Standard.

četvrtak februar 21

Sa velikom slikom Đukanovića došao iz Nikšića da bi ispred Skupštine dao podršku Milu

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Nikšićanin Goran Darmanović, došao je danas ispred Skupštine kako bi dao podršku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. Gotovo svi poslanici prošli su pored njega pri ulazu u Skupštinu, a nije…

323 hits

četvrtak februar 21

Aktivisti GP URA izlijepili zgradu RTCG-a naljepnicama

Aktivisti Građanskog pokreta URA izlijepili su zgradu RTCG-a i više lokacija u gradu naljepnicama koje simbolično oslikavaju trenutnu programsku politiku Javnog servisa, saopštili su iz ove partije.

39 hits

četvrtak februar 21

Smjijenjena dekanica Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, Stanovčić zatečena

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore juče je razriješio dekanicu Fakulteta za turizam i hotelijerstvo prof. dr Tatjanu Stanovčić zbog, kako su naveli, neizvršavanja odluka nadležnih organa Univerziteta i nepostupanja u…

49 hits

četvrtak februar 21

Skordis: Tužićemo Kneževića zbog laži

Ovlašćeni zastupnik firme Kaspia Property, kiparski advokat Kirjakos Skordis najavio je da će odbjeglog biznismena Duška Kneževića “tužiti za sve laži koje je izrekao u posljednje tri godine”.

32 hits

 
 
 
 
četvrtak, 15 novembar 2018 13:53

Nuhodžić: Snažnijom saradnjom i prevencijom protiv nasilnog ekstremizma

Bliska saradnja i koordinacija, a naročito razmjena operativnih informacija sa partnerskim organima za sprovođenje zakona iz regiona, Evrope i Sjedinjenih Američkih Država, ključni su u borbi i sprečavanju nasilnog ekstremizma, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić na skupu “Zajednički pristupi i saradnja u borbi protiv ekstremizma”, koji se održava u Budvi.

Ministar je na događaju čiji je domaćin Vlada Crne Gore, a koji organizuje US Stejt Dipartment i Međunarodni republikanski institut poručio da se jedino zajedničkim radom zemalja regiona, ali i šire, mogu suprotstaviti globalnom fenomenu kao što je terorizam.

Naročit akcenat, kako je kazao ministar Nuhodžić,  treba staviti na preventivni rad, jer sama represija nije dovoljna i djelotvorna u borbi protiv ovog fenomena.

Ministar je naglasio važnost usaglašavanja strateškog pristupa u bavljenju uzrocima koji dovode do radikalizma, kao i značaj uloge šire društvene zajednice na tom planu – institucija, porodice, škole, lokalne samouprave, te vjerskih zajednica, medija i civilnog sektora. Fokus, kako je zaključio ministar, treba da bude na edukaciji mladih, koji su jedna od najranjivijih društvenih grupa.

Pored ministra Nuhodžića, na panelu su govorili i ministri unutrašnjih poslova iz Makedonije, Oliver Spasovski i Kosova Ekrem Mustafa, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Dragan Mektić i zamjenik ministra unutrašnjih poslova Albanije, Besfort Lamaljari.

U ime organizatora, u uvodnom dijelu obratili su se i predstavnici Međunarodnog republikanskog instituta i Stejt Dipartmenta.

Zajednička poruka sa skupa bilo je zajedničko djelovanje i udruživanje snaga u prevenciji i borbi protiv ekstremističkog ponašanja i radikalizacije.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.