Standard.

četvrtak mart 21

Nema više čekanja ispred šaltera: Od 1. aprila ukida se ovjera zdravstvenih

Ovjera zdravstvenih knjižica ukida se od 1. aprila, tako da crnogorski građani više neće morati da čekaju ispred šaltera u područnim jedinicama (filijalama) Fonda za zdravstveno osiguranje kako bi ovjerili…

55 hits

četvrtak mart 21

JU Centar Ljubović: Nećemo iznositi detalje u vezi sa slučajem u Beranama, podsjećamo da su u pitanju djeca

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

JU Centar Ljubović i Centar za socijalni rad za opštinu Berane preduzeli su sve aktivnosti, u skladu sa Zakonom o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku i Zakonom o socijalnoj…

20 hits

četvrtak mart 21

Raspisan poziv za Ljetnji vojni kamp: Mjesta ima za 40 srednjoškolaca

Ministarstvo odbrane objavilo je danas javni poziv za četvrti Ljetnji vojni kamp za mlade, a mjesta ima za 40 srednjoškolaca.

17 hits

četvrtak mart 21

Pravni fakultet vraća stari model studiranja?

Model studija na pravnim fakultetima 3+2+3 (osnovne, master i doktorske) nije dobar, jer, između ostalog, nije usklađen sa tržištem rada i ukoliko se ne riješi taj problem treba da se…

37 hits

 
 
 
 
utorak, 11 decembar 2018 14:11

Slučaj PAM: Žalba usvojena, predmet vraćen na ponovni postupak i odlučivanje

Ministarstvo ekonomije je usvojilo žalbu i predmet vratilo Zavodu za intelektualnu svojinu na ponovni postupak i odlučivanje u postupku odlučivanja po žalbi Organizacije za zaštitu prava autora muzike Crne Gore – PAM CG.

Na Rješenje Zavoda za intelektualnu svojinu od 15.10.2018. kojim se oduzima dozvola za obavljanje djelatnosti kolektivnog ostvarivanja autorskog prava NVO PAM – CG, Žalba je usvojena zbog pogrešne primjene materijalnog prava i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Jedan od glavnih nedostataka rješenja Zavoda za intelektualnu svojinu je činjenica da Zavod za intelektualnu svojinu prije oduzimanja dozvole nije u pisanoj formi ukazao na nepravilnosti u radu PAM CG, naložio mjere i odredio rok za otklanjanje nepravilnosti, kako je to propisano članom 151 stav 2 Zakona o autorskom i srodnim pravima.

Zavod za intelektualnu svojinu, postupajući po službenoj dužnosti, a na osnovu Inicijative za oduzimanje/poništaj dozvole za obavljanje djelatnosti kolektivnog ostvarivanja autorskog i srodnih prava NVO Organizaciji PAM CG, je dana 15.10.2018. godine, donio rješenje kojim se oduzima dozvola za obavljanje djelatnosti kolektivnog ostvarivanja autorskog prava NVO Organizaciji za zaštitu prava autora muzike Crne Gore – PAM CG.

Nakon toga, NVO Organizacija za zaštitu prava autora muzike Crne Gore – PAM CG je Ministarstvu ekonomije, kao drugostepenom organu, izjavila žalbu na rješenje Zavoda za intelektualnu svojinu o oduzimanju dozvole.

Ministarstvo ekonomije je, kao organ koji vrši nadzor nad radom Zavoda za intelektualnu svojinu, u više navrata, između ostalog i u vezi sa predmetnom inicijativom, Zavodu ukazivalo na obavezu vršenja nadzora nad radom NVO PAM CG, u skladu sa ovlašćenjima propisanim Zakonom o autorskom i srodnim pravima. Ministarstvo ekonomije je i danas uz donošenje Rješenja o usvajanju žalbe, istovremeno uputilo Zavodu još jednom zahtjev da u skladu sa članom 177 Zakona o autorskom i srodnim pravima, izvrši nadzor nad radom NVO PAM CG.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.