Standard.

četvrtak april 18

Knežević već više od dvije i po godine nije akcionar Beogradske bankarske akademije

Odbjegli biznismen Duško Knežević uhvaćen je u laži. Knežević, koji je od kraja prošle godine u brojnim javnim nastupima navodio da je Beogradska bankarska akademija (BBA) u njegovom vlasništvu, od…

40 hits

četvrtak april 18

Uprava za dijasporu uručila iseljeničke knjižice Crnogorcima u Skadru

Predstavnici Uprave za dijasporu, boravili su juče u službenoj posjeti Skadru gdje su se u prostorijama crnogorskog udruženja „Alba-Montenegro“ sreli sa predstavnicima i brojnim članovima crnogorske nacionalne zajednice. Iseljenicima i…

17 hits

četvrtak april 18

Potvrđeno da je Milan Babović plagirao magistarski

Vrhovni sud Crne Gore odbio je žalbu funkcionera Demokratske partije socijalista Milana Babovića i potvrdio djelimičnu presudu Apelacionog suda kojom je presuđeno da je on plagirao magistarski rad.

27 hits

četvrtak april 18

LP: Izgraditi groblje ili krematorijum za kućne ljubimce

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Odbor Liberalne partije Glavnog grada će na osnovu obavljenih konsultacija sa građanima Podgorice inicirati izgradnju groblja ili krematorijuma za kućne ljubimce, saopšteno je iz partije.

19 hits

 
 
 
 
nedjelja, 24 mart 2019 11:11

Nastavnici Policijske akademije Danilovgrad najavili štrajk

Nastavno osoblje JU "Policijska Akademija“ saopštilo je da stupa u jednosatni štrajk upozorenja, počev od ponedjeljka, 25. marta. Poručuju kako će okupljanja biti mirna i bez ometanja procesa rada, do konačnog ispunjenja zahtjeva.

"Nezadovoljni dosadašnjim radom i ponašanjem direktora JU “Policijska Akademija“ iz Danilovgrada, apsolutna većina članova nastavničkog osoblja ove vaspitno-obrazovne ustanove je odlučila da stupi u jednosatni štrajk upozorenja koji neće ometati proces rada kod poslodavca, do konačnog ispunjenja zahtjeva – smjene direktora Bobana Šaranovića. Odluku o stupanju u štrajk upozorenja je donijela većina zaposlenih iz reda nastavničkog osoblja, odnosno 11 zaposlenih nastavnika od ukupno 16 nastavnika koji su u radnom odnosu kod poslodavca", navodi se u saopštenju.

Poručuju da sve to rade iz najboljih namjera, bez ikakvog ličnog, političkog ili bilo kakvog drugog interesa, sem interesa da sačuvaju kredibilitet ove institucije.

“Podsjećamo javnost da je sve počelo pokretanjem Inicijative za preispitivanje zakonitostii načina donošenja novog Statuta Policijske akademije koji je donešena na nezakonit način, a kojim je omogućeno direktoru Policijske akademije da donosi pravila o radu na Policijskoj akademiji bez bilokakvog učešća Upravnog odbora. Direktor zanemaruje ulogu Nastavničkog vijeća, Sindikata i rad Radnih grupa koje je sam formirao. Kod donošenja Statuta i Akta o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji nije o istima obavijestio Sindikat i zaposlene iako je na to bio obavezan u skladu sa članom 58 Statuta. Takođe, primjetno je značajno opadanje organizovanja stručnih i specijalističkih kurseva, iz razloga što nije potpisan ugovor sa MUP-om za 2019. godinu”, obrazložili su oni.

U štrajk upozorenja stupaju nastavnici u JU “PolicijskeAkademije“: Žarko Mrdović, Željka Vujašković, Radivoje Sokić, Svetomir Knežević, Damir Zejnilović, Radovan Popović, Ljubiša Koković, Miodrag Jovović, Boško Ilić, Zoran Ćetković, Snežana Kadović.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno nedjelja, 24 mart 2019 11:35

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.