Standard.

utorak maj 21

Rastoder za Standard: Država mora biti neupitna, a vlast smjenjiva

Jedan od vodećih savremenih crnogorskih istoričara Šerbo Rastoder kazao je u razgovoru za Stadard, da ako želimo da smanjimo broj onih koji su bili protiv nezavisnosti 2006. godine država mora…

54 hits

utorak maj 21

Besplatan ulaz u pet nacionalnih parkova 22. i 24. maja

Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG), povodom Međunarodnog dana biodiverziteta, 22. maja, i Evropskog dana parkova, 24. maja, odobrili su besplatan ulaz za sve posjetioce pet crnogorskih nacionalnih parkova. NPCG, povodom obilježavanja…

18 hits

utorak maj 21

Cetinje: Ni kiša nije spriječila doček 21. maja

Dan nezavisnosti Crne Gore 21. maj dočekan je sinoć u Prijestonici, i pored velikog nevremena, na veličanstven način, kako i dolikuje ovom velikom prazniku, saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže.

24 hits

utorak maj 21

Vušanović: Potreba za mašinskim inženjerima uvijek postoji

Dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore Igor Vušanović za sajt UCG govorio je o sve većoj potrebi za profesijom mašinskog inženjera na tržištu rada, potrebi fakulteta za mladim ljudima na…

15 hits

 
 
 
 
petak, 11 januar 2019 16:15

Nova M demantovala Vijesti: "Dezinformisanje i kršenje novinarskih načela tačnosti i objekitivnosti ne smiju biti tolerisani"

TV Nova M reagovala je povodom, kako su saopštili, tendencioznih, netačnih i neprimjerenih navoda na portalu i u novinama Vijesti od 11. januara, u kojima se ta televizija, koja postoji od 9.oktobra 2018. godine, stavlja u kontekst koji im ne pripada. 

"Naime, autoka teksta "Smišljeno udarali po ugledu i javnost dovodili u zabludu" za događaje iz marta 2017. optužuje naš medij, (navodeći naziv Nova M više puta), za događaj iz marta 2017. iako je, kako cijela crnogorska i šira javnost zna, televizija Nova M počela sa radom 9. oktobra 2018", reagovali su iz Nova M. 

Shodno tome, ta televizija "nema apsolutno nikakve veze" sa objavama iz te godine, o kojima autorka teksta piše, čime ona i Vijesti, pokušavaju da namjerno dovedu u zabludu i nanesu štetu ugledu te kompanije i Novoj M kao konkurenciji, dodaje se u reagovanju.

Kako su saopštili, ovakvo "dezinformisanje javnosti i kršenje novinarskih načela tačnosti i objekitivnosti", ne smiju biti tolerisani u savremenom demokratskom društvu, čemu teži crnogorsko.

"Naša televizija uputila je reagovanje, tzv. demanti i pomenutom mediju, a onu su po zakonu dužni da ga objave na istom mjestu ( u novinama i na portalu), na kojem su objavili apsolutnu neistinu o Novoj M, a ukoliko to ne učine pravdu ćemo potražiti pred nadležnim sudskim organima, kako bismo zaštitili svoja Ustavom zagarantovana prava", zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 11 januar 2019 17:09

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.