Standard.

četvrtak jun 13

Dekan Popović: Arhitektonski fakultet prepoznatljiviji u inostranstvu nego u Crnoj Gori

Dekan Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Svetislav Popović kaže da kandidati koji žele da upišu studije arhitekture treba da posjeduju razvijene sklonosti za prostor i oblik, logičko zaključivanje,…

55 hits

četvrtak jun 13

Vlada usvojila Predlog Zakona: Strogo zabranjeno pušenje u zatvorenom prostoru

Novim zakonskim rješenjem strogo je zabranjeno konzumiranje duvanskog proizvoda u bilo kom dijelu zatvorenog prostora, saopštio je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

80 hits

četvrtak jun 13

Crna Gora nastavlja odlučnim koracima ka jačanju istraživačke infrastrukture

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Vlada Crne Gore donijela je danas Reviziju Mape puta za istraživačku infrastrukturu Crne Gore (2019-2020). Crna Gora je prva zemlja Zapadnog Balkana koja je usvojila nacionalnu Mapu puta za istraživačku…

19 hits

četvrtak jun 13

Podrška mobilnosti omladine: Potpisana dva memoranduma

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

U Ministarstvu prosvjete danas su potpisana dva memoranduma o saradnji u oblasti podrške mobilnosti studenata i to sa NVO Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu (OCSI) i Fondacijom „Visin“ koja pruža podršku stipendiranju visokoškolaca, a…

19 hits

 
 
 
 
subota, 12 januar 2019 16:07

Ponuda Crne Gore za aktivni odmor na specijalizovanom sajmu turizma u Štutgartu

U okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Njemačke, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore turistička ponuda destinacije predstavlja se na specijalizovanom sajmu za aktivni odmor „CMT“,12. i 13. januara u Štutgartu.

Kako pojašnjavaju iz NTO, riječ je o najvećem specijalizovanom sajmu u Evropi koji se održava od 12-20. januara, a Crna Gora predstavlja se u danima koji su posvećeni promociji ponude za planinarenje i biciklizam.

"Interesovanje za ovim segmentom turističke ponude je u usponu kada su u pitanju svjetski turistički trendovi, a naročito kada su posrijedi njemački turisti.

Ljubiteljima aktivnog odmora uz vožnju bicikla i planinarenje u Crnoj Gori je na raspolaganju mnoštvo biciklističkih ruta i planinarskih staza među kojima mnoge prolaze kroz pet nacionalnih parkova, koji obiluju prirodnim ljepotama, što našu destinaciju čini posebno atraktivnom i konkurentnom na planu ponude za aktivni odmor", navedeno je u saopštenju.

Da je interesovanje sa ovog tržišta u porastu govori podatak da je tokom 10 mjeseci 2018. u kolektivnom smještaju u Crnoj Gori boravilo oko 50.000 turista iz Njemačke, koji su ostvarili oko 70 odsto više noćenja u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

"Nastavak tog trenda očekuje se i ove godine, između ostalog tome će doprinijeti i nove avio linije sa njemačkim gradovima. Ove godine, austrijska niskobudžetna kompanija Laudamotion realizovaće letove na relaciji Štutgart-Podgorica-Štutgart od aprila. Takođe, Wizz Air na relaciji Memingen – Podgorica uvodi od aprila i dodatnu rotaciju, tako da će saobraćati tri puta sedmično.

Sajam „CMT“ je jedan od najvećih svjetskih sajmova turizma sa preko 240.000 posjetilaca i više od 2.000 izlagača iz cijeloga svijeta koji predstavljaju nove destinacije, zemlje, regije, gradove za aktivni odmor", dodaju u saopštenju.

Pored JP Nacionalni parkovi Crne Gore turističku ponudu predstavili su i lokalna turistička organizacija Bara i turistička agencija Montenegro Tourist Service.

Promocija u Njemačkoj, nakon ovog sajma, nastavlja se učešćem Nacionalne turističke organizacije Crne Gore na specijalizovanom sajmu FR.e.e koji će biti održan u Minhenu u februaru ove godine.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno subota, 12 januar 2019 15:45

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.