Standard.

četvrtak februar 21

Sa velikom slikom Đukanovića došao iz Nikšića da bi ispred Skupštine dao podršku Milu

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Nikšićanin Goran Darmanović, došao je danas ispred Skupštine kako bi dao podršku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. Gotovo svi poslanici prošli su pored njega pri ulazu u Skupštinu, a nije…

250 hits

četvrtak februar 21

Aktivisti GP URA izlijepili zgradu RTCG-a naljepnicama

Aktivisti Građanskog pokreta URA izlijepili su zgradu RTCG-a i više lokacija u gradu naljepnicama koje simbolično oslikavaju trenutnu programsku politiku Javnog servisa, saopštili su iz ove partije.

36 hits

četvrtak februar 21

Smjijenjena dekanica Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, Stanovčić zatečena

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore juče je razriješio dekanicu Fakulteta za turizam i hotelijerstvo prof. dr Tatjanu Stanovčić zbog, kako su naveli, neizvršavanja odluka nadležnih organa Univerziteta i nepostupanja u…

42 hits

četvrtak februar 21

Skordis: Tužićemo Kneževića zbog laži

Ovlašćeni zastupnik firme Kaspia Property, kiparski advokat Kirjakos Skordis najavio je da će odbjeglog biznismena Duška Kneževića “tužiti za sve laži koje je izrekao u posljednje tri godine”.

30 hits

 
 
 
 
utorak, 22 januar 2019 15:17

Bijelo Polje: Obilježena godišnjica od željezničke tragedije na Bioču

Polaganjem vijenaca na Spomenik u gradskom parku danas je u Bijelom Polju obilježeno 13 godina od željezničke tragedije na Bioču, kada je poginulo 47 putnika a više od 200 povrijeđeno. U ime NVO "Voz neprebola", Goran Vojinović, obratio se onima koje, pozivaju, prozivaju, dokazuju im, upućuju i koje krive.

Bijelo Polje: Obilježena godišnjica od željezničke tragedije na Bioču FOTO: Beća Čoković

“Prekjuče smo u Podgorici tražili ono što nam pripada po zakonskim normama, da nam se riješe određeni problemi, a to prije svega da nam se ublaže posljedice nesreće na Boču. Tražimo da se konačno pokrene postupak kako bi se došlo do konačne i prave istine vezane za željezničku nesreću. Adrese kojima smo se obraćali su predsjednici Skupštine, države i Vlade Crne Gore”, kazao je Vojinović dodajući da očekuju da ih primi i premijer Duško Marković.

Rekao je, da su primljeni u Ministarstvu saobraćaja, ali da to nije prava adresa za rešavanje njihovih problema, već da je Vlada. Takođe je poručio da traže reagovanje Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića i pozvali ga da sa specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem konačno pokrene istragu.

“Ne tražimo da ispunite sve ono što ste obećali, svih ovih godina. Samo ono što nam pripada kao ljudima, i što zakon dozvoljava. Znamo da sve što govorimo, kažemo sa istinom, sto odsto. Nikoga lično ne prozivamo. Samo želimo da institucije kojima smo se obraćali se konačno okrenu problematici i rešavanju svega vezanog za nesreću i ono što je za nas najbitnije, da se dođe do istine. Istina je jedna, pravde sigurno nema, jer da je ima tragedija se ne bi desila. Tražimo da istina izađe na vidjelo, da ne bude kriv samo jedan čovjek koji je osuđen na šest godina zatvora, odnosno mjesec i po za svih 47 ljudi ili po učesniku u tragediji nekoliko dana za svakog čovjeka“, poručio je Vojinović.

Povrijeđeni putnik u vozu Vesko Vlahović kazao je da je nesreća u crno zavila Crnu Goru, a posebno Bijelo Polje.

“Bijelo Polje i danas pokazuje da ovdje živi neka druga Crna Gora. Mnogo humanija. I ovaj spomenik, gdje u potpisu piše ,,građani Bijelog Polja'' potvrđuje to", poručio je Vlahović.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 22 januar 2019 15:30

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.