Standard.

četvrtak decembar 13

Rambo Amadeus predstavio pjesmu i spot „Birajmo šta gledamo“

Djeca mnogo gledaju u ekran, jer je to besplatno i zbog toga bi država trebalo da im pruži besplatne sportske, kulturno-umjetničke i muzičke sadržaje i da učini sve da razviju…

24 hits

četvrtak decembar 13

Vlada na današnjoj sjednici utvrdila predlog novog Zakona o mladima

Ministar sporta Nikola Janović je na današnjoj konferenciji za medije govorio o Predlogu zakona o mladima kao i o ključnim benefitima koje donosi novo zakonsko rješenje, saopšteno je iz Vlade.

14 hits

četvrtak decembar 13

Šehović: Dobitnici nagrada iz Fonda za talente iz čak 23 opštine, konkurencija bila izuzetno jaka

Posebna vrijednost Fonda za kvalitet i talente, iz koga će do kraja godine biti uručeno preko 500 nagrada najboljim nastavnicima i učenicima,jeste da, prema preliminarnim podacima, dobitnici nagrada dolaze iz…

11 hits

četvrtak decembar 13

Srpskoj pravoslavnpj crkvi će biti naloženo da ukloni krstionicu na vodi

Građevinsko-urbanistička inspekcija Ministarstva održivog razvoja i turizma bila je u utorak na Ostrvu cvijeća i konstatovala da su tamo u toku građevinski radovi, mimo planskih dokumenata, što znači da će…

39 hits

 
 
 
 
četvrtak, 15 novembar 2018 12:21

Centar Podgorice u subotu blokiran zbog Povorke ponosa: Organizatori spremni, ove ulice će biti zatvorene za saobraćaj

Zbog održavanja Šeste Povorke ponosa „Montenegro Pride 2018“, većina ulica u centru Podgorice će u subotu biti zatvorena za saobraćaj. Od 6 do 13 sati za saobraćaj će biti zatvorene ulice i bulevari kojima će se kretati povorka.

FOTO: RTCG FOTO: RTCG

"Zatvoreni će biti - Bulevar Svetog Petra Cetinjskog – od ukrštanja sa Ulicom Marka Miljanova do Ulice Ivana Milutinovića, Bulevar Stanka Dragojevića, Ulica Slobode, Vučedolska ulica do ukrštanja sa Ulicom Slobode, Njegoševa ulica do ukrštanja sa Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, i Ulica Kralja Nikole – od hotela Nikić do hotela Hillton", saopšteno je iz Uprave policije.

Policija, ukoliko to bude bilo potrebno, kako su saopštili, može u ovom periodu zatvoriti i druge ulice u centru Podgorice.

VI Povorka ponosa – Montenegro prajd 2018, koju organizuje Crnogorska LGBTIQ asocijacija “Kvir Montenegro”, pod sloganom “Ne ljubimo lance” biće održana u subotu.

Predsjednik Upravnog odbora Kvir Montenegra, Danijel Kalezić, je rekao juče da je u organizacionom smislu sve spremno za paradu.

„Još uvijek čekamo informacije ko će se od članova Vlade pojaviti u subotu. Očekujemo članove Vlade ove godine, kao i predstavnike svih institucija, koje u svom resoru imaju ljudska prava LGBTIQ osoba, kao i predstavnike Glavnog grada i ostalih gradova“, poručio je Kalezić.

On je istakao da na Prajdu očekuju i građane i građanke Crne Gore, koji u subotu imaju priliku da dođu na Prajd i podrže, kako je rekao, ukupna ljudska prava ne samo LGBT osoba, nego prava svih ljudi u Crnoj Gori.

„Očekujemo da sa nama tog dana bude i veliki broj LGBT osoba iz Crne Gore“, dodao je Kalezić.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 15 novembar 2018 12:28

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.