Standard.

četvrtak jun 13

Dekan Popović: Arhitektonski fakultet prepoznatljiviji u inostranstvu nego u Crnoj Gori

Dekan Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Svetislav Popović kaže da kandidati koji žele da upišu studije arhitekture treba da posjeduju razvijene sklonosti za prostor i oblik, logičko zaključivanje,…

54 hits

četvrtak jun 13

Vlada usvojila Predlog Zakona: Strogo zabranjeno pušenje u zatvorenom prostoru

Novim zakonskim rješenjem strogo je zabranjeno konzumiranje duvanskog proizvoda u bilo kom dijelu zatvorenog prostora, saopštio je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

80 hits

četvrtak jun 13

Crna Gora nastavlja odlučnim koracima ka jačanju istraživačke infrastrukture

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Vlada Crne Gore donijela je danas Reviziju Mape puta za istraživačku infrastrukturu Crne Gore (2019-2020). Crna Gora je prva zemlja Zapadnog Balkana koja je usvojila nacionalnu Mapu puta za istraživačku…

19 hits

četvrtak jun 13

Podrška mobilnosti omladine: Potpisana dva memoranduma

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

U Ministarstvu prosvjete danas su potpisana dva memoranduma o saradnji u oblasti podrške mobilnosti studenata i to sa NVO Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu (OCSI) i Fondacijom „Visin“ koja pruža podršku stipendiranju visokoškolaca, a…

19 hits

 
 
 
 
srijeda, 12 decembar 2018 08:30

Izdate dozvole za gradnju tri naplatne rampe na auto-putu

Ministarstvo održivog razvoja izdalo je građevinsku dozvolu za izgradnju naplatnih rampi Veruša, Mateševo i Pelev Brijeg sa pripadajućim trafostanicama na prioritetnoj dionici auto-puta Bar Boljare, bazom za održavanje, vatrogasnom stanicom i odmorištem, piše Pobjeda.

Ovi objekti se nalaze na lokacijama katastarskih opština Pelev Brijeg i Lijeva Rijeka, na području opštine Podgorica i na katastarskoj opštini Jabuka u opštini Kolašin.

U rješenju Ministarstva održivog razvoja se navodi da su naplatne rampe Pelev Brijeg, Veruša i Mateševo pojedinačne bruto građevinske površine 222,6 metara kvadratnih sa nadstrešnicama površine 324,4 kvadrata. Navodi se da bazu za održavanje Pelev Brijeg čine upravna zgrada sa centrom za kontrolu saobraćaja, koja se sastoji od prizemlja i sprata, ukupne bruto površine 1697 kvadrata.

Predviđena je i toplana za potrebe objekata baze, ukupne bruto površine 169,4 kvadrata, kao i garaža za teretna vozila i skladišta opreme i materijala ukupne površine 2.447 kvadrata.

Predviđena je i izgradnja radionice za održavanje vozila, bruto površine 1.069,6 kvadrata, kao i magacin soli i agregata ukupne površine 813,7 kvadrata. Planirana je i izgradnja vatrogasne stanice ukupne površine 479,2 kvadrata, kao i nadstrešnica pumpe za gorivo i portirnice.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.