Standard.

četvrtak mart 21

Nema više čekanja ispred šaltera: Od 1. aprila ukida se ovjera zdravstvenih

Ovjera zdravstvenih knjižica ukida se od 1. aprila, tako da crnogorski građani više neće morati da čekaju ispred šaltera u područnim jedinicama (filijalama) Fonda za zdravstveno osiguranje kako bi ovjerili…

55 hits

četvrtak mart 21

JU Centar Ljubović: Nećemo iznositi detalje u vezi sa slučajem u Beranama, podsjećamo da su u pitanju djeca

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

JU Centar Ljubović i Centar za socijalni rad za opštinu Berane preduzeli su sve aktivnosti, u skladu sa Zakonom o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku i Zakonom o socijalnoj…

20 hits

četvrtak mart 21

Raspisan poziv za Ljetnji vojni kamp: Mjesta ima za 40 srednjoškolaca

Ministarstvo odbrane objavilo je danas javni poziv za četvrti Ljetnji vojni kamp za mlade, a mjesta ima za 40 srednjoškolaca.

17 hits

četvrtak mart 21

Pravni fakultet vraća stari model studiranja?

Model studija na pravnim fakultetima 3+2+3 (osnovne, master i doktorske) nije dobar, jer, između ostalog, nije usklađen sa tržištem rada i ukoliko se ne riješi taj problem treba da se…

37 hits

 
 
 
 
srijeda, 12 decembar 2018 07:56

Trakica i iglica za dijabetičare ima dovoljno

Trakice i lacete, odnosno iglice za dijabetičare, mogu besplatno da se dobiju u Montefarmovim apotekama na teritoriji čitave države i nijesu tačni navodi da ih nema, saopšteno je Pobjedi iz ove ustanove.

Na Fejsbuk strani Podgorički vremeplov juče je objavljen komentar dijabetičara iz Pljevalja u kojem on tvrdi da već dva mjeseca u apoteci u tom gradu nema iglica za insulinska penkala.

“Ne mogu se kupiti čak ni u privatnoj apoteci. Uz to, meni kojem je propisano 100 iglica mjesečno, doktorica daje 60 pod izgovorom da joj je tako naređeno. Nakon dva mjeseca danas su stigle u apoteku, ali, kako kaže apotekarka, prošle su za pola sata. Već nekoliko dana dajem insulin istom iglicomj čekam da dobijem trovanje. Šta nam preostaje u ovoj situaciji nego da idemo u okolne gradove da nabavimo sredstvo bez kojeg nam nema života? Odavno su Pljevlja ‘zadnja rupa na svirali’, ali je li moguće da pored zagađenog vazduha, neispravne vode, nemamo prava ni na liječenje”, naveo je ovaj Pljevljak.

Redakciji Pobjede juče se požalila Podgoričanka koja je kazala da početkom novembra u apotekama nije bilo trakica za mjerenje nivoa šećera u krvi koje se daju na recept. Nije ih, kaže, neko vrijeme bilo ni u oktobru.

Nadležni, međutim, tvrde da te konstatacije nijesu tačne, te da trakica ima dovoljno, a tu informaciju potvrdili su Pobjedi i u Udruženju dijabetičara, gdje su kazali i da nijesu imali pritužbi.

U Montefarmovim apotekama u Podgorici “Podgorica”, “Kruševac”, “Momišići”, “Stari aerodrom” i u apoteci “Risto Vukotić” u Pljevljima, na današnji dan ima dovoljno trakica za mjerenja nivoa šećera u krvi, kazali su kratko Pobjedi iz Montefarma.

Predsjednica Saveza udruženja dijabetičara dr Valentina Kalinić za Pobjedu je kazala da nijesu imali nijednu pritužbu kada je u pitanju nestašica trakica. Jedine pritužbe koje su im stigle, kako kaže, odnose se na nepreciznost trakica.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.