Standard.

petak oktobar 18

Marković uručio nagradu Komune Slobodanu Čukiću

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Premijer Duško Marković uručio je godišnju nagradu časopisa Komuna uredniku, esejisti i filosofu Slobodanu Čukiću. Kako je Marković kazao, sam proces evropeizacije nije suprotan tradiciji, a istorija i kultura svih…

310 hits

subota oktobar 19

Javni interes je da se novine prodaju nedjeljom

Smisao i svrha izuzetka iz člana 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini koji se odnosi na rad nedjeljom i u dane praznika u kioscima za prodaju novina bila je da se…

205 hits

subota oktobar 19

Danas sunčano, do 25 stepeni

U našoj zemlji danas sunčano i toplo. Samo se tokom jutra na sjeveru očekuje maglovito i hladno. Vjetar slab, jugozapadni.

197 hits

subota oktobar 19

Danas sunčano, do 25 stepeni

Objavljeno u: Društvo

subota oktobar 19

Putevi suvi, evo gdje će saobraćaj biti zatvoren

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza i vozačima savjetovali opreznu vožnju, prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima.

196 hits

 
 
 
 
srijeda, 15 maj 2019 12:29

Ministar zdravlja za primjer: Hrapović dao krv

Ministarstvo zdravlja na čelu sa ministrom Kenanom Hrapovićem učestvovalo je u akciji dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Podgorici.

Čelni ljudi Vladinog resora su još jednom svojim ličnim primjerom zajedno sa svojim zaposlenima, dali doprinos dobrovoljnom davalaštvu krvi .

Hrapović je izrazio zadovoljstvo što je i danas sa kolegama iz ministarstva zdravlja dio porodice humanih i dobronamjernih građana Crne Gore

"Kojih je iz dana u dan sve više, a koji znaju da spašavanje nečijeg životana ovaj način nema alternativu.Da smo društvo koje istinski vrednuje i vjeruje u načelo humanosti govori i podatak da je za poslednjih nekoliko godina broj dobrovoljnih davalaca značajno porastao i taj trend se nastavlja.Davanjem ovog nezamjenjivog lijeka davalac ni nakoji način ne ugrožava svoje zdravlje, a na jedinstven način učestvuje u zbrinjavanju pacijenata kojima je to potrebno.Sve ovo je dovoljan razlog da svi kada smo u prilici budemo odgovorni dio zajednice u kojoj živimo i vrednujemo moto 'Da krv čeka pacijenta, a ne pacijent krv", kazao je ministar.

Naime, Zavod za transfuziju krvi realizuje mini kampanju "Ministri daju krv" u periodu od 11.maja ( Dan dobrovoljnih davaoca krvi Crne Gore) do 21.maja ( Dan nezavisnosti Crne Gore) u kojem su predstavnici ministarstva glavni promoteri dobrovoljnog davalaštva krvi.

U okviru kampanje krv su već donirali ministar odbrane Predrag Bošković, ministar saobraćaja Osman Nurković kao i ministar sporta Nikola Janović, a do kraja kampanje ovu dragocjenu tečnost će donirati i ministar prosvjete Damir Šehović.

Zavod za transfuziju krvi se zahvaljuje svim učesnicima kampanje i poziva druge društvene subjekte da sličnim aktivnostima doprinesu obezbjeđivanju stabilnih zaliha krvi.

Posljednji put izmijenjeno srijeda, 15 maj 2019 14:39

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.