Standard.

nedjelja april 21

Đukanović osudio napade na Šri Lanki: Ovo je udar na slobodu religije

Predsjednik Milo Đukanović najoštrije je osudio napad na crkve i hotele u Šri Lanki.

13 hits

nedjelja april 21

Tattoo majstor za Standard: Žene u Crnoj Gori su "zaluđenije" od muškaraca tetoviranjem

Predrasude prema tetoviranju očigledno su postale prošlost, te je činjenica da sve više mladih ljudi trajno oslikava svoje tijelo. Ipak, iako su nekada tetovaže vezivane samo za žestoke momke, danas…

20 hits

nedjelja april 21

Crnogorski terapeuti obučeni za sprovođenje Bobath metode u rehabilitaciji

Dvadeset fizioterapeuta i jedan logoped uspješno su završili obuku neurorazvojnog Bobath koncepta za rad sa djecom i odraslima koji se prvi put održao u Crnoj Gori.

16 hits

nedjelja april 21

Danas je Uskrs, najveći hrišćanski praznik

Katolici, protestanti, anglikanci, neke pravoslavne i brojne manje crkve, danas proslavljaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobjedu života nad smrću.

19 hits

 
 
 
 
četvrtak, 21 mart 2019 13:16

JU Centar Ljubović: Nećemo iznositi detalje u vezi sa slučajem u Beranama, podsjećamo da su u pitanju djeca

JU Centar Ljubović i Centar za socijalni rad za opštinu Berane preduzeli su sve aktivnosti, u skladu sa Zakonom o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku i Zakonom o socijalnoj i dječjoj zaštiti, u cilju planiranja adekvatnog tretmana troje maloljetnika iz Berana, za vrijeme njihovog boravka u vaspitnoj utanovi, tj. do konačne odluke suda u ovom predmetu, navodi se u zajedničkom saopštenju ove dvije ustanove.

Napominju da su planovi usklađeni sa najvišim stručnim i metodološkim standardima i principima u ovoj oblasti i da su urađeni multidisciplinarno.

''Uz svo uvažavanje činjenice da funkcija medija jeste izvještavanje o različitim događajima i pojavama i zbivanjima, o kojima javnost ima interesa da zna, podsjećamo da se u ovom slučaju radi o maloljetnim licima, koji se javljaju kako u ulozi žrtve tako i u ulozi okrivljenih, a da je obaveza državnih organa u oblasti socijalne i dječje zaštite prije svega da svoj djeci pruži zaštu identiteta, integriteta, a u ovom slučaju posebno ističemo i bezbijednosti'', dodali su u saopštenju.

Kako su dodalu, oni su profesionalci koji reaguju u ime državnih organa za sprečavanje nasilja, pomoć i podršku žrtvama, kao i onima koji tu pomoć trebaju, jer su se našli u ulozi počinitelja. 

''Molimo vas da razumijete da više nikakve detalje o individualnim tretmanima ove djece nećemo iznositi u javnost, jer bi se to direktno kosilo sa njihovim pravima, koja su im garantovana Ustavom i Konvencijom o pravima djeteta", zaključuje se u sapštenju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.