Standard.

utorak maj 21

Rastoder za Standard: Država mora biti neupitna, a vlast smjenjiva

Jedan od vodećih savremenih crnogorskih istoričara Šerbo Rastoder kazao je u razgovoru za Stadard, da ako želimo da smanjimo broj onih koji su bili protiv nezavisnosti 2006. godine država mora…

86 hits

utorak maj 21

Besplatan ulaz u pet nacionalnih parkova 22. i 24. maja

Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG), povodom Međunarodnog dana biodiverziteta, 22. maja, i Evropskog dana parkova, 24. maja, odobrili su besplatan ulaz za sve posjetioce pet crnogorskih nacionalnih parkova. NPCG, povodom obilježavanja…

24 hits

utorak maj 21

Cetinje: Ni kiša nije spriječila doček 21. maja

Dan nezavisnosti Crne Gore 21. maj dočekan je sinoć u Prijestonici, i pored velikog nevremena, na veličanstven način, kako i dolikuje ovom velikom prazniku, saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže.

31 hits

utorak maj 21

Vušanović: Potreba za mašinskim inženjerima uvijek postoji

Dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore Igor Vušanović za sajt UCG govorio je o sve većoj potrebi za profesijom mašinskog inženjera na tržištu rada, potrebi fakulteta za mladim ljudima na…

18 hits

 
 
 
 
četvrtak, 15 novembar 2018 12:21

Centar Podgorice u subotu blokiran zbog Povorke ponosa: Organizatori spremni, ove ulice će biti zatvorene za saobraćaj

Zbog održavanja Šeste Povorke ponosa „Montenegro Pride 2018“, većina ulica u centru Podgorice će u subotu biti zatvorena za saobraćaj. Od 6 do 13 sati za saobraćaj će biti zatvorene ulice i bulevari kojima će se kretati povorka.

FOTO: RTCG FOTO: RTCG

"Zatvoreni će biti - Bulevar Svetog Petra Cetinjskog – od ukrštanja sa Ulicom Marka Miljanova do Ulice Ivana Milutinovića, Bulevar Stanka Dragojevića, Ulica Slobode, Vučedolska ulica do ukrštanja sa Ulicom Slobode, Njegoševa ulica do ukrštanja sa Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, i Ulica Kralja Nikole – od hotela Nikić do hotela Hillton", saopšteno je iz Uprave policije.

Policija, ukoliko to bude bilo potrebno, kako su saopštili, može u ovom periodu zatvoriti i druge ulice u centru Podgorice.

VI Povorka ponosa – Montenegro prajd 2018, koju organizuje Crnogorska LGBTIQ asocijacija “Kvir Montenegro”, pod sloganom “Ne ljubimo lance” biće održana u subotu.

Predsjednik Upravnog odbora Kvir Montenegra, Danijel Kalezić, je rekao juče da je u organizacionom smislu sve spremno za paradu.

„Još uvijek čekamo informacije ko će se od članova Vlade pojaviti u subotu. Očekujemo članove Vlade ove godine, kao i predstavnike svih institucija, koje u svom resoru imaju ljudska prava LGBTIQ osoba, kao i predstavnike Glavnog grada i ostalih gradova“, poručio je Kalezić.

On je istakao da na Prajdu očekuju i građane i građanke Crne Gore, koji u subotu imaju priliku da dođu na Prajd i podrže, kako je rekao, ukupna ljudska prava ne samo LGBT osoba, nego prava svih ljudi u Crnoj Gori.

„Očekujemo da sa nama tog dana bude i veliki broj LGBT osoba iz Crne Gore“, dodao je Kalezić.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 15 novembar 2018 12:28

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.