Standard.

četvrtak jun 13

Dekan Popović: Arhitektonski fakultet prepoznatljiviji u inostranstvu nego u Crnoj Gori

Dekan Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Svetislav Popović kaže da kandidati koji žele da upišu studije arhitekture treba da posjeduju razvijene sklonosti za prostor i oblik, logičko zaključivanje,…

54 hits

četvrtak jun 13

Vlada usvojila Predlog Zakona: Strogo zabranjeno pušenje u zatvorenom prostoru

Novim zakonskim rješenjem strogo je zabranjeno konzumiranje duvanskog proizvoda u bilo kom dijelu zatvorenog prostora, saopštio je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

80 hits

četvrtak jun 13

Crna Gora nastavlja odlučnim koracima ka jačanju istraživačke infrastrukture

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Vlada Crne Gore donijela je danas Reviziju Mape puta za istraživačku infrastrukturu Crne Gore (2019-2020). Crna Gora je prva zemlja Zapadnog Balkana koja je usvojila nacionalnu Mapu puta za istraživačku…

19 hits

četvrtak jun 13

Podrška mobilnosti omladine: Potpisana dva memoranduma

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

U Ministarstvu prosvjete danas su potpisana dva memoranduma o saradnji u oblasti podrške mobilnosti studenata i to sa NVO Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu (OCSI) i Fondacijom „Visin“ koja pruža podršku stipendiranju visokoškolaca, a…

19 hits

 
 
 
 
srijeda, 12 decembar 2018 07:56

Trakica i iglica za dijabetičare ima dovoljno

Trakice i lacete, odnosno iglice za dijabetičare, mogu besplatno da se dobiju u Montefarmovim apotekama na teritoriji čitave države i nijesu tačni navodi da ih nema, saopšteno je Pobjedi iz ove ustanove.

Na Fejsbuk strani Podgorički vremeplov juče je objavljen komentar dijabetičara iz Pljevalja u kojem on tvrdi da već dva mjeseca u apoteci u tom gradu nema iglica za insulinska penkala.

“Ne mogu se kupiti čak ni u privatnoj apoteci. Uz to, meni kojem je propisano 100 iglica mjesečno, doktorica daje 60 pod izgovorom da joj je tako naređeno. Nakon dva mjeseca danas su stigle u apoteku, ali, kako kaže apotekarka, prošle su za pola sata. Već nekoliko dana dajem insulin istom iglicomj čekam da dobijem trovanje. Šta nam preostaje u ovoj situaciji nego da idemo u okolne gradove da nabavimo sredstvo bez kojeg nam nema života? Odavno su Pljevlja ‘zadnja rupa na svirali’, ali je li moguće da pored zagađenog vazduha, neispravne vode, nemamo prava ni na liječenje”, naveo je ovaj Pljevljak.

Redakciji Pobjede juče se požalila Podgoričanka koja je kazala da početkom novembra u apotekama nije bilo trakica za mjerenje nivoa šećera u krvi koje se daju na recept. Nije ih, kaže, neko vrijeme bilo ni u oktobru.

Nadležni, međutim, tvrde da te konstatacije nijesu tačne, te da trakica ima dovoljno, a tu informaciju potvrdili su Pobjedi i u Udruženju dijabetičara, gdje su kazali i da nijesu imali pritužbi.

U Montefarmovim apotekama u Podgorici “Podgorica”, “Kruševac”, “Momišići”, “Stari aerodrom” i u apoteci “Risto Vukotić” u Pljevljima, na današnji dan ima dovoljno trakica za mjerenja nivoa šećera u krvi, kazali su kratko Pobjedi iz Montefarma.

Predsjednica Saveza udruženja dijabetičara dr Valentina Kalinić za Pobjedu je kazala da nijesu imali nijednu pritužbu kada je u pitanju nestašica trakica. Jedine pritužbe koje su im stigle, kako kaže, odnose se na nepreciznost trakica.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.