Standard.

petak avgust 23

EK za Standard: Prihvatanje seksualne raznolikosti sporo napreduje, sami odlučite da li ćete dozvoliti istopolne brakove

Evropska komisija (EK) ocijenila je da prihvatanje seksualne raznolikosti u Crnoj Gori napreduje sporim tempom, ali su istakli da naša država sama, bez uticaja Evropske unije, treba da odluči da…

144 hits

petak avgust 23

Zdravstvene ustanove da poštuju propise kada je u pitanju nasilje u porodici

Zdravstvene ustanove moraju da poštuju jasno propisane korake u postupanju kada je u pitanju nasilje u porodici i nasilje prema ženama, saopšteno je iz Centra za ženska prava povodom nedavnog…

100 hits

petak avgust 23

Sahrana Radovića najvjerovatnije u ponedjeljak

Posmrtni ostaci alpiniste Milana Radovića očekuje se da će u Crnu Goru biti dopremljeni sjutra popodne, na tivatski aerodrom.

226 hits

petak avgust 23

Koalicija za održivi razvoj: Sve u državi uništeno, ne damo da se unovče Sinjajevina, rijeke i Jadransko more

Koalicija za održivi razvoj održala je danas performans i konferenciju za medije ispred Skupštine Crne Gore na kojoj su podsjetili da se "prirodni resursi naše države rapidno devastiraju zarad interesa…

176 hits

 
 
 
 
petak, 11 januar 2019 16:15

Nova M demantovala Vijesti: "Dezinformisanje i kršenje novinarskih načela tačnosti i objekitivnosti ne smiju biti tolerisani"

TV Nova M reagovala je povodom, kako su saopštili, tendencioznih, netačnih i neprimjerenih navoda na portalu i u novinama Vijesti od 11. januara, u kojima se ta televizija, koja postoji od 9.oktobra 2018. godine, stavlja u kontekst koji im ne pripada. 

"Naime, autoka teksta "Smišljeno udarali po ugledu i javnost dovodili u zabludu" za događaje iz marta 2017. optužuje naš medij, (navodeći naziv Nova M više puta), za događaj iz marta 2017. iako je, kako cijela crnogorska i šira javnost zna, televizija Nova M počela sa radom 9. oktobra 2018", reagovali su iz Nova M. 

Shodno tome, ta televizija "nema apsolutno nikakve veze" sa objavama iz te godine, o kojima autorka teksta piše, čime ona i Vijesti, pokušavaju da namjerno dovedu u zabludu i nanesu štetu ugledu te kompanije i Novoj M kao konkurenciji, dodaje se u reagovanju.

Kako su saopštili, ovakvo "dezinformisanje javnosti i kršenje novinarskih načela tačnosti i objekitivnosti", ne smiju biti tolerisani u savremenom demokratskom društvu, čemu teži crnogorsko.

"Naša televizija uputila je reagovanje, tzv. demanti i pomenutom mediju, a onu su po zakonu dužni da ga objave na istom mjestu ( u novinama i na portalu), na kojem su objavili apsolutnu neistinu o Novoj M, a ukoliko to ne učine pravdu ćemo potražiti pred nadležnim sudskim organima, kako bismo zaštitili svoja Ustavom zagarantovana prava", zaključuje se u saopštenju.

Posljednji put izmijenjeno petak, 11 januar 2019 17:09

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.