Standard.

subota mart 23

Imam Muamer Kozica za Standard: Vjera mi daje snagu i upozorava da ne budem nadmen i ohol

U današnje vrijeme mladim ljudima moramo pružati znanje o islamu, da ih bodrimo da budu uzorni i moralni građani, koji su na korist kako svojoj zajednici, tako i cijelom društvu,…

52 hits

subota mart 23

Lučić: Od Superstar TV pravimo srpski HBO!

Direktor m:tela Vladimir Lučić nakon premijere nove serije najavio da će kanal TV Superstar biti “srpski HBO”!

57 hits

subota mart 23

Organizatori protesta poručili: Na okupljanje bez stranačkih i nacionalnih obilježja

Organizatori protesta pod sloganom "97.000 – Odupri se!" poručili su građanima da na večerašnje okupljanje dođu bez stranačkih, nacionalnih i ostalih obilježja.

21 hits

subota mart 23

Emocionalno nasilje najizraženije, centrima stigle čak 754 prijave

Centri za socijalni rad lani su zabilježili 804 prijave slučajeva nasilja u prodici u kojima su žrtve bile žene, 228 u kojima su bili muškarci i 67 stare osobe, piše…

23 hits

 
 
 
 
petak, 15 mart 2019 10:16

Snažna podrška Turske našem zdravstvenom sistemu, realizovano 48 projekata

Kvalitet odnosa Crne Gore i Turske ogleda se, između ostalog, u snažnoj podršci koju Turska pruža našem zdravstvenom sistemu, zaključeno je na sastanku ministra zdravlja Kenana Hrapovića, ambasadorke Turske u Crnoj Gori Ozan Songul i koordinatora turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA u Crnoj Gori Envera Resulogularija.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, sporazum o saradnji između vlada Crne Gore i Turske u oblasti zdravstva i medicinskih nauka, potpisan je u decembru 2014. godine, a od tada je, prema riječima ambasadorke Songul, realizovano 48 projekata između dvije države.

“U okviru projekta Kontiunirane medicinske edukacije, koji sprovodi Ministarstvo zdravlja, značajno mjesto zauzima usavršavanje crnogorskih ljekara na prestižnim klinikama u Turskoj”, istakao je Hrapović.

Nakon što je prošle godine grupa ljekara boravila u najstarijoj turskoj bolnici „Numune“ u Ankari, plan je da u narednom periodu još 120 crnogorskih ljekara stekne nove vještine i znanja i razmijeni iskustva sa turskim kolegama.

“TIKA je u crnogorski zdravstveni sistem u protekloj deceniji uložila više od dva miliona eura, od čega se najveći dio odnosi upravo na donacije u opremi i infrastrukturi zdravstvenom sistemu”, navodi se u saopštenju, te dodaje da je najvrjednija od njih rekonstrukcija Urgentnog centra KCCG, za koju je izdvojeno 700.000 eura, a tu je i nedavna donacija 12 EKG aparata.

TIKA će, naglasio je Resulogulari, nastaviti da razvija svoje projekte na polju zdravstva.

Sastanku u Ministarstvu zdravlja prisustovala je i Generalna direktorica za međunarodnu saradnju i harmonizaciju propisa, Slađana Pavlović i savjetnica za trgovinske odnose u ambasadi, Fatima Derja.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.