Standard.

petak avgust 23

EK za Standard: Prihvatanje seksualne raznolikosti sporo napreduje, sami odlučite da li ćete dozvoliti istopolne brakove

Evropska komisija (EK) ocijenila je da prihvatanje seksualne raznolikosti u Crnoj Gori napreduje sporim tempom, ali su istakli da naša država sama, bez uticaja Evropske unije, treba da odluči da…

150 hits

petak avgust 23

Zdravstvene ustanove da poštuju propise kada je u pitanju nasilje u porodici

Zdravstvene ustanove moraju da poštuju jasno propisane korake u postupanju kada je u pitanju nasilje u porodici i nasilje prema ženama, saopšteno je iz Centra za ženska prava povodom nedavnog…

106 hits

petak avgust 23

Sahrana Radovića najvjerovatnije u ponedjeljak

Posmrtni ostaci alpiniste Milana Radovića očekuje se da će u Crnu Goru biti dopremljeni sjutra popodne, na tivatski aerodrom.

233 hits

petak avgust 23

Koalicija za održivi razvoj: Sve u državi uništeno, ne damo da se unovče Sinjajevina, rijeke i Jadransko more

Koalicija za održivi razvoj održala je danas performans i konferenciju za medije ispred Skupštine Crne Gore na kojoj su podsjetili da se "prirodni resursi naše države rapidno devastiraju zarad interesa…

182 hits

 
 
 
 
srijeda, 12 jun 2019 13:41

Ankara: Ministarka Pribilović na Regionalnoj konferenciji zemalja Evrope i Centralne Azije

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović učestvovala je na poziv Svjetske banke na Regionalnoj konferenciji zemalja Evrope i Centralne Azije, posvećenoj izgradnji efikasnih, odgovornih i inkluzivnih institucija, u Ankari.

Glavne teme na prvoj ECA konferenciji bile su inovacije u reformama upravljanja i podizanje sposobnosti i odgovornosti vlada, kao i primjeri zemalja koje prednjače u reformama u upravljanju, prezentiranje najnovijih rješenja i zahtjeva za društvo i preduzeća. Takođe, na konferenciji podijeljenoj u šest tematskih oblasti koje su fundamentalne za razvoj sposobnosti i odgovornosti vlada razgovarano je o jačanju javnih politika, efektivnom upravljanje resursima, unapređenju javnih usluga, jačanje javno-privatne saradnje za efektivan rad i investiranje, razumijevanje i angažovanje sa političko ekonomskim pokretačima i Gov-Tech.

Na marginama Konferencije, ministarka Pribilović razgovarala je sa potpredsjednikom Svjetske banke za Evropu i Centralnu Aziiju, Sirilom Milerom, koji je podržao napore Crne Gore na putu reforme javne uprave.
Ministarka Pribilović se zahvalila na mogućnosti da prisustvuje konferenciji, kao i da razgovaraju o važnim reformskim procesima u oblasti javne uprave.

„Svjesni smo činjenice da nije moguće unaprijediti konkurenciji i ekonomski rast bez kvalitetne reforme javne uprave i zahvaljujem se na dosadašnjoj podršci koju Crna Gora ima od Svjetske banke i očekujem podršku i u narednom periodu“, istakla je Pribilović.

Miler je istakao važnost finansijske održivosti reforme i naglasio da je Crna Gora mnogo više uradila u ovom segmentu, imajući u vidu kompleksnost ovog procesa i da treba nastaviti sa započetim procesima.

Na konferenciji, koja se organizuje pod pokroviteljstvom Svjetske banke za Evropu i Centralnu Aziju (ECA),učestvovalo je oko 450 delegata, uključujući visoke zvaničnike vlada, međunarodne partnere, predstavnike akademske zajednice, privatnog sektora i građanskog društva iz svih zemalja Evrope i Centralne Azije, uključujući i zemlje-članice EU.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.