Standard.

utorak maj 21

Rastoder za Standard: Država mora biti neupitna, a vlast smjenjiva

Jedan od vodećih savremenih crnogorskih istoričara Šerbo Rastoder kazao je u razgovoru za Stadard, da ako želimo da smanjimo broj onih koji su bili protiv nezavisnosti 2006. godine država mora…

86 hits

utorak maj 21

Besplatan ulaz u pet nacionalnih parkova 22. i 24. maja

Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG), povodom Međunarodnog dana biodiverziteta, 22. maja, i Evropskog dana parkova, 24. maja, odobrili su besplatan ulaz za sve posjetioce pet crnogorskih nacionalnih parkova. NPCG, povodom obilježavanja…

24 hits

utorak maj 21

Cetinje: Ni kiša nije spriječila doček 21. maja

Dan nezavisnosti Crne Gore 21. maj dočekan je sinoć u Prijestonici, i pored velikog nevremena, na veličanstven način, kako i dolikuje ovom velikom prazniku, saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže.

31 hits

utorak maj 21

Vušanović: Potreba za mašinskim inženjerima uvijek postoji

Dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore Igor Vušanović za sajt UCG govorio je o sve većoj potrebi za profesijom mašinskog inženjera na tržištu rada, potrebi fakulteta za mladim ljudima na…

18 hits

 
 
 
 
četvrtak, 15 novembar 2018 13:53

Nuhodžić: Snažnijom saradnjom i prevencijom protiv nasilnog ekstremizma

Bliska saradnja i koordinacija, a naročito razmjena operativnih informacija sa partnerskim organima za sprovođenje zakona iz regiona, Evrope i Sjedinjenih Američkih Država, ključni su u borbi i sprečavanju nasilnog ekstremizma, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić na skupu “Zajednički pristupi i saradnja u borbi protiv ekstremizma”, koji se održava u Budvi.

Ministar je na događaju čiji je domaćin Vlada Crne Gore, a koji organizuje US Stejt Dipartment i Međunarodni republikanski institut poručio da se jedino zajedničkim radom zemalja regiona, ali i šire, mogu suprotstaviti globalnom fenomenu kao što je terorizam.

Naročit akcenat, kako je kazao ministar Nuhodžić,  treba staviti na preventivni rad, jer sama represija nije dovoljna i djelotvorna u borbi protiv ovog fenomena.

Ministar je naglasio važnost usaglašavanja strateškog pristupa u bavljenju uzrocima koji dovode do radikalizma, kao i značaj uloge šire društvene zajednice na tom planu – institucija, porodice, škole, lokalne samouprave, te vjerskih zajednica, medija i civilnog sektora. Fokus, kako je zaključio ministar, treba da bude na edukaciji mladih, koji su jedna od najranjivijih društvenih grupa.

Pored ministra Nuhodžića, na panelu su govorili i ministri unutrašnjih poslova iz Makedonije, Oliver Spasovski i Kosova Ekrem Mustafa, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Dragan Mektić i zamjenik ministra unutrašnjih poslova Albanije, Besfort Lamaljari.

U ime organizatora, u uvodnom dijelu obratili su se i predstavnici Međunarodnog republikanskog instituta i Stejt Dipartmenta.

Zajednička poruka sa skupa bilo je zajedničko djelovanje i udruživanje snaga u prevenciji i borbi protiv ekstremističkog ponašanja i radikalizacije.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.