Standard.

četvrtak april 18

Knežević već više od dvije i po godine nije akcionar Beogradske bankarske akademije

Odbjegli biznismen Duško Knežević uhvaćen je u laži. Knežević, koji je od kraja prošle godine u brojnim javnim nastupima navodio da je Beogradska bankarska akademija (BBA) u njegovom vlasništvu, od…

40 hits

četvrtak april 18

Uprava za dijasporu uručila iseljeničke knjižice Crnogorcima u Skadru

Predstavnici Uprave za dijasporu, boravili su juče u službenoj posjeti Skadru gdje su se u prostorijama crnogorskog udruženja „Alba-Montenegro“ sreli sa predstavnicima i brojnim članovima crnogorske nacionalne zajednice. Iseljenicima i…

17 hits

četvrtak april 18

Potvrđeno da je Milan Babović plagirao magistarski

Vrhovni sud Crne Gore odbio je žalbu funkcionera Demokratske partije socijalista Milana Babovića i potvrdio djelimičnu presudu Apelacionog suda kojom je presuđeno da je on plagirao magistarski rad.

27 hits

četvrtak april 18

LP: Izgraditi groblje ili krematorijum za kućne ljubimce

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Odbor Liberalne partije Glavnog grada će na osnovu obavljenih konsultacija sa građanima Podgorice inicirati izgradnju groblja ili krematorijuma za kućne ljubimce, saopšteno je iz partije.

19 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 15 april 2019 13:38

FOTO: Marković uručio ključeve 97 stanova u Podgorici zdravstvenim radnicima

Predsjednik Vlade Duško Marković uručio je danas zdravstvenim radnicima ključeve novih stanova u Podgorici. Kako je kazao premijer Vlada Crne Gore je u skladu sa Sporazumom o rješavanju stambenih potreba zaposlenih u zdravstvu, sufinansirala izgradnju 97 stanova, dok je Glavni grad ustupio lokaciju oslobođenu plaćanja naknada za komunalno opremanje.

FOTO: Filip FIlipović FOTO: Filip FIlipović

"Ova zgrada broji 97 stanova i kada tome dodamo 63 stana koji su zdravstveni radnici dobili u Nikšiću, takođe po povoljnim uslovima, imamo razloga da budemo zadovoljni. Možemo da kažemo da ne radimo samo na kvalitetu zdravstvene usluge, nego radimo i na poboljšanju ukupnog standarda onih koji tu zdravstvenu uslugu obezbjeđuju našim građanima", kazao je na uručenju Marković.

stanovi1

Premijer je kazao da je čitava ova investicia vrijedna oko 3,5 miliona eura i podsjetio da je Glavni grad oslobdio investor plaćanje komunalija.

Odgovarajući na pitanj novinara da li stanove pod povoljnijim uslovima dobijaju držvni funkcioneri čije su plate mnogo veće od prosjeka, premijer je kazao:

stanovi

“Oni koji su dobili stanove po povoljnijim uslovima su ljudi koji rade u državnim ustanovama. Državnih funkcionera koji su dobili stanove je svega 20. Ovo je dio jedne negativne kampanje, ali život je takav. Nama je važno da radimo na poboljšanju statusa naših službenika. Uskoro će biti zavrseno oko 500 stanova za vojski i policiju, o tome trebate da pričate a ne o 20 funcionera koji su dobili stanove”, rekao je Marković.

stanovi2

Premijer je kazao da će uskoro biti prilike da “pričamo i o povećanju zarada u zdravstvu i prosvjeti”.

“Vjerujem da je kraj ove godine i početak naredne dobar period za to”, rekao je premijer.

kenana

Ministar zdravlja Kenan Hrapović kazao je da je u posljednje tri godine Vlada izdvojila prkeo 1.7 miliona za stanove pod povoljnim uslovima za 322 stana za zaposlena u zdravstvu.

“U pregovorima smo i sa sindikatim u drugim gradovima - Beranama, Cetinu, Nikšiću ali i Podgorici oko stanova za još zaposlenih u zdravstvu”, rekao je Hrapović.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.