Standard.

četvrtak februar 21

Sa velikom slikom Đukanovića došao iz Nikšića da bi ispred Skupštine dao podršku Milu

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Nikšićanin Goran Darmanović, došao je danas ispred Skupštine kako bi dao podršku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. Gotovo svi poslanici prošli su pored njega pri ulazu u Skupštinu, a nije…

120 hits

četvrtak februar 21

Aktivisti GP URA izlijepili zgradu RTCG-a naljepnicama

Aktivisti Građanskog pokreta URA izlijepili su zgradu RTCG-a i više lokacija u gradu naljepnicama koje simbolično oslikavaju trenutnu programsku politiku Javnog servisa, saopštili su iz ove partije.

29 hits

četvrtak februar 21

Smjijenjena dekanica Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, Stanovčić zatečena

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore juče je razriješio dekanicu Fakulteta za turizam i hotelijerstvo prof. dr Tatjanu Stanovčić zbog, kako su naveli, neizvršavanja odluka nadležnih organa Univerziteta i nepostupanja u…

34 hits

četvrtak februar 21

Skordis: Tužićemo Kneževića zbog laži

Ovlašćeni zastupnik firme Kaspia Property, kiparski advokat Kirjakos Skordis najavio je da će odbjeglog biznismena Duška Kneževića “tužiti za sve laži koje je izrekao u posljednje tri godine”.

21 hits

 
 
 
 
utorak, 12 februar 2019 14:04

Janović: Vrši se provjera 30.000 lica u upravljačkim i stručnim strukturama saveza i klubova

Ministar sporta i mladih Nikola Janović održao je danas pres konferenciju povodom preregistracije sportskih saveza i klubova, kao i više paralelenih procesa koje realizuje ovaj organ u kontekstu implementacije Zakona o sportu, od kojih su mnogi već uspješno sprovedeni. 

Janović je, tom prilikom, ukazao na značajnu ulogu sportskih organizacija i istakao da je važno da znamo ko radi sa našom djecom i da to ne budu lica koja su pravosnažno osuđena za određena krivična djela, zbog čega Ministarstvo sporta i mladih u ovom trenutku vrši provjeru preko 30.000 lica u upravljačkim i stručnim strukturama saveza i klubova u procesu preregistracije.

Ministar je takođe istakao da preko 2000 klubova koji su postojali u Registru sportskih organizacija prije Ministarstva sporta i mladih nije ni ušlo u proces preregistracije, već nešto manje od jedne trećine (oko 800) čime se potvrđuju ranije tvrdnje ovog resora da postoji veliki broj fiktivnih sportskih klubova koji se sada trajno brišu iz Registra sportskih organizacija.

Janović je navedenu priliku iskoristio i da istakne da je objavljen Konkurs za nacionalne sportske saveze te da će više novca biti za sve ali i da će tražiti da aktivnosti budu još više usmjerene na potrebe sportista i sportskih radnika.Tim povodom je pomenuo da će tokom godine kroz dječiji sport biti realizovana podrška sportskim klubovima u sportovima izabranim odlukom Ministarstva ali i istakao da je zadovoljan budžetom opština u oblasti sporta kojima je preporučio da moraju imati jasne kriterijume i konkurse sprovoditi transparentno i u skladu sa Zakonom.

Ministar je na kraju istakao i da je uspješno završen i proces revizije doživotnih mjesečnih naknada koji prije Ministarstva sporta i mladih nikada nije urađen a često je ova tema u prošlosti opterećivala sportsku javnost.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 12 februar 2019 15:55

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.