Standard.

utorak jun 18

Katnić potvrdio: Sinđelić je u Crnoj Gori i zatražio je azil, država će adekvatno reagovati

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić potvrdio je da je svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma Saša Sinđelić juče ujutro ilegalno ušao u Crnu Goru i da je zatražio azil.

278 hits

utorak jun 18

Ministarstvo vanjskh poslova za Standard: Pokrenuli smo disciplinski postupak protiv Mirne Nikčević

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) pokrenuće disciplinski postupak protiv savjetnice ambasadora Crne Gore u Turskoj Mirne Nikčević, zbog njenih skandaloznih objava na Fejsbuku, potvrđeno je portalu Standard iz ovog Vladinog resora. 

240 hits

utorak jun 18

Joanikije: Crnogorska vlast radi za interese Velike Albanije

Episkop budimljansko-nikkšićki Joanikije kazao je da je Vladin Nacrt zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica pokušaj da se napravi presedan kako bi onda, po istom…

66 hits

utorak jun 18

U tuči u školi učeniku slomljena vilica, nastavnica ga poslala kući

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda utvrdio je u postupku protiv OŠ “Njegoš” iz Kotora da je učeniku petog razreda u tuči u holu te škole nanasena teška tjelesna povreda. Ustanovljeno…

78 hits

 
 
 
 
nedjelja, 24 mart 2019 11:11

Nastavnici Policijske akademije Danilovgrad najavili štrajk

Nastavno osoblje JU "Policijska Akademija“ saopštilo je da stupa u jednosatni štrajk upozorenja, počev od ponedjeljka, 25. marta. Poručuju kako će okupljanja biti mirna i bez ometanja procesa rada, do konačnog ispunjenja zahtjeva.

"Nezadovoljni dosadašnjim radom i ponašanjem direktora JU “Policijska Akademija“ iz Danilovgrada, apsolutna većina članova nastavničkog osoblja ove vaspitno-obrazovne ustanove je odlučila da stupi u jednosatni štrajk upozorenja koji neće ometati proces rada kod poslodavca, do konačnog ispunjenja zahtjeva – smjene direktora Bobana Šaranovića. Odluku o stupanju u štrajk upozorenja je donijela većina zaposlenih iz reda nastavničkog osoblja, odnosno 11 zaposlenih nastavnika od ukupno 16 nastavnika koji su u radnom odnosu kod poslodavca", navodi se u saopštenju.

Poručuju da sve to rade iz najboljih namjera, bez ikakvog ličnog, političkog ili bilo kakvog drugog interesa, sem interesa da sačuvaju kredibilitet ove institucije.

“Podsjećamo javnost da je sve počelo pokretanjem Inicijative za preispitivanje zakonitostii načina donošenja novog Statuta Policijske akademije koji je donešena na nezakonit način, a kojim je omogućeno direktoru Policijske akademije da donosi pravila o radu na Policijskoj akademiji bez bilokakvog učešća Upravnog odbora. Direktor zanemaruje ulogu Nastavničkog vijeća, Sindikata i rad Radnih grupa koje je sam formirao. Kod donošenja Statuta i Akta o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji nije o istima obavijestio Sindikat i zaposlene iako je na to bio obavezan u skladu sa članom 58 Statuta. Takođe, primjetno je značajno opadanje organizovanja stručnih i specijalističkih kurseva, iz razloga što nije potpisan ugovor sa MUP-om za 2019. godinu”, obrazložili su oni.

U štrajk upozorenja stupaju nastavnici u JU “PolicijskeAkademije“: Žarko Mrdović, Željka Vujašković, Radivoje Sokić, Svetomir Knežević, Damir Zejnilović, Radovan Popović, Ljubiša Koković, Miodrag Jovović, Boško Ilić, Zoran Ćetković, Snežana Kadović.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno nedjelja, 24 mart 2019 11:35

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.