Standard.

ponedjeljak jun 24

Svečano otvoren četvrti Ljetnji vojni kamp za mlade

Četvrti Ljetnji vojni kamp za mlade, otvoren je danas u kasarni "Milovan Šaranović" u Danilovgradu i trajaće do 8. jula. 

62 hits

ponedjeljak jun 24

Glavni pregovarač u Stokholmu: Pristupanje EU pokretač razvoja Zapadnog Balkana

Pristupanje Evropskoj uniji jedan je od najjačih pokretača ekonomskog razvoja, zbog čega sve države Zapadnog Balkana imaju interes da istraju na tom putu, uz veću prisutnost EU i odgovoran odnos…

29 hits

ponedjeljak jun 24

Crna Gora jača nacionalne kapacitete i aktivno doprinosi globalnoj borbi protiv ilegalnih migracija i terorizma

Dobro poznavanje i dosljedno sprovođenje domaćih i međunarodnih pravnih normi od strane sudija i tužilaca ključna je linija odbrane od opasnosti ilegalnih migracija i terorizma, saopštio je potpredsjednik Vlade Zoran…

30 hits

ponedjeljak jun 24

Dobri uslovi za vožnju, evo gdje su obustave

Na putevima u Crnoj Gori jutros su povoljni uslovi za vožnju, saopštili su iz Auto-moto saveza i upozorili da je zbog izmijenjenog režima saobraćaja na pojedinim dionicama neophodno poštovanje saobraćajne…

45 hits

 
 
 
 
utorak, 21 maj 2019 18:58

Dan nezavisnosti u bazi Marmal: Bošković sa našim vojnicima obilježio praznik

Ministar odbrane Predrag Bošković danas je u bazi Marmal u Avganistanu organizovao skromni prijem povodom 21. maja, crnogorskog Dana nezavisnosti, saopšteno je iz Ministarstva.

Kako navode, ministar je pripadnicima X kontingenta u misiji Odlučna podrška u Avganistanu, iskazao duboko poštovanje zbog hrabrosti i profesionalne odvažnosti.

On im je čestitao 21. maj, jedan od najznačajnijih datuma u novijoj istoriji Crne Gore, podsjećajući ih da će njihove voničke dužnosti trajati i onda kada više ne budu nosili uniformu Vojske Crne Gore.

Ministar Bošković je naglasio da su sve ocjene koje je čuo od njihovih nadređenih tokom svog boravka u bazi Marmal bile izuzetne, zahvaljujući im se na svemu onome što su uradili za protekla tri mjeseca za dobrobit stanovnika Avganistana, kao i za očuvanje mira i stabilnosti te prelijepe zemlje.

“Nadam se da će tako proteći i preostala tri mjeseca vašeg boravka ovdje, u misiji Resolute Support, kako bi vaše sposobnosti bile nadograđene i kako bi ta iskustva mogli da ih iskoristite u kasarnama Vojske Crne Gore”, zaključio je Bošković.

Pored pripadnika X kontingenta u misiji Resolute Support (Odlučna podrška), prijemu su, dodaju, prisustvovali predstavnici međunarodnih snaga u misiji.

Ministar je ranije jutros uručio medalje pripadnicima X kontingenta VCG za uspješan angažman u misiji Resolute Support (Odlučna podrška).

On je tom prilikom poručio našim vojnicima da medalje koji su dobili oni i svi njihovi prethodnici služe za ponos cijeloj državi Crnoj Gori, te da su najbolji dokaz na koji način se naši vojnici odnose prema zadacima u međunarodnom okruženju i prema unifomi koju nose.

Bošković je istakao da se nijednog momenta nije dvoumio da li da Dan nezavisnosti provede sa našim vojnicima u Avganistanu.

“To je izraz našeg poštovanja prema onome što radite u ovoj misiji”, zaključio je ministar.

Bošković je danas u bazi Marmal prisustvovao i obilježavanju Dana Oružanih snaga Mađarske.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.