Standard.

četvrtak decembar 13

Rambo Amadeus predstavio pjesmu i spot „Birajmo šta gledamo“

Djeca mnogo gledaju u ekran, jer je to besplatno i zbog toga bi država trebalo da im pruži besplatne sportske, kulturno-umjetničke i muzičke sadržaje i da učini sve da razviju…

23 hits

četvrtak decembar 13

Vlada na današnjoj sjednici utvrdila predlog novog Zakona o mladima

Ministar sporta Nikola Janović je na današnjoj konferenciji za medije govorio o Predlogu zakona o mladima kao i o ključnim benefitima koje donosi novo zakonsko rješenje, saopšteno je iz Vlade.

14 hits

četvrtak decembar 13

Šehović: Dobitnici nagrada iz Fonda za talente iz čak 23 opštine, konkurencija bila izuzetno jaka

Posebna vrijednost Fonda za kvalitet i talente, iz koga će do kraja godine biti uručeno preko 500 nagrada najboljim nastavnicima i učenicima,jeste da, prema preliminarnim podacima, dobitnici nagrada dolaze iz…

11 hits

četvrtak decembar 13

Srpskoj pravoslavnpj crkvi će biti naloženo da ukloni krstionicu na vodi

Građevinsko-urbanistička inspekcija Ministarstva održivog razvoja i turizma bila je u utorak na Ostrvu cvijeća i konstatovala da su tamo u toku građevinski radovi, mimo planskih dokumenata, što znači da će…

37 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 19 novembar 2018 16:26

Kuća meda dobija automatsku liniju za punjenje

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović i izvršni direktor kompanije Agrote Marko Đireli potpisali su Ugovor o nabavci automatske linije za punjenje meda, koja će biti početkom naredne godine instalirana u Kući meda u Danilovradu.

Kuća meda dobija automatsku liniju za punjenje FOTO: Ministarstvo poljoprivrede

"Nabavka nove opreme nastavak je zajedničkih, kontinuiranih i partnerskih aktivnosti Vlade i pčelara, odnosno Ministarstva poljoprivrede i Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore, u cilju stvaranja uslova za unapređenje sektora pčelarstva, snaženje agrobiznisa u ovoj oblasti i brendiranja kvalitetnog crnogorskog meda", saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Ugovorom je predviđena nabavka kompletne automatske linije za pakovanje meda i prateće opreme za skladištenje, homogenizaciju i dekristalizaciju meda, kao i oprema za pranje i sterilizaciju ambalaže i ostali pribor neophodan za proces pakovanja meda.

"Nabavka opreme realizuje se u okviru MIDAS programa. Vrijednost ugovora je 86,3 hiljade eura, a rokom isporuke opreme šest sedmcia od dana potpisivanja. Ukoliko sve bude teklo po planu, oprema bi trebalo da bude isporučena u Kuću meda početkom januara 2019. Instaliranjem linije za pakovanje meda u Kući meda biće zaokružen proces planiranih prerađivačko - proizvodnih sistema. Kvalitetan crnogorski med, upakovan na jedinstven način, u moderno dizajniranoj ambalaži, biće kao prepoznatljiv crnogorski proizod ponuđen potrošačima širom Crne Gore i turistima, a vjerujemo da će se naći i na tržištima van zemlje", kazali su iz Ministarstva.

Paralelno sa nabavkom opreme za pakovanje meda, Ministarstvo u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija razvija proceduru za otkup i pakovanje meda koja će definisati uslove pod kojima će budući kooperanti moći da pakuju i plasiraju svoj med upakovan u Kući meda.

Svakako, puna valorizacija cijelog projekta je veliki izazov koji zahtjeva da se sa pažnjom i stručnošću pristupi svim fazama posla, kako bi svi, posebno pčelari i potrošači, imali očekivane benefite, a sektor pčelarstva dalju perspektivu.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.