Standard.

petak maj 24

Odbrana Duška Kneževića podnijela ustavnu žalbu

Zbog povreda osnovnih ljudskih prava, među kojima su pravo na pravično suđenje propisano članom 32 Ustava Crne Gore, pravo na odbranu, pravo na djelotvorni pravni lijek i pravo na jednakost…

20 hits

petak maj 24

URA: Pozdravljamo namjeru da plastične kese postanu prošlost, raduje nas što će to biti zakonski riješeno

Građanski pokret URA pozdravlja namjeru da se kroz Predlog zakona o upravljanju otpadom potpuno zabrani upotreba plastičnih kesa u Crnoj Gori, kazao je danas Predrag Nikolić iz te stranke.

9 hits

petak maj 24

Dajković: "Presuda da riječ 'peder' nije uvredljiva je pobjeda tradicionalne Crne Gore"

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Generalni sekretar Prave Crne Gore Vladislav Dajković oslobođen krivice povodom prijave LGBT organizacije ''Progres'', saopšteno je iz Prave Crne Gore.

42 hits

petak maj 24

Nuhodžić: Zakon o slobodi vjeroisposvijesti najviši stepen slobode

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić, sastao se danas sa delegacijom Venecijanske komisije, koja ovih dana boravi u Podgorici, radi pripreme mišljenja o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i…

11 hits

 
 
 
 
srijeda, 15 maj 2019 12:29

Ministar zdravlja za primjer: Hrapović dao krv

Ministarstvo zdravlja na čelu sa ministrom Kenanom Hrapovićem učestvovalo je u akciji dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Podgorici.

Čelni ljudi Vladinog resora su još jednom svojim ličnim primjerom zajedno sa svojim zaposlenima, dali doprinos dobrovoljnom davalaštvu krvi .

Hrapović je izrazio zadovoljstvo što je i danas sa kolegama iz ministarstva zdravlja dio porodice humanih i dobronamjernih građana Crne Gore

"Kojih je iz dana u dan sve više, a koji znaju da spašavanje nečijeg životana ovaj način nema alternativu.Da smo društvo koje istinski vrednuje i vjeruje u načelo humanosti govori i podatak da je za poslednjih nekoliko godina broj dobrovoljnih davalaca značajno porastao i taj trend se nastavlja.Davanjem ovog nezamjenjivog lijeka davalac ni nakoji način ne ugrožava svoje zdravlje, a na jedinstven način učestvuje u zbrinjavanju pacijenata kojima je to potrebno.Sve ovo je dovoljan razlog da svi kada smo u prilici budemo odgovorni dio zajednice u kojoj živimo i vrednujemo moto 'Da krv čeka pacijenta, a ne pacijent krv", kazao je ministar.

Naime, Zavod za transfuziju krvi realizuje mini kampanju "Ministri daju krv" u periodu od 11.maja ( Dan dobrovoljnih davaoca krvi Crne Gore) do 21.maja ( Dan nezavisnosti Crne Gore) u kojem su predstavnici ministarstva glavni promoteri dobrovoljnog davalaštva krvi.

U okviru kampanje krv su već donirali ministar odbrane Predrag Bošković, ministar saobraćaja Osman Nurković kao i ministar sporta Nikola Janović, a do kraja kampanje ovu dragocjenu tečnost će donirati i ministar prosvjete Damir Šehović.

Zavod za transfuziju krvi se zahvaljuje svim učesnicima kampanje i poziva druge društvene subjekte da sličnim aktivnostima doprinesu obezbjeđivanju stabilnih zaliha krvi.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno srijeda, 15 maj 2019 14:39

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.