Standard.

subota avgust 17

Prijava protiv organizatora skupa na Cijevni: Zakone svi moraju da poštuju

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Ministarstvo kulture podnijeće prijavu protiv organizatora javnog skupa u Tragaji na obali Cijevne na kojem je bila istaknuta samo albanska zastava.

193 hits

subota avgust 17

Knjige u prodaji od ponedjeljka 26. avgusta

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Distribucija kompleta udžbenika počeće najkasnije u ponedjeljak, a prodaja, kako su i ranije najavili iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, počinje 26. avgusta.

120 hits

subota avgust 17

Vandali oskrnavili objekat CPC u Nikšiću, Episkop Boris poručio: Svoji smo na svome, znamo ko su nalogodavci

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Nepoznati počinioci oskrnavili su u noći između četvrtka i petka objekat Crnogorske pravoslavne crkve u Nikšiću grafitima neprimjerene sadržine i ispisanim ocilima po zidovima i vratima. Vladika Boris, episkop ostroškonikšićki Crnogorske…

123 hits

petak avgust 16

Na Durmitoru spašena državljanka Irske, u toku njen transport ka Žabljaku

Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore uspješno su završili spasilačku akciju na Durmitoru, u kojoj je državljanka Irske Amanda Finnegan (33) prilikom planinarenja sa grupom sunarodnika zadobila povredu lijeve noge.

141 hits

 
 
 
 
utorak, 22 januar 2019 15:17

Bijelo Polje: Obilježena godišnjica od željezničke tragedije na Bioču

Bijelo Polje: Obilježena godišnjica od željezničke tragedije na Bioču FOTO: Beća Čoković

Polaganjem vijenaca na Spomenik u gradskom parku danas je u Bijelom Polju obilježeno 13 godina od željezničke tragedije na Bioču, kada je poginulo 47 putnika a više od 200 povrijeđeno. U ime NVO "Voz neprebola", Goran Vojinović, obratio se onima koje, pozivaju, prozivaju, dokazuju im, upućuju i koje krive.

“Prekjuče smo u Podgorici tražili ono što nam pripada po zakonskim normama, da nam se riješe određeni problemi, a to prije svega da nam se ublaže posljedice nesreće na Boču. Tražimo da se konačno pokrene postupak kako bi se došlo do konačne i prave istine vezane za željezničku nesreću. Adrese kojima smo se obraćali su predsjednici Skupštine, države i Vlade Crne Gore”, kazao je Vojinović dodajući da očekuju da ih primi i premijer Duško Marković.

Rekao je, da su primljeni u Ministarstvu saobraćaja, ali da to nije prava adresa za rešavanje njihovih problema, već da je Vlada. Takođe je poručio da traže reagovanje Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića i pozvali ga da sa specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem konačno pokrene istragu.

“Ne tražimo da ispunite sve ono što ste obećali, svih ovih godina. Samo ono što nam pripada kao ljudima, i što zakon dozvoljava. Znamo da sve što govorimo, kažemo sa istinom, sto odsto. Nikoga lično ne prozivamo. Samo želimo da institucije kojima smo se obraćali se konačno okrenu problematici i rešavanju svega vezanog za nesreću i ono što je za nas najbitnije, da se dođe do istine. Istina je jedna, pravde sigurno nema, jer da je ima tragedija se ne bi desila. Tražimo da istina izađe na vidjelo, da ne bude kriv samo jedan čovjek koji je osuđen na šest godina zatvora, odnosno mjesec i po za svih 47 ljudi ili po učesniku u tragediji nekoliko dana za svakog čovjeka“, poručio je Vojinović.

Povrijeđeni putnik u vozu Vesko Vlahović kazao je da je nesreća u crno zavila Crnu Goru, a posebno Bijelo Polje.

“Bijelo Polje i danas pokazuje da ovdje živi neka druga Crna Gora. Mnogo humanija. I ovaj spomenik, gdje u potpisu piše ,,građani Bijelog Polja'' potvrđuje to", poručio je Vlahović.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 22 januar 2019 15:30

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.