Milana Radovića očekuje se da će u Crnu Goru biti dopremljeni sjutra popodne, na tivatski aerodrom.

220 hits

petak avgust 23

Koalicija za održivi razvoj: Sve u državi uništeno, ne damo da se unovče Sinjajevina, rijeke i Jadransko more

Koalicija za održivi razvoj održala je danas performans i konferenciju za medije ispred Skupštine Crne Gore na kojoj su podsjetili da se "prirodni resursi naše države rapidno devastiraju zarad interesa…

172 hits

 
 
 
 
četvrtak, 08 novembar 2018 17:04

CPC rukopoložila sveštenika, ukrajinska delegacija posjetila nikšićku parohiju

Na praznik Svetoga Dimitrija, na Svetoj Arhijerejskoj liturgiji mitropolit Mihailo je rukopoložio u čin sveštenika đakona kotorske parohije Mila Mihajlovića, i proizveo u čin protojereja, paroha kotorskog Branislava Pajovića.

Kako je saopšteno iz CPC, juče je delegacija Ukrajine sa predstavnicima Savjeta Evrope koji su radnoj posjeti Crnoj Gori, obišla Parohiju nikšićku Crnogorske crkve.

U Episkopskom dvoru Crnogorske crkve u Nikšiću, smještenom u ljetnjikovcu kralja Nikole, podignutom 1880. dočekao ih je arhimandrit Boris Bojović.

On je pozdravio visoke goste, i poželio im dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo i zahvalio im na posjeti Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

"Istakao je veze između ukrajinskog i crnogorskog naroda kao i naše dvije sestrinske crkve, ističući da se crnogorska crkva moli za konačni mir u Ukrajini, i da se iskreno raduje tomosu koji će Vaseljenska ubrzo uručiti Kijevskoj patrijaršiji", navode iz CPC.

Ispred delegacije Ukrajine zahvalio se Igor Stokoz, prestavnik Donjecke državne administracije.

Kazao je da će tomos dati podsticaja da dvije sestrinske crkve, crnogorska i ukrajinska, uspostave još plodonosniju saradnju, na sreću dva naroda i dvije pravoslavne crkve.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.