Standard.

utorak jun 18

Katnić potvrdio: Sinđelić je u Crnoj Gori i zatražio je azil, država će adekvatno reagovati

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić potvrdio je da je svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma Saša Sinđelić juče ujutro ilegalno ušao u Crnu Goru i da je zatražio azil.

272 hits

utorak jun 18

Ministarstvo vanjskh poslova za Standard: Pokrenuli smo disciplinski postupak protiv Mirne Nikčević

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) pokrenuće disciplinski postupak protiv savjetnice ambasadora Crne Gore u Turskoj Mirne Nikčević, zbog njenih skandaloznih objava na Fejsbuku, potvrđeno je portalu Standard iz ovog Vladinog resora. 

237 hits

utorak jun 18

Joanikije: Crnogorska vlast radi za interese Velike Albanije

Episkop budimljansko-nikkšićki Joanikije kazao je da je Vladin Nacrt zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica pokušaj da se napravi presedan kako bi onda, po istom…

65 hits

utorak jun 18

U tuči u školi učeniku slomljena vilica, nastavnica ga poslala kući

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda utvrdio je u postupku protiv OŠ “Njegoš” iz Kotora da je učeniku petog razreda u tuči u holu te škole nanasena teška tjelesna povreda. Ustanovljeno…

78 hits

 
 
 
 
četvrtak, 21 mart 2019 13:16

JU Centar Ljubović: Nećemo iznositi detalje u vezi sa slučajem u Beranama, podsjećamo da su u pitanju djeca

JU Centar Ljubović i Centar za socijalni rad za opštinu Berane preduzeli su sve aktivnosti, u skladu sa Zakonom o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku i Zakonom o socijalnoj i dječjoj zaštiti, u cilju planiranja adekvatnog tretmana troje maloljetnika iz Berana, za vrijeme njihovog boravka u vaspitnoj utanovi, tj. do konačne odluke suda u ovom predmetu, navodi se u zajedničkom saopštenju ove dvije ustanove.

Napominju da su planovi usklađeni sa najvišim stručnim i metodološkim standardima i principima u ovoj oblasti i da su urađeni multidisciplinarno.

''Uz svo uvažavanje činjenice da funkcija medija jeste izvještavanje o različitim događajima i pojavama i zbivanjima, o kojima javnost ima interesa da zna, podsjećamo da se u ovom slučaju radi o maloljetnim licima, koji se javljaju kako u ulozi žrtve tako i u ulozi okrivljenih, a da je obaveza državnih organa u oblasti socijalne i dječje zaštite prije svega da svoj djeci pruži zaštu identiteta, integriteta, a u ovom slučaju posebno ističemo i bezbijednosti'', dodali su u saopštenju.

Kako su dodalu, oni su profesionalci koji reaguju u ime državnih organa za sprečavanje nasilja, pomoć i podršku žrtvama, kao i onima koji tu pomoć trebaju, jer su se našli u ulozi počinitelja. 

''Molimo vas da razumijete da više nikakve detalje o individualnim tretmanima ove djece nećemo iznositi u javnost, jer bi se to direktno kosilo sa njihovim pravima, koja su im garantovana Ustavom i Konvencijom o pravima djeteta", zaključuje se u sapštenju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.