Standard.

ponedjeljak mart 25

Pejanović u Bratislavi: Odlučno ćemo se suprotstavljati nasilnom ekstremizmu

Vlada Crne Gore ostaje čvrsto opredijeljena da jača otpornost crnogorskog društva na pojavu radikalizacije i nasilnog ekstremizma, posebno onih koje vode ka terorizmu, i kroz učešće u regionalnim i globalnim…

13 hits

ponedjeljak mart 25

Direktorat za vanredne situacije: Građani da ne vrše nekontrolisana paljenja na otvorenom prostoru

Na području Crne Gore prethodnih dana  registrovan je veliki broj požara na otvorenom prostoru koji su pričinili određenu materijalnu štetu. U periodu od 22. do 24. marta 2019.godine došlo je…

20 hits

ponedjeljak mart 25

Iskustva Njemačke u dualnom obrazovanju značajna za Crnu Goru

Kao jednog od lidera u dualnom obrazovanju, bogato njemačko iskustvo biće značajno za dalji razvoj ovog vida obrazovanja u Crnoj Gori, te je potrebno uspostaviti konkretniju saradnju na ovom polju,…

18 hits

ponedjeljak mart 25

Barska policija zbog nasilničkog ponašanja uhapsila četiri bezbjednosno interesantne osobe

Interventna jedinica Centra bezbjednosti Bar juče je uhapsila četiri bezbjednosno interesantna lica i pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe sa teritoriji Opštine Bar zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje. 

77 hits

 
 
 
 
petak, 09 novembar 2018 08:27

Skupština obnavlja vozni park, kupuju tri nova karavana

Skupština Crne Gore raspisala je tender za nabavku tri nova službena automobila za koja planira da potroši 36.000 eura. Prema tenderskoj dokumentaciji, koja je objavljena na sajtu Skupštine, parlament od ponuđača zahtijeva da vozila budu tipa “karavan” crne ili sive metalik boje.

Takođe se traži da kupljeni automobili imaju petoro vrata, dužinu od minimum 4600 mm, a minimum opreme koji automobil između ostalog mora da posjeduje je automatski klima uređaj, board kompjuter i spoljne retrovizore koji su elektropodesivi i sa grijanjem. U dokumentaciji se navodi i da se ponude predaju do 23. novembra.

Iz skupštinske službe za odnose sa javnošću kazali su Pobjedi da će kupljena vozila zamijeniti postojeća.

“Tri nova službena vozila, koja Skupština Crne Gore planira da kupi ove godine, namijenjena su za zamjenu postojećih, dotrajalih vozila voznog parka”, kazali su iz parlamenta odgovarajući na pitanje kome će biti dodijeljena nova vozila.

Dodaju i da skupštinski vozni park posjeduje 28 vozila.

Kupovina novih vozila planirana je kroz javne nabavke Skupštine za ovu godinu koje predviđaju da parlament utroši 46.000 eura na održavanje i servisiranje svojih službenih vozila, dok će usluge parkiranja koštati 21.000 eura.

Skupština Crne Gore prošle godine nije nabavljala nova vozila, dok je 2016. godine kupila dvije “opel astre” koje su koštale 29.880 eura.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.