Standard.

četvrtak jun 13

Dekan Popović: Arhitektonski fakultet prepoznatljiviji u inostranstvu nego u Crnoj Gori

Dekan Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Svetislav Popović kaže da kandidati koji žele da upišu studije arhitekture treba da posjeduju razvijene sklonosti za prostor i oblik, logičko zaključivanje,…

55 hits

četvrtak jun 13

Vlada usvojila Predlog Zakona: Strogo zabranjeno pušenje u zatvorenom prostoru

Novim zakonskim rješenjem strogo je zabranjeno konzumiranje duvanskog proizvoda u bilo kom dijelu zatvorenog prostora, saopštio je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

80 hits

četvrtak jun 13

Crna Gora nastavlja odlučnim koracima ka jačanju istraživačke infrastrukture

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Vlada Crne Gore donijela je danas Reviziju Mape puta za istraživačku infrastrukturu Crne Gore (2019-2020). Crna Gora je prva zemlja Zapadnog Balkana koja je usvojila nacionalnu Mapu puta za istraživačku…

19 hits

četvrtak jun 13

Podrška mobilnosti omladine: Potpisana dva memoranduma

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

U Ministarstvu prosvjete danas su potpisana dva memoranduma o saradnji u oblasti podrške mobilnosti studenata i to sa NVO Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu (OCSI) i Fondacijom „Visin“ koja pruža podršku stipendiranju visokoškolaca, a…

19 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 15 april 2019 13:38

FOTO: Marković uručio ključeve 97 stanova u Podgorici zdravstvenim radnicima

Predsjednik Vlade Duško Marković uručio je danas zdravstvenim radnicima ključeve novih stanova u Podgorici. Kako je kazao premijer Vlada Crne Gore je u skladu sa Sporazumom o rješavanju stambenih potreba zaposlenih u zdravstvu, sufinansirala izgradnju 97 stanova, dok je Glavni grad ustupio lokaciju oslobođenu plaćanja naknada za komunalno opremanje.

FOTO: Filip FIlipović FOTO: Filip FIlipović

"Ova zgrada broji 97 stanova i kada tome dodamo 63 stana koji su zdravstveni radnici dobili u Nikšiću, takođe po povoljnim uslovima, imamo razloga da budemo zadovoljni. Možemo da kažemo da ne radimo samo na kvalitetu zdravstvene usluge, nego radimo i na poboljšanju ukupnog standarda onih koji tu zdravstvenu uslugu obezbjeđuju našim građanima", kazao je na uručenju Marković.

stanovi1

Premijer je kazao da je čitava ova investicia vrijedna oko 3,5 miliona eura i podsjetio da je Glavni grad oslobdio investor plaćanje komunalija.

Odgovarajući na pitanj novinara da li stanove pod povoljnijim uslovima dobijaju držvni funkcioneri čije su plate mnogo veće od prosjeka, premijer je kazao:

stanovi

“Oni koji su dobili stanove po povoljnijim uslovima su ljudi koji rade u državnim ustanovama. Državnih funkcionera koji su dobili stanove je svega 20. Ovo je dio jedne negativne kampanje, ali život je takav. Nama je važno da radimo na poboljšanju statusa naših službenika. Uskoro će biti zavrseno oko 500 stanova za vojski i policiju, o tome trebate da pričate a ne o 20 funcionera koji su dobili stanove”, rekao je Marković.

stanovi2

Premijer je kazao da će uskoro biti prilike da “pričamo i o povećanju zarada u zdravstvu i prosvjeti”.

“Vjerujem da je kraj ove godine i početak naredne dobar period za to”, rekao je premijer.

kenana

Ministar zdravlja Kenan Hrapović kazao je da je u posljednje tri godine Vlada izdvojila prkeo 1.7 miliona za stanove pod povoljnim uslovima za 322 stana za zaposlena u zdravstvu.

“U pregovorima smo i sa sindikatim u drugim gradovima - Beranama, Cetinu, Nikšiću ali i Podgorici oko stanova za još zaposlenih u zdravstvu”, rekao je Hrapović.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.