Standard.

četvrtak februar 21

Sa velikom slikom Đukanovića došao iz Nikšića da bi ispred Skupštine dao podršku Milu

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Nikšićanin Goran Darmanović, došao je danas ispred Skupštine kako bi dao podršku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. Gotovo svi poslanici prošli su pored njega pri ulazu u Skupštinu, a nije…

319 hits

četvrtak februar 21

Aktivisti GP URA izlijepili zgradu RTCG-a naljepnicama

Aktivisti Građanskog pokreta URA izlijepili su zgradu RTCG-a i više lokacija u gradu naljepnicama koje simbolično oslikavaju trenutnu programsku politiku Javnog servisa, saopštili su iz ove partije.

39 hits

četvrtak februar 21

Smjijenjena dekanica Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, Stanovčić zatečena

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore juče je razriješio dekanicu Fakulteta za turizam i hotelijerstvo prof. dr Tatjanu Stanovčić zbog, kako su naveli, neizvršavanja odluka nadležnih organa Univerziteta i nepostupanja u…

49 hits

četvrtak februar 21

Skordis: Tužićemo Kneževića zbog laži

Ovlašćeni zastupnik firme Kaspia Property, kiparski advokat Kirjakos Skordis najavio je da će odbjeglog biznismena Duška Kneževića “tužiti za sve laži koje je izrekao u posljednje tri godine”.

32 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 19 novembar 2018 16:26

Kuća meda dobija automatsku liniju za punjenje

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović i izvršni direktor kompanije Agrote Marko Đireli potpisali su Ugovor o nabavci automatske linije za punjenje meda, koja će biti početkom naredne godine instalirana u Kući meda u Danilovradu.

Kuća meda dobija automatsku liniju za punjenje FOTO: Ministarstvo poljoprivrede

"Nabavka nove opreme nastavak je zajedničkih, kontinuiranih i partnerskih aktivnosti Vlade i pčelara, odnosno Ministarstva poljoprivrede i Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore, u cilju stvaranja uslova za unapređenje sektora pčelarstva, snaženje agrobiznisa u ovoj oblasti i brendiranja kvalitetnog crnogorskog meda", saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Ugovorom je predviđena nabavka kompletne automatske linije za pakovanje meda i prateće opreme za skladištenje, homogenizaciju i dekristalizaciju meda, kao i oprema za pranje i sterilizaciju ambalaže i ostali pribor neophodan za proces pakovanja meda.

"Nabavka opreme realizuje se u okviru MIDAS programa. Vrijednost ugovora je 86,3 hiljade eura, a rokom isporuke opreme šest sedmcia od dana potpisivanja. Ukoliko sve bude teklo po planu, oprema bi trebalo da bude isporučena u Kuću meda početkom januara 2019. Instaliranjem linije za pakovanje meda u Kući meda biće zaokružen proces planiranih prerađivačko - proizvodnih sistema. Kvalitetan crnogorski med, upakovan na jedinstven način, u moderno dizajniranoj ambalaži, biće kao prepoznatljiv crnogorski proizod ponuđen potrošačima širom Crne Gore i turistima, a vjerujemo da će se naći i na tržištima van zemlje", kazali su iz Ministarstva.

Paralelno sa nabavkom opreme za pakovanje meda, Ministarstvo u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija razvija proceduru za otkup i pakovanje meda koja će definisati uslove pod kojima će budući kooperanti moći da pakuju i plasiraju svoj med upakovan u Kući meda.

Svakako, puna valorizacija cijelog projekta je veliki izazov koji zahtjeva da se sa pažnjom i stručnošću pristupi svim fazama posla, kako bi svi, posebno pčelari i potrošači, imali očekivane benefite, a sektor pčelarstva dalju perspektivu.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.