Standard.

petak maj 24

Odbrana Duška Kneževića podnijela ustavnu žalbu

Zbog povreda osnovnih ljudskih prava, među kojima su pravo na pravično suđenje propisano članom 32 Ustava Crne Gore, pravo na odbranu, pravo na djelotvorni pravni lijek i pravo na jednakost…

20 hits

petak maj 24

URA: Pozdravljamo namjeru da plastične kese postanu prošlost, raduje nas što će to biti zakonski riješeno

Građanski pokret URA pozdravlja namjeru da se kroz Predlog zakona o upravljanju otpadom potpuno zabrani upotreba plastičnih kesa u Crnoj Gori, kazao je danas Predrag Nikolić iz te stranke.

9 hits

petak maj 24

Dajković: "Presuda da riječ 'peder' nije uvredljiva je pobjeda tradicionalne Crne Gore"

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Generalni sekretar Prave Crne Gore Vladislav Dajković oslobođen krivice povodom prijave LGBT organizacije ''Progres'', saopšteno je iz Prave Crne Gore.

44 hits

petak maj 24

Nuhodžić: Zakon o slobodi vjeroisposvijesti najviši stepen slobode

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić, sastao se danas sa delegacijom Venecijanske komisije, koja ovih dana boravi u Podgorici, radi pripreme mišljenja o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i…

11 hits

 
 
 
 
srijeda, 15 maj 2019 15:53

Knežević: Brajović dobijao od mene dobijao naknadu, i zajedno smo dogovarali držanje depozita ACG

Predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević oglasio se danas povodom novog pritvaranja bivšeg izvršnog direktora Atlas banke Marka Nikolića i hapšenja Dijane Zečević, ističući da je to nastavak maltreiranja njegovih prvih saradnika i zaposlenih u Atlas Grupi. Doskorašnji izvršni direktor Atlas banke Marko Nikolić uhapšen je juče po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Knežević je kazao da je dobio informaciju iz tužilaštva da su Nikolić i Zečević, koji su kako je naveo neosporni profesionalci i časni ljudi, uhapšeni zbog depozita javnog preduzeća Aerodromi Crne Gore (ACG) u Atlas banci.

"Aerodromi Crne Gore, kao i mnoge državne institucije i preduzeća, više od 10 godina drže depozite u Atlas banci, a g. Nikolić je glavni izvršni direktor od 2017. godine. On sa tim nema nikakve veze i nije ni znao za pozadinu tog posla. Nakon poslednjeg depozita došlo je do sukoba direktiora Aerodroma Crne Gore Danila Orlandića i Ivana Brajovića, predsjednika Skupštine Crne Gore i predsjednika SD (Socijaldemokrate), partije u kojoj je i Orlandić. Ja sam direktno sa Brajovićem dogovarao držanje depozita Aerodroma Crne Gore u Atlas banci. Zauzvrat, zatvorili smo mu sve kredite koje je imao u Atlas banci, u tu svrhu sam sa njim dogovorio da mu moji prijatelji plate plac u Bjelopavlićima po višestruko većoj cijeni od realne. Takođe, Brajović je dobijao naknadu od mene, navodno za potrebe partije", kazao je Knežević.

Advokati Atlas Grupe protiv Brajovića će podnijeti krivičnu prijavu zbog reketiranja i korupcije, dodaje, pa će sva dokumentacija i evidencija vezana za depozite Aerodroma CG biti predata tužilaštvu.

"Prema onome što čujem, u SD-u mnogi žele da marginalizuju Brajovića. To je njihova stvar, ali je neprihvatljivo da to rade preko leđa drugih ljudi i tužilaštva, koje proganja ljude koje sa bilo kakvim malverzacijama nemaju ništa", zaključio je Knežević.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.