Standard.

utorak septembar 17

Veljović: Slučaj ubistva Duška Jovanovića nepovratno izgubljen jer su zbog umora neke stvari ostavljene "za sjutra"

Direktor Uprave policije Veselin Veljović kazao je na današnjoj sjednici Odbora za evropske integracije da je slučaj ubistva direktora "Dana" Duška Jovanovića nepovratno izgubljen, jer su, kako je istakao, zbog…

601 hits

utorak septembar 17

Aerodromi Crne Gore izabrali kompaniju Airbus za noćno slijetanje u Tivat

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Aerodromi Crne Gore izabrali su kompaniju Erbas (Airbus) za uvođenje noćnog saobraćaja na Aerodromu Tivat, saopštio je predsjednik Odbora direktora Dragoljub Bulatović.

219 hits

utorak septembar 17

U avgustu prijavljeno 425 pacijenata sa zaraznim bolestima

Institutu za javno zdravlje tokom avgusta ukupno je prijavljeno 425 osoba oboljelih od neke zarazne bolesti od kojih su, u odnosu na put prenosa, dominirale crijevne i respiratorne.

106 hits

utorak septembar 17

Povoljni uslovi za vožnju

Uslovi za vožnju na putevima u Crnoj Gori jutros su povoljni, saopštili su iz Auto-moto saveza (AMSCG), navodeći da je dodatna pažnja vozača potrebna na putevima na kojima se izvode…

127 hits

utorak septembar 17

Povoljni uslovi za vožnju

Objavljeno u: Društvo

 
 
 
 
utorak, 21 maj 2019 18:58

Dan nezavisnosti u bazi Marmal: Bošković sa našim vojnicima obilježio praznik

Ministar odbrane Predrag Bošković danas je u bazi Marmal u Avganistanu organizovao skromni prijem povodom 21. maja, crnogorskog Dana nezavisnosti, saopšteno je iz Ministarstva.

Kako navode, ministar je pripadnicima X kontingenta u misiji Odlučna podrška u Avganistanu, iskazao duboko poštovanje zbog hrabrosti i profesionalne odvažnosti.

On im je čestitao 21. maj, jedan od najznačajnijih datuma u novijoj istoriji Crne Gore, podsjećajući ih da će njihove voničke dužnosti trajati i onda kada više ne budu nosili uniformu Vojske Crne Gore.

Ministar Bošković je naglasio da su sve ocjene koje je čuo od njihovih nadređenih tokom svog boravka u bazi Marmal bile izuzetne, zahvaljujući im se na svemu onome što su uradili za protekla tri mjeseca za dobrobit stanovnika Avganistana, kao i za očuvanje mira i stabilnosti te prelijepe zemlje.

“Nadam se da će tako proteći i preostala tri mjeseca vašeg boravka ovdje, u misiji Resolute Support, kako bi vaše sposobnosti bile nadograđene i kako bi ta iskustva mogli da ih iskoristite u kasarnama Vojske Crne Gore”, zaključio je Bošković.

Pored pripadnika X kontingenta u misiji Resolute Support (Odlučna podrška), prijemu su, dodaju, prisustvovali predstavnici međunarodnih snaga u misiji.

Ministar je ranije jutros uručio medalje pripadnicima X kontingenta VCG za uspješan angažman u misiji Resolute Support (Odlučna podrška).

On je tom prilikom poručio našim vojnicima da medalje koji su dobili oni i svi njihovi prethodnici služe za ponos cijeloj državi Crnoj Gori, te da su najbolji dokaz na koji način se naši vojnici odnose prema zadacima u međunarodnom okruženju i prema unifomi koju nose.

Bošković je istakao da se nijednog momenta nije dvoumio da li da Dan nezavisnosti provede sa našim vojnicima u Avganistanu.

“To je izraz našeg poštovanja prema onome što radite u ovoj misiji”, zaključio je ministar.

Bošković je danas u bazi Marmal prisustvovao i obilježavanju Dana Oružanih snaga Mađarske.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.