Standard.

četvrtak jun 13

Dekan Popović: Arhitektonski fakultet prepoznatljiviji u inostranstvu nego u Crnoj Gori

Dekan Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Svetislav Popović kaže da kandidati koji žele da upišu studije arhitekture treba da posjeduju razvijene sklonosti za prostor i oblik, logičko zaključivanje,…

50 hits

četvrtak jun 13

Vlada usvojila Predlog Zakona: Strogo zabranjeno pušenje u zatvorenom prostoru

Novim zakonskim rješenjem strogo je zabranjeno konzumiranje duvanskog proizvoda u bilo kom dijelu zatvorenog prostora, saopštio je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

78 hits

četvrtak jun 13

Crna Gora nastavlja odlučnim koracima ka jačanju istraživačke infrastrukture

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

Vlada Crne Gore donijela je danas Reviziju Mape puta za istraživačku infrastrukturu Crne Gore (2019-2020). Crna Gora je prva zemlja Zapadnog Balkana koja je usvojila nacionalnu Mapu puta za istraživačku…

17 hits

četvrtak jun 13

Podrška mobilnosti omladine: Potpisana dva memoranduma

Objavljeno u: Društvo

by Jovana

U Ministarstvu prosvjete danas su potpisana dva memoranduma o saradnji u oblasti podrške mobilnosti studenata i to sa NVO Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu (OCSI) i Fondacijom „Visin“ koja pruža podršku stipendiranju visokoškolaca, a…

17 hits

 
 
 
 
srijeda, 12 jun 2019 13:41

Ankara: Ministarka Pribilović na Regionalnoj konferenciji zemalja Evrope i Centralne Azije

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović učestvovala je na poziv Svjetske banke na Regionalnoj konferenciji zemalja Evrope i Centralne Azije, posvećenoj izgradnji efikasnih, odgovornih i inkluzivnih institucija, u Ankari.

Glavne teme na prvoj ECA konferenciji bile su inovacije u reformama upravljanja i podizanje sposobnosti i odgovornosti vlada, kao i primjeri zemalja koje prednjače u reformama u upravljanju, prezentiranje najnovijih rješenja i zahtjeva za društvo i preduzeća. Takođe, na konferenciji podijeljenoj u šest tematskih oblasti koje su fundamentalne za razvoj sposobnosti i odgovornosti vlada razgovarano je o jačanju javnih politika, efektivnom upravljanje resursima, unapređenju javnih usluga, jačanje javno-privatne saradnje za efektivan rad i investiranje, razumijevanje i angažovanje sa političko ekonomskim pokretačima i Gov-Tech.

Na marginama Konferencije, ministarka Pribilović razgovarala je sa potpredsjednikom Svjetske banke za Evropu i Centralnu Aziiju, Sirilom Milerom, koji je podržao napore Crne Gore na putu reforme javne uprave.
Ministarka Pribilović se zahvalila na mogućnosti da prisustvuje konferenciji, kao i da razgovaraju o važnim reformskim procesima u oblasti javne uprave.

„Svjesni smo činjenice da nije moguće unaprijediti konkurenciji i ekonomski rast bez kvalitetne reforme javne uprave i zahvaljujem se na dosadašnjoj podršci koju Crna Gora ima od Svjetske banke i očekujem podršku i u narednom periodu“, istakla je Pribilović.

Miler je istakao važnost finansijske održivosti reforme i naglasio da je Crna Gora mnogo više uradila u ovom segmentu, imajući u vidu kompleksnost ovog procesa i da treba nastaviti sa započetim procesima.

Na konferenciji, koja se organizuje pod pokroviteljstvom Svjetske banke za Evropu i Centralnu Aziju (ECA),učestvovalo je oko 450 delegata, uključujući visoke zvaničnike vlada, međunarodne partnere, predstavnike akademske zajednice, privatnog sektora i građanskog društva iz svih zemalja Evrope i Centralne Azije, uključujući i zemlje-članice EU.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.