Standard.

subota decembar 14

Po završetku školovanja ostalo da radi 60 odsto učenika

Prema prvim rezultatima dualnog sistema obrazovanja, 60 odsto učenika ostalo je da radi odmah po završetku školovanja, uglavnom kod istih poslodavaca, a jedan dio se zaposlio kod drugih, saopšteno je…

199 hits

petak decembar 13

Mitropolija: Da se DPS okane zastrašivanja pravoslavnih vjernika

Mitropolija crnogorsko-primorska poručila je danas Demokratskoj partiji socijalista da se okane zastrašivanja pravoslavnih vjernika.

389 hits

petak decembar 13

Istraživanje CEDEM-a: Policija uživa veliko povjerenje građana

Objavljeno u: Društvo

by Lejla

Prema najnovijem istraživanju koje je objavio CEDEM policija Crne Gore uživa veliko povjerenje građana, što je rezultat posvećenog i profesionalnog rada.

162 hits

petak decembar 13

Prvi dio akcije prikupljanja pomoći za stanovnike Albanije traje do kraja decembra

Objavljeno u: Društvo

by Lejla

Crveni krst Crne Gore je, povodom zemljotresa koji je pogodio Albaniju, aktivirao žiro račun na koji je do danas uplaćeno 99 783,21 eura od strane građana, ali i privrednih i…

152 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
četvrtak, 10 januar 2019 08:29

Poreska uprava pripremila još 400 prijedloga za stečaj

Poreska uprava je donijela 1.200 rješenja za ukidanje reprograma poreskog duga firmama u kojima su prijavljena 1.334 radnika. Privrednom sudu podnijeli smo prijedloge za 42 stečaja i imamo još 400 predmeta spremnih za predlaganje stečaja, kazao je Pobjedi direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša.

Naveo je da će stečaj predložiti za sve obveznike kojima su ukinuta rješenja o reprogramu i naveo da najviše tih firmi duguje porez i doprinose.

“U velikoj mjeri se radi o preduzećima koja duže ne posluju, pa njihov stečaj neće ugroziti tržište rada. Naprotiv, oslobodiće se nelikvidnih preduzeća koja narušavaju tržišnu utakmicu”, ocijenio je direktor Poreske uprave.

Za dvije godine primjene zakona o reprogramu naplaćeno je 44,8 miliona eura duga. Među 1.200 ukinutih rješenja o reprogramu, polovina se odnosi na obveznike sa Crne liste, a njihov ukupni dug je 41.9 miliona, od čega je 5,6 miliona kamata.

“Prema analizi od kraja novembra, 2018. godine nivo dospjelog duga smanjen je za 25 miliona i u ovom momentu iznosi 420 miliona eura. Treba pomenuti i da je tokom prethodne tru godine ukupan dug smanjen za 167 miliona eura”, objasnio je Mugoša i dodao da će se taj trend nastaviti i u ovoj godini.

On je rekao da se 40 odsto duga odnosi na porez i doprinose na zarade.

“Po ovom osnovu prošle godine dug je smanjen za 12,5 miliona eura, a u protekle tri godine za 150 miliona. To, uz činjenicu da naplata poreza i doprinosa bilježi rast iz godine u godinu, ukazuje da napori Poreske uprave i ostalih službi da se unaprijedi poreska disiplina na tržištu rada postepeno daju rezultate”, kaže direktor Poreske uprave.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.