Standard.

utorak januar 15

Inicirano obnavljanje avio-linije Podgorica – Zagreb

Odnosi između Crne Gore i Hrvatske su izuzetno bliski i prijateljski što je odlična osnova za dalje produbljivanje saradnje, posebno između lokalnih zajednica, zaključeno je na sastanku koji su danas…

29 hits

utorak januar 15

Bez vode sjutra nekoliko podgoričkih naselja

Zbog radova na prespajanju novoizgrađenog na postojeći cjevovod potrošači iz naselja Donja Gorica, Beri, Donji Kokoti, Lekići, Farmaci i Grbavci će sjutra u periodu od 10 do 15 sati biti bez…

51 hits

utorak januar 15

VIDEO: Vozite pažljivo od Nikšića prema Žabljaku

Na Žabljaku je izmjereno 68 centimetara snijega. Kamere Infobiroa zabilježile su kakvo je danas stanje na putu Nikšić- Šavnik- Žabljak.

24 hits

utorak januar 15

Rođeno sedam beba

U Porodilištu Kliničkog centra Crne Gore, u protekla 24 sata, rođeno je sedam beba.

22 hits

utorak januar 15

Rođeno sedam beba

Objavljeno u: Društvo

 
 
 
 
petak, 09 novembar 2018 12:35

Univerzitet Crne Gore nosilac 13 bilateralnih projekata sa Kinom

Univerzitet Crne Gore nosilac je 13, od ukupno 14 bilateralnih projekata na nacionalnom nivou dogovorenih sa Narodnom Republikom Kinom, za dvogodišnji period od početka 2019. do kraja 2020.

Sredstva za sufinansiranje projekata odobrena su na trećem zasijedanju Zajedničke komisije za naučnu i tehnološku saradnju Crne Gore i Narodne Republike Kine, čiji je protokol potpisan juče, u Ministarstvu nauke Crne Gore, navedeno je u saopštenju.

U saradnji sa kineskim naučnim i obrazovnim institucijama, projekte će realizovati organizacione jedinice Univerziteta Crne Gore, i to Prirodno-tehnički fakultet – četiri projekta, Elektrotehnički tri projekta, Građevinski dva i po jedan projekat, Ekonomski, Biotehnički, Istorijski institut i Mašinski fakultet.

Prema ocjeni Komisije svi odobreni projekti su relevantni za istraživače obje zemlje i doprinijeće čvršćem povezivanju naučno istraživačkih zajednica, čiji je interes uspostavljanje i razvijanje saradnje kroz zajedničke projekte, naučne i stručne studijske posjete i obuke, dodaje se u saopštenju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.