Standard.

subota avgust 17

Prijava protiv organizatora skupa na Cijevni: Zakone svi moraju da poštuju

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Ministarstvo kulture podnijeće prijavu protiv organizatora javnog skupa u Tragaji na obali Cijevne na kojem je bila istaknuta samo albanska zastava.

199 hits

subota avgust 17

Knjige u prodaji od ponedjeljka 26. avgusta

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Distribucija kompleta udžbenika počeće najkasnije u ponedjeljak, a prodaja, kako su i ranije najavili iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, počinje 26. avgusta.

126 hits

subota avgust 17

Vandali oskrnavili objekat CPC u Nikšiću, Episkop Boris poručio: Svoji smo na svome, znamo ko su nalogodavci

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Nepoznati počinioci oskrnavili su u noći između četvrtka i petka objekat Crnogorske pravoslavne crkve u Nikšiću grafitima neprimjerene sadržine i ispisanim ocilima po zidovima i vratima. Vladika Boris, episkop ostroškonikšićki Crnogorske…

129 hits

petak avgust 16

Na Durmitoru spašena državljanka Irske, u toku njen transport ka Žabljaku

Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore uspješno su završili spasilačku akciju na Durmitoru, u kojoj je državljanka Irske Amanda Finnegan (33) prilikom planinarenja sa grupom sunarodnika zadobila povredu lijeve noge.

147 hits

 
 
 
 
srijeda, 15 maj 2019 15:53

Knežević: Brajović dobijao od mene dobijao naknadu, i zajedno smo dogovarali držanje depozita ACG

Predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević oglasio se danas povodom novog pritvaranja bivšeg izvršnog direktora Atlas banke Marka Nikolića i hapšenja Dijane Zečević, ističući da je to nastavak maltreiranja njegovih prvih saradnika i zaposlenih u Atlas Grupi. Doskorašnji izvršni direktor Atlas banke Marko Nikolić uhapšen je juče po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Knežević je kazao da je dobio informaciju iz tužilaštva da su Nikolić i Zečević, koji su kako je naveo neosporni profesionalci i časni ljudi, uhapšeni zbog depozita javnog preduzeća Aerodromi Crne Gore (ACG) u Atlas banci.

"Aerodromi Crne Gore, kao i mnoge državne institucije i preduzeća, više od 10 godina drže depozite u Atlas banci, a g. Nikolić je glavni izvršni direktor od 2017. godine. On sa tim nema nikakve veze i nije ni znao za pozadinu tog posla. Nakon poslednjeg depozita došlo je do sukoba direktiora Aerodroma Crne Gore Danila Orlandića i Ivana Brajovića, predsjednika Skupštine Crne Gore i predsjednika SD (Socijaldemokrate), partije u kojoj je i Orlandić. Ja sam direktno sa Brajovićem dogovarao držanje depozita Aerodroma Crne Gore u Atlas banci. Zauzvrat, zatvorili smo mu sve kredite koje je imao u Atlas banci, u tu svrhu sam sa njim dogovorio da mu moji prijatelji plate plac u Bjelopavlićima po višestruko većoj cijeni od realne. Takođe, Brajović je dobijao naknadu od mene, navodno za potrebe partije", kazao je Knežević.

Advokati Atlas Grupe protiv Brajovića će podnijeti krivičnu prijavu zbog reketiranja i korupcije, dodaje, pa će sva dokumentacija i evidencija vezana za depozite Aerodroma CG biti predata tužilaštvu.

"Prema onome što čujem, u SD-u mnogi žele da marginalizuju Brajovića. To je njihova stvar, ali je neprihvatljivo da to rade preko leđa drugih ljudi i tužilaštva, koje proganja ljude koje sa bilo kakvim malverzacijama nemaju ništa", zaključio je Knežević.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.