Standard.

utorak januar 22

Tužilaštvo ne planira sprovođenje istrage: Prijeteći komentari Kneževića se ne odnose na Đukanovića

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, posljednjih mjesec dana, gotovo svakodnevno na svom Instagram profilu objavljuje montirane video snimke i fotografije visokih crnogorskih funkcionera. Nedavno, prešao je i granice dobrog ukusa…

46 hits

utorak januar 22

Ombudsman čestitao Dan novinara: Važna uloga medija u ostvarivanju ljudskih prava, sloboda i vladavine prava

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore novinarima i ostalim medijskim radnicima čestita 23. januar – Dan novinara Crne Gore, sa željom da nastave da uspješno ostvaruju važnu ulogu i…

3 hits

utorak januar 22

Vučinić: SPC-u 40.000 da kupe mercedes; Džomić: Zenka Mihailu plaća i Total TV

Od 200.000 eura, koliko je budžetom Ministarstva za ljudska i manjinska prava opredijeljeno za pomoć vjerskim zajednicama u Crnoj Gori, najviše novca prošle godine pripalo je Islamskoj zajednici u Crnoj…

42 hits

utorak januar 22

Oko 15 radnika Regulatorne agencije za energetiku dobrovoljno dalo krv

Zaposleni u Regulatornoj agenciji za energetiku organizovali su danas akciju dobrovoljnog davanja krvi u Zavodu za transfuziju krvi u Podgorici, a povod je bio dan osnivanja te institucije. U akciji je učestvovalo oko…

5 hits

 
 
 
 
srijeda, 12 decembar 2018 07:56

Trakica i iglica za dijabetičare ima dovoljno

Trakice i lacete, odnosno iglice za dijabetičare, mogu besplatno da se dobiju u Montefarmovim apotekama na teritoriji čitave države i nijesu tačni navodi da ih nema, saopšteno je Pobjedi iz ove ustanove.

Na Fejsbuk strani Podgorički vremeplov juče je objavljen komentar dijabetičara iz Pljevalja u kojem on tvrdi da već dva mjeseca u apoteci u tom gradu nema iglica za insulinska penkala.

“Ne mogu se kupiti čak ni u privatnoj apoteci. Uz to, meni kojem je propisano 100 iglica mjesečno, doktorica daje 60 pod izgovorom da joj je tako naređeno. Nakon dva mjeseca danas su stigle u apoteku, ali, kako kaže apotekarka, prošle su za pola sata. Već nekoliko dana dajem insulin istom iglicomj čekam da dobijem trovanje. Šta nam preostaje u ovoj situaciji nego da idemo u okolne gradove da nabavimo sredstvo bez kojeg nam nema života? Odavno su Pljevlja ‘zadnja rupa na svirali’, ali je li moguće da pored zagađenog vazduha, neispravne vode, nemamo prava ni na liječenje”, naveo je ovaj Pljevljak.

Redakciji Pobjede juče se požalila Podgoričanka koja je kazala da početkom novembra u apotekama nije bilo trakica za mjerenje nivoa šećera u krvi koje se daju na recept. Nije ih, kaže, neko vrijeme bilo ni u oktobru.

Nadležni, međutim, tvrde da te konstatacije nijesu tačne, te da trakica ima dovoljno, a tu informaciju potvrdili su Pobjedi i u Udruženju dijabetičara, gdje su kazali i da nijesu imali pritužbi.

U Montefarmovim apotekama u Podgorici “Podgorica”, “Kruševac”, “Momišići”, “Stari aerodrom” i u apoteci “Risto Vukotić” u Pljevljima, na današnji dan ima dovoljno trakica za mjerenja nivoa šećera u krvi, kazali su kratko Pobjedi iz Montefarma.

Predsjednica Saveza udruženja dijabetičara dr Valentina Kalinić za Pobjedu je kazala da nijesu imali nijednu pritužbu kada je u pitanju nestašica trakica. Jedine pritužbe koje su im stigle, kako kaže, odnose se na nepreciznost trakica.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.