Standard.

utorak januar 22

Tužilaštvo ne planira sprovođenje istrage: Prijeteći komentari Kneževića se ne odnose na Đukanovića

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, posljednjih mjesec dana, gotovo svakodnevno na svom Instagram profilu objavljuje montirane video snimke i fotografije visokih crnogorskih funkcionera. Nedavno, prešao je i granice dobrog ukusa…

51 hits

utorak januar 22

Ombudsman čestitao Dan novinara: Važna uloga medija u ostvarivanju ljudskih prava, sloboda i vladavine prava

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore novinarima i ostalim medijskim radnicima čestita 23. januar – Dan novinara Crne Gore, sa željom da nastave da uspješno ostvaruju važnu ulogu i…

5 hits

utorak januar 22

Vučinić: SPC-u 40.000 da kupe mercedes; Džomić: Zenka Mihailu plaća i Total TV

Od 200.000 eura, koliko je budžetom Ministarstva za ljudska i manjinska prava opredijeljeno za pomoć vjerskim zajednicama u Crnoj Gori, najviše novca prošle godine pripalo je Islamskoj zajednici u Crnoj…

44 hits

utorak januar 22

Oko 15 radnika Regulatorne agencije za energetiku dobrovoljno dalo krv

Zaposleni u Regulatornoj agenciji za energetiku organizovali su danas akciju dobrovoljnog davanja krvi u Zavodu za transfuziju krvi u Podgorici, a povod je bio dan osnivanja te institucije. U akciji je učestvovalo oko…

6 hits

 
 
 
 
subota, 12 januar 2019 16:07

Ponuda Crne Gore za aktivni odmor na specijalizovanom sajmu turizma u Štutgartu

U okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Njemačke, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore turistička ponuda destinacije predstavlja se na specijalizovanom sajmu za aktivni odmor „CMT“,12. i 13. januara u Štutgartu.

Kako pojašnjavaju iz NTO, riječ je o najvećem specijalizovanom sajmu u Evropi koji se održava od 12-20. januara, a Crna Gora predstavlja se u danima koji su posvećeni promociji ponude za planinarenje i biciklizam.

"Interesovanje za ovim segmentom turističke ponude je u usponu kada su u pitanju svjetski turistički trendovi, a naročito kada su posrijedi njemački turisti.

Ljubiteljima aktivnog odmora uz vožnju bicikla i planinarenje u Crnoj Gori je na raspolaganju mnoštvo biciklističkih ruta i planinarskih staza među kojima mnoge prolaze kroz pet nacionalnih parkova, koji obiluju prirodnim ljepotama, što našu destinaciju čini posebno atraktivnom i konkurentnom na planu ponude za aktivni odmor", navedeno je u saopštenju.

Da je interesovanje sa ovog tržišta u porastu govori podatak da je tokom 10 mjeseci 2018. u kolektivnom smještaju u Crnoj Gori boravilo oko 50.000 turista iz Njemačke, koji su ostvarili oko 70 odsto više noćenja u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

"Nastavak tog trenda očekuje se i ove godine, između ostalog tome će doprinijeti i nove avio linije sa njemačkim gradovima. Ove godine, austrijska niskobudžetna kompanija Laudamotion realizovaće letove na relaciji Štutgart-Podgorica-Štutgart od aprila. Takođe, Wizz Air na relaciji Memingen – Podgorica uvodi od aprila i dodatnu rotaciju, tako da će saobraćati tri puta sedmično.

Sajam „CMT“ je jedan od najvećih svjetskih sajmova turizma sa preko 240.000 posjetilaca i više od 2.000 izlagača iz cijeloga svijeta koji predstavljaju nove destinacije, zemlje, regije, gradove za aktivni odmor", dodaju u saopštenju.

Pored JP Nacionalni parkovi Crne Gore turističku ponudu predstavili su i lokalna turistička organizacija Bara i turistička agencija Montenegro Tourist Service.

Promocija u Njemačkoj, nakon ovog sajma, nastavlja se učešćem Nacionalne turističke organizacije Crne Gore na specijalizovanom sajmu FR.e.e koji će biti održan u Minhenu u februaru ove godine.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno subota, 12 januar 2019 15:45

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.