Standard.

utorak septembar 17

Veljović: Slučaj ubistva Duška Jovanovića nepovratno izgubljen jer su zbog umora neke stvari ostavljene "za sjutra"

Direktor Uprave policije Veselin Veljović kazao je na današnjoj sjednici Odbora za evropske integracije da je slučaj ubistva direktora "Dana" Duška Jovanovića nepovratno izgubljen, jer su, kako je istakao, zbog…

604 hits

utorak septembar 17

Aerodromi Crne Gore izabrali kompaniju Airbus za noćno slijetanje u Tivat

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Aerodromi Crne Gore izabrali su kompaniju Erbas (Airbus) za uvođenje noćnog saobraćaja na Aerodromu Tivat, saopštio je predsjednik Odbora direktora Dragoljub Bulatović.

221 hits

utorak septembar 17

U avgustu prijavljeno 425 pacijenata sa zaraznim bolestima

Institutu za javno zdravlje tokom avgusta ukupno je prijavljeno 425 osoba oboljelih od neke zarazne bolesti od kojih su, u odnosu na put prenosa, dominirale crijevne i respiratorne.

106 hits

utorak septembar 17

Povoljni uslovi za vožnju

Uslovi za vožnju na putevima u Crnoj Gori jutros su povoljni, saopštili su iz Auto-moto saveza (AMSCG), navodeći da je dodatna pažnja vozača potrebna na putevima na kojima se izvode…

127 hits

utorak septembar 17

Povoljni uslovi za vožnju

Objavljeno u: Društvo

 
 
 
 
nedjelja, 05 maj 2019 10:49

Ramazanska poruka reisa Rifata Fejzića

Ramazan je mir sa Bogom, samim sobom i ljudima oko sebe. To je mjesec oprosta, udjeljivanja siromašnima, pomaganja bolesnima, pružanja pravde obespravljenima. Ramazanski post je vrelo duhovnosti vjerniku i snaga koja kida okove materijalnog i prolaznog. On ga čini odvažnim i dostojnim Božijeg emaneta na Zemlji. On je svijetlo za dobro a tama za zlo", stoji u ramazanskoj poruci reisa Rifata ef. Fejzića.

"I zaista, dok gore Božije kuće i stradaju vjernici u njima, svi se moramo zapitati kuda ide ovaj svijet? Svi smo pozvani da osvijetlimo vrijednosti suživota i pluralizma, a vjerski radikalizam i ideologije suprematije pošaljemo u tamu istorije.

Neka Ramazan, kao mjesec objave svih Božijih knjiga, bude prilika za širenje univerzalnih vrijednosti i poruka svim ljudima da svijet učine mirnijim, slobodnijim i pravednijim mjestom za sve.

Dragi vjernici,

Islam je vjera mira i optimizma u kojoj nema mjesta za očaj. Vjernika krasi osmijeh, lijepa riječ i pružena ruka. On nikad ne odustaje od dobrih djela niti gubi nadu u Allahovu pomoć. On živi po uputama Poslanika, a.s, koji nam je kazao: “Ako bi nastupio Sudnji Dan, a u vašoj ruci se našla sadnica, zasadite je!”

Sa ovim poukama stupamo u Ramazan, sa nadom i htijenjem da promijenimo naše stanje i stanje onih oko nas ka boljem sjutra. Činimo dovu Allahu, dž.š., da nam pomogne i primi naš post i da nas u blagom mjesecu obaspe milošću i oprostom. U to ime, srdačno vam čestitam: RAMAZAN MUBAREK OLSUN".

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.