Standard.

četvrtak mart 21

Nema više čekanja ispred šaltera: Od 1. aprila ukida se ovjera zdravstvenih

Ovjera zdravstvenih knjižica ukida se od 1. aprila, tako da crnogorski građani više neće morati da čekaju ispred šaltera u područnim jedinicama (filijalama) Fonda za zdravstveno osiguranje kako bi ovjerili…

55 hits

četvrtak mart 21

JU Centar Ljubović: Nećemo iznositi detalje u vezi sa slučajem u Beranama, podsjećamo da su u pitanju djeca

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

JU Centar Ljubović i Centar za socijalni rad za opštinu Berane preduzeli su sve aktivnosti, u skladu sa Zakonom o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku i Zakonom o socijalnoj…

20 hits

četvrtak mart 21

Raspisan poziv za Ljetnji vojni kamp: Mjesta ima za 40 srednjoškolaca

Ministarstvo odbrane objavilo je danas javni poziv za četvrti Ljetnji vojni kamp za mlade, a mjesta ima za 40 srednjoškolaca.

18 hits

četvrtak mart 21

Pravni fakultet vraća stari model studiranja?

Model studija na pravnim fakultetima 3+2+3 (osnovne, master i doktorske) nije dobar, jer, između ostalog, nije usklađen sa tržištem rada i ukoliko se ne riješi taj problem treba da se…

37 hits

 
 
 
 
petak, 11 januar 2019 16:15

Nova M demantovala Vijesti: "Dezinformisanje i kršenje novinarskih načela tačnosti i objekitivnosti ne smiju biti tolerisani"

TV Nova M reagovala je povodom, kako su saopštili, tendencioznih, netačnih i neprimjerenih navoda na portalu i u novinama Vijesti od 11. januara, u kojima se ta televizija, koja postoji od 9.oktobra 2018. godine, stavlja u kontekst koji im ne pripada. 

"Naime, autoka teksta "Smišljeno udarali po ugledu i javnost dovodili u zabludu" za događaje iz marta 2017. optužuje naš medij, (navodeći naziv Nova M više puta), za događaj iz marta 2017. iako je, kako cijela crnogorska i šira javnost zna, televizija Nova M počela sa radom 9. oktobra 2018", reagovali su iz Nova M. 

Shodno tome, ta televizija "nema apsolutno nikakve veze" sa objavama iz te godine, o kojima autorka teksta piše, čime ona i Vijesti, pokušavaju da namjerno dovedu u zabludu i nanesu štetu ugledu te kompanije i Novoj M kao konkurenciji, dodaje se u reagovanju.

Kako su saopštili, ovakvo "dezinformisanje javnosti i kršenje novinarskih načela tačnosti i objekitivnosti", ne smiju biti tolerisani u savremenom demokratskom društvu, čemu teži crnogorsko.

"Naša televizija uputila je reagovanje, tzv. demanti i pomenutom mediju, a onu su po zakonu dužni da ga objave na istom mjestu ( u novinama i na portalu), na kojem su objavili apsolutnu neistinu o Novoj M, a ukoliko to ne učine pravdu ćemo potražiti pred nadležnim sudskim organima, kako bismo zaštitili svoja Ustavom zagarantovana prava", zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 11 januar 2019 17:09

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.