Standard.

subota avgust 17

Prijava protiv organizatora skupa na Cijevni: Zakone svi moraju da poštuju

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Ministarstvo kulture podnijeće prijavu protiv organizatora javnog skupa u Tragaji na obali Cijevne na kojem je bila istaknuta samo albanska zastava.

190 hits

subota avgust 17

Knjige u prodaji od ponedjeljka 26. avgusta

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Distribucija kompleta udžbenika počeće najkasnije u ponedjeljak, a prodaja, kako su i ranije najavili iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, počinje 26. avgusta.

118 hits

subota avgust 17

Vandali oskrnavili objekat CPC u Nikšiću, Episkop Boris poručio: Svoji smo na svome, znamo ko su nalogodavci

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Nepoznati počinioci oskrnavili su u noći između četvrtka i petka objekat Crnogorske pravoslavne crkve u Nikšiću grafitima neprimjerene sadržine i ispisanim ocilima po zidovima i vratima. Vladika Boris, episkop ostroškonikšićki Crnogorske…

121 hits

petak avgust 16

Na Durmitoru spašena državljanka Irske, u toku njen transport ka Žabljaku

Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore uspješno su završili spasilačku akciju na Durmitoru, u kojoj je državljanka Irske Amanda Finnegan (33) prilikom planinarenja sa grupom sunarodnika zadobila povredu lijeve noge.

139 hits

 
 
 
 
srijeda, 15 maj 2019 12:29

Ministar zdravlja za primjer: Hrapović dao krv

Ministarstvo zdravlja na čelu sa ministrom Kenanom Hrapovićem učestvovalo je u akciji dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Podgorici.

Čelni ljudi Vladinog resora su još jednom svojim ličnim primjerom zajedno sa svojim zaposlenima, dali doprinos dobrovoljnom davalaštvu krvi .

Hrapović je izrazio zadovoljstvo što je i danas sa kolegama iz ministarstva zdravlja dio porodice humanih i dobronamjernih građana Crne Gore

"Kojih je iz dana u dan sve više, a koji znaju da spašavanje nečijeg životana ovaj način nema alternativu.Da smo društvo koje istinski vrednuje i vjeruje u načelo humanosti govori i podatak da je za poslednjih nekoliko godina broj dobrovoljnih davalaca značajno porastao i taj trend se nastavlja.Davanjem ovog nezamjenjivog lijeka davalac ni nakoji način ne ugrožava svoje zdravlje, a na jedinstven način učestvuje u zbrinjavanju pacijenata kojima je to potrebno.Sve ovo je dovoljan razlog da svi kada smo u prilici budemo odgovorni dio zajednice u kojoj živimo i vrednujemo moto 'Da krv čeka pacijenta, a ne pacijent krv", kazao je ministar.

Naime, Zavod za transfuziju krvi realizuje mini kampanju "Ministri daju krv" u periodu od 11.maja ( Dan dobrovoljnih davaoca krvi Crne Gore) do 21.maja ( Dan nezavisnosti Crne Gore) u kojem su predstavnici ministarstva glavni promoteri dobrovoljnog davalaštva krvi.

U okviru kampanje krv su već donirali ministar odbrane Predrag Bošković, ministar saobraćaja Osman Nurković kao i ministar sporta Nikola Janović, a do kraja kampanje ovu dragocjenu tečnost će donirati i ministar prosvjete Damir Šehović.

Zavod za transfuziju krvi se zahvaljuje svim učesnicima kampanje i poziva druge društvene subjekte da sličnim aktivnostima doprinesu obezbjeđivanju stabilnih zaliha krvi.

Posljednji put izmijenjeno srijeda, 15 maj 2019 14:39

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.