Standard.

ponedjeljak jun 24

Svečano otvoren četvrti Ljetnji vojni kamp za mlade

Četvrti Ljetnji vojni kamp za mlade, otvoren je danas u kasarni "Milovan Šaranović" u Danilovgradu i trajaće do 8. jula. 

62 hits

ponedjeljak jun 24

Glavni pregovarač u Stokholmu: Pristupanje EU pokretač razvoja Zapadnog Balkana

Pristupanje Evropskoj uniji jedan je od najjačih pokretača ekonomskog razvoja, zbog čega sve države Zapadnog Balkana imaju interes da istraju na tom putu, uz veću prisutnost EU i odgovoran odnos…

29 hits

ponedjeljak jun 24

Crna Gora jača nacionalne kapacitete i aktivno doprinosi globalnoj borbi protiv ilegalnih migracija i terorizma

Dobro poznavanje i dosljedno sprovođenje domaćih i međunarodnih pravnih normi od strane sudija i tužilaca ključna je linija odbrane od opasnosti ilegalnih migracija i terorizma, saopštio je potpredsjednik Vlade Zoran…

30 hits

ponedjeljak jun 24

Dobri uslovi za vožnju, evo gdje su obustave

Na putevima u Crnoj Gori jutros su povoljni uslovi za vožnju, saopštili su iz Auto-moto saveza i upozorili da je zbog izmijenjenog režima saobraćaja na pojedinim dionicama neophodno poštovanje saobraćajne…

46 hits

 
 
 
 
srijeda, 12 jun 2019 07:59

Brutalni hakerski napadi na portal Standard

Portal Standard je tokom jučerašnjeg dana bio na meti žestokih hakerskih napada. Zato se naš servis nije mogao pratiti u više navrata i po nekoliko sati. Tek jutros IT stručnjaci su uspjeli da zaustave napade i omoguće normalno funkcionisanje portala.

IT stručnjaci Standarda su ustanovili da je sistem bio na meti takozvanog DoS( Denial of Service) napada koji su trajali i po pet sati. 

S obzirom na intezitet i učestalost napada moglo bi se zaključiti da iza DoS-a stoji grupa ljudi sa željom da onesposobi ciljani računar, ali je istina da je to u najvećem broju slučajeva jedan zlonamjerni korisnik koji traži druge korisnike na internetu preko kojih vrši napade, a da oni toga nijesu ni svjesni. Dakle, zločinac traži ranjive sisteme na internetu, a kada ih pronađe, na svakom od njih obavlja dodatne korake.

Standard je prije nekoliko dana, takođe bio izložen hakerskim napadima i to odmah nakon prijetnji odbjeglog osuđenika za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori Nemanje Ristića, koji je na FB stranici našeg portala jasno rekao da smo legitimna meta profašističkih snaga, četničkih udružnja I ostalih destruktivnih elemenata .

Ovome, takođe treba dodati da su, nakon zadržavanja urednika Samira Rastodera u kraljevačkoj policiji, te njegovog maltretiranja I isleđivanja od strane inspektora BIA-e, I kasnije medijskih manipulacija prosrpskih I srpskih medija,hakerski napadi na portal učestaliji ali i sofisticiraniji.

Portal Standard je crnogorskim nadležnim organima prijavio Ristićeve prijetnje urednicima i novinarima i napade i obaranje servisa portala Standard.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno srijeda, 12 jun 2019 09:17

1 komentar

  • Link komentara Lovac u žitu srijeda, 12 jun 2019 10:18 napisao/la Lovac u žitu

    To vam BIA sve smješta. Bez razloga vas šikaniraju ponovo. Pozdravite mi Samira i Novaka

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.