Standard.

srijeda novembar 21

Petnjica: Nastavnik ošamario đaka koji boluje od tumora

U Osnovnoj školi “Savin Bor” u istoimenom selu u Petnjici nastavnik Refik Škrijelj udario je đaka A. M. (14), koji boluje od tumora, jer je, navodno, polomio bravu, pišu Novosti.

159 hits

srijeda novembar 21

Na primorju jutros situacija stabilna

Situacija u Herceg Novom, nakon jučerašnjeg nevremena, jutros je mirna.

32 hits

srijeda novembar 21

DANAS JE ARANĐELOVDAN! Ovaj svetac ispunjava najveću želju ako učinite JEDNU VAŽNU stvar tokom dana!

Pravoslavna crkva i njeni vjernici danas slave veliki praznik Sabor Svetog Arhangela Mihaila, u narodu poznatiji kao Aranđelovdan.

99 hits

srijeda novembar 21

CP podnio krivičnu prijavu: "Raković, Krivokapić i Antić izazivali vjersku mržnju"

Crnogorski pokret podnio je Vrhovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv protojereja SPC Momčila Krivokapića iz Kotora, istoričara Čedomira Antića iz Beograda i istoričara Aleksandra Rakovića iz Beograda zbog…

22 hits

 
 
 
 
četvrtak, 08 novembar 2018 17:04

CPC rukopoložila sveštenika, ukrajinska delegacija posjetila nikšićku parohiju

Na praznik Svetoga Dimitrija, na Svetoj Arhijerejskoj liturgiji mitropolit Mihailo je rukopoložio u čin sveštenika đakona kotorske parohije Mila Mihajlovića, i proizveo u čin protojereja, paroha kotorskog Branislava Pajovića.

Kako je saopšteno iz CPC, juče je delegacija Ukrajine sa predstavnicima Savjeta Evrope koji su radnoj posjeti Crnoj Gori, obišla Parohiju nikšićku Crnogorske crkve.

U Episkopskom dvoru Crnogorske crkve u Nikšiću, smještenom u ljetnjikovcu kralja Nikole, podignutom 1880. dočekao ih je arhimandrit Boris Bojović.

On je pozdravio visoke goste, i poželio im dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo i zahvalio im na posjeti Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

"Istakao je veze između ukrajinskog i crnogorskog naroda kao i naše dvije sestrinske crkve, ističući da se crnogorska crkva moli za konačni mir u Ukrajini, i da se iskreno raduje tomosu koji će Vaseljenska ubrzo uručiti Kijevskoj patrijaršiji", navode iz CPC.

Ispred delegacije Ukrajine zahvalio se Igor Stokoz, prestavnik Donjecke državne administracije.

Kazao je da će tomos dati podsticaja da dvije sestrinske crkve, crnogorska i ukrajinska, uspostave još plodonosniju saradnju, na sreću dva naroda i dvije pravoslavne crkve.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.