Standard.

četvrtak decembar 13

Rambo Amadeus predstavio pjesmu i spot „Birajmo šta gledamo“

Djeca mnogo gledaju u ekran, jer je to besplatno i zbog toga bi država trebalo da im pruži besplatne sportske, kulturno-umjetničke i muzičke sadržaje i da učini sve da razviju…

24 hits

četvrtak decembar 13

Vlada na današnjoj sjednici utvrdila predlog novog Zakona o mladima

Ministar sporta Nikola Janović je na današnjoj konferenciji za medije govorio o Predlogu zakona o mladima kao i o ključnim benefitima koje donosi novo zakonsko rješenje, saopšteno je iz Vlade.

14 hits

četvrtak decembar 13

Šehović: Dobitnici nagrada iz Fonda za talente iz čak 23 opštine, konkurencija bila izuzetno jaka

Posebna vrijednost Fonda za kvalitet i talente, iz koga će do kraja godine biti uručeno preko 500 nagrada najboljim nastavnicima i učenicima,jeste da, prema preliminarnim podacima, dobitnici nagrada dolaze iz…

11 hits

četvrtak decembar 13

Srpskoj pravoslavnpj crkvi će biti naloženo da ukloni krstionicu na vodi

Građevinsko-urbanistička inspekcija Ministarstva održivog razvoja i turizma bila je u utorak na Ostrvu cvijeća i konstatovala da su tamo u toku građevinski radovi, mimo planskih dokumenata, što znači da će…

38 hits

 
 
 
 
četvrtak, 15 novembar 2018 13:53

Nuhodžić: Snažnijom saradnjom i prevencijom protiv nasilnog ekstremizma

Bliska saradnja i koordinacija, a naročito razmjena operativnih informacija sa partnerskim organima za sprovođenje zakona iz regiona, Evrope i Sjedinjenih Američkih Država, ključni su u borbi i sprečavanju nasilnog ekstremizma, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić na skupu “Zajednički pristupi i saradnja u borbi protiv ekstremizma”, koji se održava u Budvi.

Ministar je na događaju čiji je domaćin Vlada Crne Gore, a koji organizuje US Stejt Dipartment i Međunarodni republikanski institut poručio da se jedino zajedničkim radom zemalja regiona, ali i šire, mogu suprotstaviti globalnom fenomenu kao što je terorizam.

Naročit akcenat, kako je kazao ministar Nuhodžić,  treba staviti na preventivni rad, jer sama represija nije dovoljna i djelotvorna u borbi protiv ovog fenomena.

Ministar je naglasio važnost usaglašavanja strateškog pristupa u bavljenju uzrocima koji dovode do radikalizma, kao i značaj uloge šire društvene zajednice na tom planu – institucija, porodice, škole, lokalne samouprave, te vjerskih zajednica, medija i civilnog sektora. Fokus, kako je zaključio ministar, treba da bude na edukaciji mladih, koji su jedna od najranjivijih društvenih grupa.

Pored ministra Nuhodžića, na panelu su govorili i ministri unutrašnjih poslova iz Makedonije, Oliver Spasovski i Kosova Ekrem Mustafa, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Dragan Mektić i zamjenik ministra unutrašnjih poslova Albanije, Besfort Lamaljari.

U ime organizatora, u uvodnom dijelu obratili su se i predstavnici Međunarodnog republikanskog instituta i Stejt Dipartmenta.

Zajednička poruka sa skupa bilo je zajedničko djelovanje i udruživanje snaga u prevenciji i borbi protiv ekstremističkog ponašanja i radikalizacije.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.