Standard.

utorak januar 22

Tužilaštvo ne planira sprovođenje istrage: Prijeteći komentari Kneževića se ne odnose na Đukanovića

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, posljednjih mjesec dana, gotovo svakodnevno na svom Instagram profilu objavljuje montirane video snimke i fotografije visokih crnogorskih funkcionera. Nedavno, prešao je i granice dobrog ukusa…

51 hits

utorak januar 22

Ombudsman čestitao Dan novinara: Važna uloga medija u ostvarivanju ljudskih prava, sloboda i vladavine prava

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore novinarima i ostalim medijskim radnicima čestita 23. januar – Dan novinara Crne Gore, sa željom da nastave da uspješno ostvaruju važnu ulogu i…

5 hits

utorak januar 22

Vučinić: SPC-u 40.000 da kupe mercedes; Džomić: Zenka Mihailu plaća i Total TV

Od 200.000 eura, koliko je budžetom Ministarstva za ljudska i manjinska prava opredijeljeno za pomoć vjerskim zajednicama u Crnoj Gori, najviše novca prošle godine pripalo je Islamskoj zajednici u Crnoj…

44 hits

utorak januar 22

Oko 15 radnika Regulatorne agencije za energetiku dobrovoljno dalo krv

Zaposleni u Regulatornoj agenciji za energetiku organizovali su danas akciju dobrovoljnog davanja krvi u Zavodu za transfuziju krvi u Podgorici, a povod je bio dan osnivanja te institucije. U akciji je učestvovalo oko…

6 hits

 
 
 
 
petak, 11 januar 2019 16:15

Nova M demantovala Vijesti: "Dezinformisanje i kršenje novinarskih načela tačnosti i objekitivnosti ne smiju biti tolerisani"

TV Nova M reagovala je povodom, kako su saopštili, tendencioznih, netačnih i neprimjerenih navoda na portalu i u novinama Vijesti od 11. januara, u kojima se ta televizija, koja postoji od 9.oktobra 2018. godine, stavlja u kontekst koji im ne pripada. 

"Naime, autoka teksta "Smišljeno udarali po ugledu i javnost dovodili u zabludu" za događaje iz marta 2017. optužuje naš medij, (navodeći naziv Nova M više puta), za događaj iz marta 2017. iako je, kako cijela crnogorska i šira javnost zna, televizija Nova M počela sa radom 9. oktobra 2018", reagovali su iz Nova M. 

Shodno tome, ta televizija "nema apsolutno nikakve veze" sa objavama iz te godine, o kojima autorka teksta piše, čime ona i Vijesti, pokušavaju da namjerno dovedu u zabludu i nanesu štetu ugledu te kompanije i Novoj M kao konkurenciji, dodaje se u reagovanju.

Kako su saopštili, ovakvo "dezinformisanje javnosti i kršenje novinarskih načela tačnosti i objekitivnosti", ne smiju biti tolerisani u savremenom demokratskom društvu, čemu teži crnogorsko.

"Naša televizija uputila je reagovanje, tzv. demanti i pomenutom mediju, a onu su po zakonu dužni da ga objave na istom mjestu ( u novinama i na portalu), na kojem su objavili apsolutnu neistinu o Novoj M, a ukoliko to ne učine pravdu ćemo potražiti pred nadležnim sudskim organima, kako bismo zaštitili svoja Ustavom zagarantovana prava", zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno petak, 11 januar 2019 17:09

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.