Standard.

četvrtak jun 13

Dekan Popović: Arhitektonski fakultet prepoznatljiviji u inostranstvu nego u Crnoj Gori

Dekan Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Svetislav Popović kaže da kandidati koji žele da upišu studije arhitekture treba da posjeduju razvijene sklonosti za prostor i oblik, logičko zaključivanje,…

50 hits

četvrtak jun 13

Vlada usvojila Predlog Zakona: Strogo zabranjeno pušenje u zatvorenom prostoru

Novim zakonskim rješenjem strogo je zabranjeno konzumiranje duvanskog proizvoda u bilo kom dijelu zatvorenog prostora, saopštio je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

78 hits

četvrtak jun 13

Crna Gora nastavlja odlučnim koracima ka jačanju istraživačke infrastrukture

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Vlada Crne Gore donijela je danas Reviziju Mape puta za istraživačku infrastrukturu Crne Gore (2019-2020). Crna Gora je prva zemlja Zapadnog Balkana koja je usvojila nacionalnu Mapu puta za istraživačku…

17 hits

četvrtak jun 13

Podrška mobilnosti omladine: Potpisana dva memoranduma

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

U Ministarstvu prosvjete danas su potpisana dva memoranduma o saradnji u oblasti podrške mobilnosti studenata i to sa NVO Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu (OCSI) i Fondacijom „Visin“ koja pruža podršku stipendiranju visokoškolaca, a…

17 hits

 
 
 
 
srijeda, 12 jun 2019 11:09

URA osudila prebijanje Sekulić: Dignitet i kredibilitet policije srozan, nasilnici ostaju u uniformama

Najoštrije osuđujemo monstruozno prebijanje djevojke Andree Sekulić od strane policijskog službenika i javno dižemo glas na ovo sada već kontinuirano iživljavanje pojedinih policijskih službenika nad građanima Crne Gore, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

“Nasilje policijskih službenika više nije izuzetak, već praksa jer ne postoji odgovornost za nasilnike u policiji. Dignitet i kredibilitet policijskih službenika se srozava do maksimuma jer nasilnici ne bivaju adekvatno kažnjeni a često i ostaju u policijskoj uniformi”, kaže Marija Radulović, članica Glavnog odbora ove stranke.

Ona pita da li će neko od nadležnih iz vrha Uprave policije javno izaći pred građane Crne Gore i izviniti se zbog ovakvih slučajeva, da li će neko zbog svega snositi posljedice.

“Brojne situacije koje su se dogodile godinama unazad nam same nameću odgovor – neće. Je li se ovako gradi profesionalni policijski sistem koji bi trebao da je prva podrška građanima u neprilikama, je li se ovako izgrađuje povjerenje u crnogorsku policiju koje, kako ustvrdi, direktor Uprave policije Veselin Veljović prije par mjeseci u parlamentu “kontinuirano raste”?”, saopštava Radulovićeva.

Ona pita nadležne u Upravi policije i šta se konkretno uradilo po osnovu zvaničnog podatka od ove godine da su u Upravi policije registrovana 123 policijska službenika sa mentalnim poremećajima i poremećajima ponašanja.

“Šta se uradilo povodom najnovijeg izvještaja Komiteta Savjeta Evrope za sprječavanje mučenja i nečovječnog ili ponižavajućeg postupanja ili kažnjavanja (CPT) od ove godine u kojem stoji da je “zlostavljanje građana u kojem učestvuje policija i dalje je prisutno u Crnoj Gori i da zabrinjava nesankcionisanje nezakonitog ponašanja policije”?”, pita članica GO URA Marija Radulović

Podsjeća da je URA i u prethodnom periodu otkrivala monstruozna prebijanja građana od strane policije (Ulcinj) i zahtijevala oštro sankcionisanje odgovornih i nadležnih.

“Zahtijevamo oštro sankcionisanje ovakvih slučajeva nasilja nad građanima i po ko zna koji put zahtijevamo odgovornost jer se ova društvena bolest ne može izliječiti bez navedenog”, zaključuje ona na kraju.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.