Standard.

srijeda avgust 21

Knežević: Ana Đukanović učila Medenicu kako da ih zaštiti od afere Telekom

Predsjednik Atlas Grupe dr Duško Knežević u narednom periodu nastaviće sa javnim iznošenjem dokaza koji upućuju na kriminal čiji su akteri članovi samog državnog vrha, kao i na totalnu zloupotrebu…

119 hits

utorak avgust 20

Amfilohije poručio: Đukanović ne zna šta je crkva jer nije kršten

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da je predsjednk Crne Gore Milo Đukanović čovjek politike i da "ne zna šta je crkva, ne može ni znati kad nije kršten"

302 hits

utorak avgust 20

SMATSA: Istorijski rekord, 3.201 let u jednom danu

Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore SMATSA zabilježila je istorijski rekord u subotu, 17. avgusta, kad je u vazdušnom prostoru koji kontroliše obavljen 3.201 let.

287 hits

utorak avgust 20

Reagovanje Zavoda za hitnu medicinsku pomoć: Zaštititi zdravstvene radnike koji obavljaju težak i odgovoran posao

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

JZU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore najoštrije osuđuje napade na svoje zaposlene i napade na zdravstvene radnike, koji obavljajući izuzetno težak i odgovoran posao, ne štedeći svoj život,…

251 hits

 
 
 
 
četvrtak, 14 februar 2019 08:10

Studenti Fakulteta za turizam protestuju zbog loših uslova i nedobijanja diploma

Studenti Fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz Kotora bojkotovali su juče predavanja, ogorčeni odnosom uprave i uslovima u kojima studiraju, posebno zbog kršenja pravila studija i nedostatka praktične nastave za tu veoma važnu granu privrede. Predstavnik Studentskog vijeća Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Amar Rastoder kazao je u izjavi za „Dan” da uprava fakulteta na čelu sa Tatjanom Stanovčić nije ispunila ni ranije zahtjeve studenata da se unaprijedi organizacija nastave, angažuje veći broj kvalitetnih predavača i poveća fond časova stranih jezika.

Rastoder ističe da su se nezadovoljni studenti juče oko osam časova okupili u prostorijama Fakulteta. On navodi da ne znaju razloge zbog kojih generacija studenata koja je prošle godine završila osnovne studije još nije dobila diplome.

“Hoćemo da znamo kada će studenti dobiti svoje bečelor diplome, jer je realni rok već odavno istekao. Svoje nezadovoljstvo radom uprave Fakulteta izrazili smo bojkotom nastave, a uputili smo im i zahtjeve od kojih nećemo odustati jer je našem strpljenju došao kraj. Pitamo ih kada će početi da poštuju pravila studiranja i prava studenata na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo? Ovdje, prije svega mislimo na nepoštovanje termina objave rezultata, termina za polaganje kolokvijuma, ispita redovnih i popravnih, poštovanje kurikuluma, termina konsultacija… Hoćemo da znamo da li i kada studenti dobiti na slobodno korišćenje računarsku opremu, koja im je obezbijeđena nakon brojnih zahtjeva godinama unazad. Da li će studenti dobiti dodatnu mogućnost sticanja prakse, novih vještina i znanja na samom fakultetu? Tražimo da nam se odgovori zašto je zaustavljena višegodišnja uspješna saradnja sa ruskim fakultetom? Da li su preduzeti koraci za otvaranje novih razmjena i programa mobilnosti”, ističe Rastoder.

Naglašava da je mnogo propusta u organizaciji nastave i usavršavanja studenata, koje otežavaju njihovo obrazovanje.

“Hoćemo da nam iz uprave odgovore kakav odnos ove godine fakultet ima prema organizaciji predrokova za studente učesnike „Work and travel’ programa i koje će korake preduzeti kako bi njihovo održavanje bilo kvalitetnije u odnosu na prošle godine. Zanima nas i kada će se riješiti problem studenata, koji su u prošloj studijskoj godini bili na mobilnosti, kao i razmjeni studenata, a od tad je prošlo više od godinu dana. Trebalo bi i da nam odgovore zašto studenti nijesu u centru pažnje rada uprave fakulteta”, poručili su studenti sa protesta.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.