Standard.

četvrtak mart 21

Nema više čekanja ispred šaltera: Od 1. aprila ukida se ovjera zdravstvenih

Ovjera zdravstvenih knjižica ukida se od 1. aprila, tako da crnogorski građani više neće morati da čekaju ispred šaltera u područnim jedinicama (filijalama) Fonda za zdravstveno osiguranje kako bi ovjerili…

55 hits

četvrtak mart 21

JU Centar Ljubović: Nećemo iznositi detalje u vezi sa slučajem u Beranama, podsjećamo da su u pitanju djeca

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

JU Centar Ljubović i Centar za socijalni rad za opštinu Berane preduzeli su sve aktivnosti, u skladu sa Zakonom o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku i Zakonom o socijalnoj…

20 hits

četvrtak mart 21

Raspisan poziv za Ljetnji vojni kamp: Mjesta ima za 40 srednjoškolaca

Ministarstvo odbrane objavilo je danas javni poziv za četvrti Ljetnji vojni kamp za mlade, a mjesta ima za 40 srednjoškolaca.

17 hits

četvrtak mart 21

Pravni fakultet vraća stari model studiranja?

Model studija na pravnim fakultetima 3+2+3 (osnovne, master i doktorske) nije dobar, jer, između ostalog, nije usklađen sa tržištem rada i ukoliko se ne riješi taj problem treba da se…

37 hits

 
 
 
 
srijeda, 12 decembar 2018 08:30

Izdate dozvole za gradnju tri naplatne rampe na auto-putu

Ministarstvo održivog razvoja izdalo je građevinsku dozvolu za izgradnju naplatnih rampi Veruša, Mateševo i Pelev Brijeg sa pripadajućim trafostanicama na prioritetnoj dionici auto-puta Bar Boljare, bazom za održavanje, vatrogasnom stanicom i odmorištem, piše Pobjeda.

Ovi objekti se nalaze na lokacijama katastarskih opština Pelev Brijeg i Lijeva Rijeka, na području opštine Podgorica i na katastarskoj opštini Jabuka u opštini Kolašin.

U rješenju Ministarstva održivog razvoja se navodi da su naplatne rampe Pelev Brijeg, Veruša i Mateševo pojedinačne bruto građevinske površine 222,6 metara kvadratnih sa nadstrešnicama površine 324,4 kvadrata. Navodi se da bazu za održavanje Pelev Brijeg čine upravna zgrada sa centrom za kontrolu saobraćaja, koja se sastoji od prizemlja i sprata, ukupne bruto površine 1697 kvadrata.

Predviđena je i toplana za potrebe objekata baze, ukupne bruto površine 169,4 kvadrata, kao i garaža za teretna vozila i skladišta opreme i materijala ukupne površine 2.447 kvadrata.

Predviđena je i izgradnja radionice za održavanje vozila, bruto površine 1.069,6 kvadrata, kao i magacin soli i agregata ukupne površine 813,7 kvadrata. Planirana je i izgradnja vatrogasne stanice ukupne površine 479,2 kvadrata, kao i nadstrešnica pumpe za gorivo i portirnice.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.