Standard.

ponedjeljak decembar 17

Amfilohije nas zove volovima, a sjedi u Manastiru Svetog Petra Cetinjskog

Danilo Brajović nedavno je imenovan za predsjednika Crkvene opštine Crnogorske pravoslavne crkve na Cetinju. Njegovo ime, kao i imena njegovog oca Dušana i majke Smiljke dobro su poznata Cetinjanima, ali i…

125 hits

ponedjeljak decembar 17

Porodica ključna u borbi protiv maloljetne delikvencije: Prva krađa stepenica do ozbiljnog kriminala

Značaj institucija u suzbijanju maloljetničke delinkvencije je nesporan, ali se na put ovom problemu može stati samo jačanjem i ozdravljenjem porodice, kao osnovne ćelije društva, ističu stručnjaci, piše Pobjeda.

22 hits

ponedjeljak decembar 17

Mitrić: Bez kazne za odbijanje svjedočenja izgubićemo svjedoke

Neustavno je Zakonom o krivičnom postupku propisivati način, proceduru i visinu kazne za onoga ko odbije da svjedoči, ali to ne znači da ovaj institut može ostati van norme. Polazeći od…

23 hits

ponedjeljak decembar 17

Zajednica opština: Rok za legalizaciju produžiti do 2020.

Zajednica opština traži da se rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju nelegalnih objekata, koji je istekao 16. jula, produži sve do donošenja plana generalne regulacije, koji se očekuje 2020.

25 hits

 
 
 
 
četvrtak, 06 decembar 2018 13:35

Advokati Medojevića i Kneževića predali Ustavnom sudu prijedlog za hitno postupanje

Advokati Miroje Jovanović i Dušan Radosavljević predali su danas Ustavnom sudu ponovljeni zahtjev za hitno postupanje po prijedlozima za privremenu mjeru za poslanike Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i Milana Kneževića.

Takođe podnijeli su i prijedlog za hitno postupanje po ustavnoj žalbi.

"Imajući u vidu opštu situaciju vezano za štrajk glađu Nebojše Medojevića i zatvaranje u Skupštini Milana Kneževića, smatramo da Ustavni sud ima obavezu da hitno postupi u ovom predmetu", rekao je advokat Radosavljević, javlja Antena M.

Podsjećamo, advokati poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića prije dva dana predali su Ustavnom sudu žalbu na rješenje Višeg suda i očekuju da Ustavni sud u hitnom roku odlučuje po njihovoj žalbi.

Medojeviću je određeno stavljanje u zatvor u trajanju od dva mjeseca zbog ponovnog odbijanja da svjedoči u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata 1991. i 1992.

Viši sud donio je odluku kojom se i Milan Knežević stavlja u zatvor dok pristane da svjedoči.

Knežević, kako je poručio neće da se dobrovoljno preda, nalazi se u Skupštini. 

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.