Standard.

utorak maj 21

Rastoder za Standard: Država mora biti neupitna, a vlast smjenjiva

Jedan od vodećih savremenih crnogorskih istoričara Šerbo Rastoder kazao je u razgovoru za Stadard, da ako želimo da smanjimo broj onih koji su bili protiv nezavisnosti 2006. godine država mora…

54 hits

utorak maj 21

Besplatan ulaz u pet nacionalnih parkova 22. i 24. maja

Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG), povodom Međunarodnog dana biodiverziteta, 22. maja, i Evropskog dana parkova, 24. maja, odobrili su besplatan ulaz za sve posjetioce pet crnogorskih nacionalnih parkova. NPCG, povodom obilježavanja…

18 hits

utorak maj 21

Cetinje: Ni kiša nije spriječila doček 21. maja

Dan nezavisnosti Crne Gore 21. maj dočekan je sinoć u Prijestonici, i pored velikog nevremena, na veličanstven način, kako i dolikuje ovom velikom prazniku, saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže.

24 hits

utorak maj 21

Vušanović: Potreba za mašinskim inženjerima uvijek postoji

Dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore Igor Vušanović za sajt UCG govorio je o sve većoj potrebi za profesijom mašinskog inženjera na tržištu rada, potrebi fakulteta za mladim ljudima na…

15 hits

 
 
 
 
četvrtak, 06 decembar 2018 13:35

Advokati Medojevića i Kneževića predali Ustavnom sudu prijedlog za hitno postupanje

Advokati Miroje Jovanović i Dušan Radosavljević predali su danas Ustavnom sudu ponovljeni zahtjev za hitno postupanje po prijedlozima za privremenu mjeru za poslanike Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i Milana Kneževića.

Takođe podnijeli su i prijedlog za hitno postupanje po ustavnoj žalbi.

"Imajući u vidu opštu situaciju vezano za štrajk glađu Nebojše Medojevića i zatvaranje u Skupštini Milana Kneževića, smatramo da Ustavni sud ima obavezu da hitno postupi u ovom predmetu", rekao je advokat Radosavljević, javlja Antena M.

Podsjećamo, advokati poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića prije dva dana predali su Ustavnom sudu žalbu na rješenje Višeg suda i očekuju da Ustavni sud u hitnom roku odlučuje po njihovoj žalbi.

Medojeviću je određeno stavljanje u zatvor u trajanju od dva mjeseca zbog ponovnog odbijanja da svjedoči u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata 1991. i 1992.

Viši sud donio je odluku kojom se i Milan Knežević stavlja u zatvor dok pristane da svjedoči.

Knežević, kako je poručio neće da se dobrovoljno preda, nalazi se u Skupštini. 

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.