Standard.

petak avgust 23

EK za Standard: Prihvatanje seksualne raznolikosti sporo napreduje, sami odlučite da li ćete dozvoliti istopolne brakove

Evropska komisija (EK) ocijenila je da prihvatanje seksualne raznolikosti u Crnoj Gori napreduje sporim tempom, ali su istakli da naša država sama, bez uticaja Evropske unije, treba da odluči da…

146 hits

petak avgust 23

Zdravstvene ustanove da poštuju propise kada je u pitanju nasilje u porodici

Zdravstvene ustanove moraju da poštuju jasno propisane korake u postupanju kada je u pitanju nasilje u porodici i nasilje prema ženama, saopšteno je iz Centra za ženska prava povodom nedavnog…

102 hits

petak avgust 23

Sahrana Radovića najvjerovatnije u ponedjeljak

Posmrtni ostaci alpiniste Milana Radovića očekuje se da će u Crnu Goru biti dopremljeni sjutra popodne, na tivatski aerodrom.

229 hits

petak avgust 23

Koalicija za održivi razvoj: Sve u državi uništeno, ne damo da se unovče Sinjajevina, rijeke i Jadransko more

Koalicija za održivi razvoj održala je danas performans i konferenciju za medije ispred Skupštine Crne Gore na kojoj su podsjetili da se "prirodni resursi naše države rapidno devastiraju zarad interesa…

178 hits

 
 
 
 
srijeda, 12 jun 2019 11:09

URA osudila prebijanje Sekulić: Dignitet i kredibilitet policije srozan, nasilnici ostaju u uniformama

Najoštrije osuđujemo monstruozno prebijanje djevojke Andree Sekulić od strane policijskog službenika i javno dižemo glas na ovo sada već kontinuirano iživljavanje pojedinih policijskih službenika nad građanima Crne Gore, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

“Nasilje policijskih službenika više nije izuzetak, već praksa jer ne postoji odgovornost za nasilnike u policiji. Dignitet i kredibilitet policijskih službenika se srozava do maksimuma jer nasilnici ne bivaju adekvatno kažnjeni a često i ostaju u policijskoj uniformi”, kaže Marija Radulović, članica Glavnog odbora ove stranke.

Ona pita da li će neko od nadležnih iz vrha Uprave policije javno izaći pred građane Crne Gore i izviniti se zbog ovakvih slučajeva, da li će neko zbog svega snositi posljedice.

“Brojne situacije koje su se dogodile godinama unazad nam same nameću odgovor – neće. Je li se ovako gradi profesionalni policijski sistem koji bi trebao da je prva podrška građanima u neprilikama, je li se ovako izgrađuje povjerenje u crnogorsku policiju koje, kako ustvrdi, direktor Uprave policije Veselin Veljović prije par mjeseci u parlamentu “kontinuirano raste”?”, saopštava Radulovićeva.

Ona pita nadležne u Upravi policije i šta se konkretno uradilo po osnovu zvaničnog podatka od ove godine da su u Upravi policije registrovana 123 policijska službenika sa mentalnim poremećajima i poremećajima ponašanja.

“Šta se uradilo povodom najnovijeg izvještaja Komiteta Savjeta Evrope za sprječavanje mučenja i nečovječnog ili ponižavajućeg postupanja ili kažnjavanja (CPT) od ove godine u kojem stoji da je “zlostavljanje građana u kojem učestvuje policija i dalje je prisutno u Crnoj Gori i da zabrinjava nesankcionisanje nezakonitog ponašanja policije”?”, pita članica GO URA Marija Radulović

Podsjeća da je URA i u prethodnom periodu otkrivala monstruozna prebijanja građana od strane policije (Ulcinj) i zahtijevala oštro sankcionisanje odgovornih i nadležnih.

“Zahtijevamo oštro sankcionisanje ovakvih slučajeva nasilja nad građanima i po ko zna koji put zahtijevamo odgovornost jer se ova društvena bolest ne može izliječiti bez navedenog”, zaključuje ona na kraju.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.