Standard.

utorak januar 22

Tužilaštvo ne planira sprovođenje istrage: Prijeteći komentari Kneževića se ne odnose na Đukanovića

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, posljednjih mjesec dana, gotovo svakodnevno na svom Instagram profilu objavljuje montirane video snimke i fotografije visokih crnogorskih funkcionera. Nedavno, prešao je i granice dobrog ukusa…

46 hits

utorak januar 22

Ombudsman čestitao Dan novinara: Važna uloga medija u ostvarivanju ljudskih prava, sloboda i vladavine prava

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore novinarima i ostalim medijskim radnicima čestita 23. januar – Dan novinara Crne Gore, sa željom da nastave da uspješno ostvaruju važnu ulogu i…

3 hits

utorak januar 22

Vučinić: SPC-u 40.000 da kupe mercedes; Džomić: Zenka Mihailu plaća i Total TV

Od 200.000 eura, koliko je budžetom Ministarstva za ljudska i manjinska prava opredijeljeno za pomoć vjerskim zajednicama u Crnoj Gori, najviše novca prošle godine pripalo je Islamskoj zajednici u Crnoj…

42 hits

utorak januar 22

Oko 15 radnika Regulatorne agencije za energetiku dobrovoljno dalo krv

Zaposleni u Regulatornoj agenciji za energetiku organizovali su danas akciju dobrovoljnog davanja krvi u Zavodu za transfuziju krvi u Podgorici, a povod je bio dan osnivanja te institucije. U akciji je učestvovalo oko…

5 hits

 
 
 
 
utorak, 11 decembar 2018 14:11

Slučaj PAM: Žalba usvojena, predmet vraćen na ponovni postupak i odlučivanje

Ministarstvo ekonomije je usvojilo žalbu i predmet vratilo Zavodu za intelektualnu svojinu na ponovni postupak i odlučivanje u postupku odlučivanja po žalbi Organizacije za zaštitu prava autora muzike Crne Gore – PAM CG.

Na Rješenje Zavoda za intelektualnu svojinu od 15.10.2018. kojim se oduzima dozvola za obavljanje djelatnosti kolektivnog ostvarivanja autorskog prava NVO PAM – CG, Žalba je usvojena zbog pogrešne primjene materijalnog prava i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Jedan od glavnih nedostataka rješenja Zavoda za intelektualnu svojinu je činjenica da Zavod za intelektualnu svojinu prije oduzimanja dozvole nije u pisanoj formi ukazao na nepravilnosti u radu PAM CG, naložio mjere i odredio rok za otklanjanje nepravilnosti, kako je to propisano članom 151 stav 2 Zakona o autorskom i srodnim pravima.

Zavod za intelektualnu svojinu, postupajući po službenoj dužnosti, a na osnovu Inicijative za oduzimanje/poništaj dozvole za obavljanje djelatnosti kolektivnog ostvarivanja autorskog i srodnih prava NVO Organizaciji PAM CG, je dana 15.10.2018. godine, donio rješenje kojim se oduzima dozvola za obavljanje djelatnosti kolektivnog ostvarivanja autorskog prava NVO Organizaciji za zaštitu prava autora muzike Crne Gore – PAM CG.

Nakon toga, NVO Organizacija za zaštitu prava autora muzike Crne Gore – PAM CG je Ministarstvu ekonomije, kao drugostepenom organu, izjavila žalbu na rješenje Zavoda za intelektualnu svojinu o oduzimanju dozvole.

Ministarstvo ekonomije je, kao organ koji vrši nadzor nad radom Zavoda za intelektualnu svojinu, u više navrata, između ostalog i u vezi sa predmetnom inicijativom, Zavodu ukazivalo na obavezu vršenja nadzora nad radom NVO PAM CG, u skladu sa ovlašćenjima propisanim Zakonom o autorskom i srodnim pravima. Ministarstvo ekonomije je i danas uz donošenje Rješenja o usvajanju žalbe, istovremeno uputilo Zavodu još jednom zahtjev da u skladu sa članom 177 Zakona o autorskom i srodnim pravima, izvrši nadzor nad radom NVO PAM CG.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.