Standard.

nedjelja novembar 18

Nuhodžić i Veljović obilazili punktove kontrole saobraćaja: Staćemo na kraj onima koji divljaju na crnogorskim putevima

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Veselin Veljović obilazili su juče, uoči Međunarodnog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća, kontrolne punktove saobraćajne policije i tom prilikom poručili…

98 hits

nedjelja novembar 18

Ispovijest lezbejke: "Divno je biti to što jesi"

Ljudi treba da pogledaju jedni druge, da se čuju, da imaju više empatije, da izađu iz stereotipa, smatra lezbejka Izabela iz Beograda, navodeći da se i danas plaši, ali da…

56 hits

nedjelja novembar 18

Svaki drugi student protiv braka sa osobom druge vjere

Skoro svaki drugi student Univerziteta Crne Gore ne bi stupio u brak sa osobom koja je druge vjerske pripadnosti u odnosu na njegovu, pokazalo je istraživanje Ministarstva za ljudska i…

25 hits

nedjelja novembar 18

Zaposleni u sportu podržali nove sindikalne mogućnosti

Zaposleni u Ministarstvu sporta pozdravljaju formiranje novog Sindikata državnih i lokalnih uprava.

17 hits

 
 
 
 
petak, 09 novembar 2018 12:11

Hoćemo li zapatani od glave do pete da izlazimo iz kuće da bi frustracije nesrećnika mirovale?

Siledžijama u Crnoj Gori niko ništa ne može. To smo utvrdili prošle neđelje kad je, kako se sumnja, 59-ogodišnji Miomir Radunović usred jednog podgoričkog lokala krvnički nasrnuo dvije dame.

Riječ je o čovjeku koji sad ima skoro 60 godina, koji je osuđivan 17 puta, a kao maloljetniku su mu izricane vaspitno-popravne mjere. Ništa se nije isplatilo - ni prevaspitavanje u adolescenciji ni robija. I, što ćemo sad kad imamo dokaz da sankcije u Crnoj Gori nemaju apsolutno nikakve vajde - biće jedno od pitanja u večerašnjoj emisiji “Neđelja u petak” koju od 20:15 možete gledati na A1 TV.

Radunović je navodno, prije nego što je krvnički nasrnuo na dame, samog sebe na glas, očigledno, retorički zapitao, što, zaboga, da radi kad su “tako odjevene”.

Biše li to on i njegovi istomišljenici da zapatani od glave do pete izlazimo iz kuće, kako bi frustracije tih nesrećnika mirovale - odgovoriće novinari Nevenka Ćirović (RTCG), Marko Novaković (TV 777), Slavko Mandić (Skala radio) i Gojko Raičević (i4S).

Trenutna kazna za nasilničko ponašanje od 6 mjeseci do 5 godina. Je li više vrijeme da se te kazne drastično promjene? I, kako, u ovim situacijama, spriječiti da pravdu u svoje ruke ne preuzme familija žrtve? Svi su rekli “E, da mi je moje dijete onako napao, žestoko bi mi platio”.

Osim toga, nakon ovoga napada, utvrdili smo ono što smo i ranije znali, a to je da osim njega, i dio javnosti ima neku dijagnozu.

Uslijedili su komentari nalik: "A što su čo'če njih dvije u ta doba radile napolje?", i " Ma sigurno ih on ne bi takao da ih one nisu isprovocirale". Da li nam to govori da je Miomir Radunović slika i prilika dobrog dijela Crne Gore?

“Neđelja u petak” je na programu večeras od 20:15. Domaćin emisije je Milica Minić.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.