Standard.

četvrtak jun 13

Dekan Popović: Arhitektonski fakultet prepoznatljiviji u inostranstvu nego u Crnoj Gori

Dekan Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Svetislav Popović kaže da kandidati koji žele da upišu studije arhitekture treba da posjeduju razvijene sklonosti za prostor i oblik, logičko zaključivanje,…

54 hits

četvrtak jun 13

Vlada usvojila Predlog Zakona: Strogo zabranjeno pušenje u zatvorenom prostoru

Novim zakonskim rješenjem strogo je zabranjeno konzumiranje duvanskog proizvoda u bilo kom dijelu zatvorenog prostora, saopštio je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

80 hits

četvrtak jun 13

Crna Gora nastavlja odlučnim koracima ka jačanju istraživačke infrastrukture

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Vlada Crne Gore donijela je danas Reviziju Mape puta za istraživačku infrastrukturu Crne Gore (2019-2020). Crna Gora je prva zemlja Zapadnog Balkana koja je usvojila nacionalnu Mapu puta za istraživačku…

19 hits

četvrtak jun 13

Podrška mobilnosti omladine: Potpisana dva memoranduma

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

U Ministarstvu prosvjete danas su potpisana dva memoranduma o saradnji u oblasti podrške mobilnosti studenata i to sa NVO Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu (OCSI) i Fondacijom „Visin“ koja pruža podršku stipendiranju visokoškolaca, a…

19 hits

 
 
 
 
utorak, 11 decembar 2018 14:11

Slučaj PAM: Žalba usvojena, predmet vraćen na ponovni postupak i odlučivanje

Ministarstvo ekonomije je usvojilo žalbu i predmet vratilo Zavodu za intelektualnu svojinu na ponovni postupak i odlučivanje u postupku odlučivanja po žalbi Organizacije za zaštitu prava autora muzike Crne Gore – PAM CG.

Na Rješenje Zavoda za intelektualnu svojinu od 15.10.2018. kojim se oduzima dozvola za obavljanje djelatnosti kolektivnog ostvarivanja autorskog prava NVO PAM – CG, Žalba je usvojena zbog pogrešne primjene materijalnog prava i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Jedan od glavnih nedostataka rješenja Zavoda za intelektualnu svojinu je činjenica da Zavod za intelektualnu svojinu prije oduzimanja dozvole nije u pisanoj formi ukazao na nepravilnosti u radu PAM CG, naložio mjere i odredio rok za otklanjanje nepravilnosti, kako je to propisano članom 151 stav 2 Zakona o autorskom i srodnim pravima.

Zavod za intelektualnu svojinu, postupajući po službenoj dužnosti, a na osnovu Inicijative za oduzimanje/poništaj dozvole za obavljanje djelatnosti kolektivnog ostvarivanja autorskog i srodnih prava NVO Organizaciji PAM CG, je dana 15.10.2018. godine, donio rješenje kojim se oduzima dozvola za obavljanje djelatnosti kolektivnog ostvarivanja autorskog prava NVO Organizaciji za zaštitu prava autora muzike Crne Gore – PAM CG.

Nakon toga, NVO Organizacija za zaštitu prava autora muzike Crne Gore – PAM CG je Ministarstvu ekonomije, kao drugostepenom organu, izjavila žalbu na rješenje Zavoda za intelektualnu svojinu o oduzimanju dozvole.

Ministarstvo ekonomije je, kao organ koji vrši nadzor nad radom Zavoda za intelektualnu svojinu, u više navrata, između ostalog i u vezi sa predmetnom inicijativom, Zavodu ukazivalo na obavezu vršenja nadzora nad radom NVO PAM CG, u skladu sa ovlašćenjima propisanim Zakonom o autorskom i srodnim pravima. Ministarstvo ekonomije je i danas uz donošenje Rješenja o usvajanju žalbe, istovremeno uputilo Zavodu još jednom zahtjev da u skladu sa članom 177 Zakona o autorskom i srodnim pravima, izvrši nadzor nad radom NVO PAM CG.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.